G4Media.ro

Florin Cîțu: La începutul lui 2019 restanţele la plata facturilor pentru Start-up…

Florin Cîțu: La începutul lui 2019 restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul doar 383,6 milioane lei, pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocaţi doar pe hârtie

Ministrul Finanțelor Florin Cîţu susține că la începutul anului 2019, restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation însumau 1,4 miliarde lei. Pentru tot anul, PSD alocase în buget doar 383,6 milioane de lei, sumă care în fapt era prevăzută doar pe hârtie. Ministrul a mai explicat că la preluarea guvernului de către PNL, în noiembrie, 2019, nu era plătit niciun ban pentru Start-up Nation, iar în buget mai erau numai 50 de milioane de lei. Reacția sa vine ca răspuns la promisiunea PSD de a depune un amandament la proiectul de rectificare bugetară, mai precis prevederea alocării a 400 milioane lei pentru tinerii antreprenori care au accesat programul Start-up Nation.

„Ticăloşie marca PSD! La începutul anului 2019 restanţele la plata facturilor pentru Start-up Nation erau de 1.4 miliarde lei. Cu toate acestea, PSD a alocat pentru tot anul 2019 un buget de DOAR 383,6 milioane lei pentru plata facturilor restante în acest program. Bani alocaţi doar pe hârtie. Ticăloşie marca PSD. Exact că în cazul pensiilor socialiştii nu au vrut niciodată să plătească facturile restante la Start-up Nation. Înainte de prima rectificare au luat 100 de milioane de lei de la Start-up Nation şi i-au trimis baronilor PSD. Iar la rectficarea bugetară au tăiat de la acest program 232,6 milioane lei pe care i-au tranferat tot baronilor PSD. În noiembrie 2019 când am preluat guvernarea nu se plătise niciun leu (ZERO LEI) pentru Start-up Nation iar în buget mai erau DOAR 50 de milioane de lei. Guvernul Orban a salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD îşi condamnase propriul program. La rectificarea bugetară de la sfârşitul lui 2019 am alocat 300 milioane lei care au fost plătiţi imediat iar în 2020 deja s-au plătit 310 milioane lei. Ştiţi bine că nu am susţinut această formă a Start-up Nation dar nu este vina celor care au crezut în promistiunea guvernanţilor socialişti care reprezentatu statul în acel moment. Ei nu trebuie să sufere pentru că PSD-iştii sunt ţepari. De aceea plătim TOATE facturile restante ale acestui program. Am salvat Start-up Nation de la falimentul la care PSD îşi condamnase propriul program”, a scris Florin Cîţu sâmbătă pe Facebook, citat de News.ro.
Proiectul de lege care vizează rectificarea bugetară urmează să fie supus dezbaterii parlamentare săptămâna viitoare.

 

Sursa Foto: InquamPhotos/George Călin (Florin Citu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Cu PSD- ul că trebuie să dispară e clar, dar cum stăm cu digitalizarea ANAF, recuperarea TVA, restructurarea că nu mai au loc prin birouri, asta și pt. câ sunt proști și aroganți

    • Digitalizarea ANAF ar fi un proiect foarte mare. Din experienta celor 10 ani lucrati in IT privat pot sa spun ca este foarte greu si dureaza cativa ani un astfel de proiect. Asta in conditiile in care toata lumea are cele mai bune intentii.

  2. Stimate domn esti penibil. Mereu ceilalti sunt de vina:))

  3. Toate cele de mai sus vot veni dupa alegeri, la sfantul asteapta. Nu asa a fost stabilit?

  4. @ Valentin Problema este că nu se vrea, se află circuitul banilor. dispar mulți idioți utili

  5. Pentru mine, Cîțu s-a descalificat de vreo 4 luni. Nu mai am nicio așteptare pozitiva de la el!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.