G4Media.ro

Cîţu, întrebat când ar putea fi luate măsurile de reducere a TVA-ului…

Cîţu, întrebat când ar putea fi luate măsurile de reducere a TVA-ului și a contribuțiilor: „Ieri. Gândiţi-vă că, dacă deja economia a încetinit în trimestrul patru, deja suntem într-un tăvălug”

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, întrebat când e ultimul moment în care ar putea fi luate măsuri economice propuse (reducerea TVA și a contribuțiilor), pentru a nu avea o scădere a economiei în 2022, că aceste măsuri trebuiau luate ieri. El a explicat că deja economia a încetinit în trimestrul patru şi deja suntem într-un tăvălug, transmite News.ro

Despre riscul intrării în recesiune, liderul liberal a arătat că există riscul acesta, ”dacă nu se iau măsuri acum, de a stimula economia” şi a precizat că va susţine orice măsură care va creşte veniturile tuturor românilor, nu doar în sectorul bugetar.

Întrebat, la Parlament, când e ultimul moment în care ar putea fi luate aceste măsuri economice propuse de el, pentru a nu avea o scădere a economiei, în 2022, Florin Cîţu a spus: ”Ieri. Gândiţi-vă că, dacă deja economia a încetinit în trimestrul patru, deja suntem într-un tăvălug. În trimestru patru, dobânzile Băncii Centrale nu erau crescute, deci Banca Centrală a dat un semnal clar că este o problemă reală cu inflaţia”.

El a precizat că ”Banca Centrală a schimbat discursul de la inflaţie temporară, tranzitorie, la un şoc permanent, de aceea vine cu o creştere de dobândă”.

”Întrebarea, pentru toţi economiştii, este până unde va merge Banca Centrală cu dobânzile. (…) Eu nu am văzut, dar poate există, undeva, o teorie economică care spune că poţi să reduci inflaţia cu dobânzi negative, eu ştiu că ai nevoie de dobânzi real pozitive, ceea ce înseamnă că mai ai mult de crescut la dobânzile din România”, a spus el.

Despre un risc de recesiune, Florin Cîţu a spus: ”Dacă nu se iau măsuri acum, de a stimula economia, există un risc”, precizând că vorbeşte de măsuri pentru toată economia, pentru ”a salva toţi angajaţii din economie, în perioada următoare”.

”Despre energie, cu toţii am agreat, aşteptăm Guvernul, ministerul Energiei, ANRE, cine lucrează acolo, toţi experţii, să vină cu soluţii. Pe mine mă îngrijorează, şi trag un semnal de alarmă, în ceea ce priveşte sănătatea întregii economii, pentru că deja avem semnale că acest 4,2 creştere economică pentru 2022 este puţin optimist, şi pentru a-l menţine măcar la 4,2 este nevoie de susţinere, prin investiţii, ori din sectorul privat, ori din sectorul public, e nevoie de a susţine puterea de cumpărare a românilor, şi de aici propunerea cu reducerea contribuţiilor”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Întrebat dacă majorările de salarii şi pensii, analizate de PSD pentru vară şi toamnă, sunt posibile în acest context, Florin Cîţu a afirmat că nu ştie ce se analizează acolo. ”Eu mă uit la situaţia economică, noi vom susţine orice măsură care va creşte veniturile tuturor românilor, nu doar în sectorul bugetar, trebuie să fie clar, pe mine mă interesează să creştem veniturile tuturor românilor, şi binenţeles măsuri care să ducă la reducerea costurilor de producţie în general, sau reducerea marginală a taxării, ceea ce înseamnă şi reducerea TVA”.

”În acest context, în care dobânzile cresc, când ai şi inflaţie, când ai şi conflictul acesta care poate nu se va materializa, dar sunt riscuri peste tot, eu zic că este bine să te pregăteşti pentru ceea ce e mai rău”, a mai menţionat Cîţu.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Capsatii erau fericiti ca mancau singuri la food court.

  2. Stați să vedeți primul trimestru din 2022!
    Doua trimestre de scădere consecutiva înseamnă recesiune?