G4Media.ro

Cîţu, despre vaccinarea personalului din sistemul public: Ministerele trebuie să vină cu…

Sursa foto: Comisia Europeană / Facebook

Cîţu, despre vaccinarea personalului din sistemul public: Ministerele trebuie să vină cu propuneri să vedem soluţiile / Ar trebui ori vaccinate, ori testate săptămânal

Premierul Florin Cîţu a reiterat luni că vaccinarea personalului care lucrează pentru stat este singura soluţie, în contextul creşterii numărului de persoane infectate în ultima perioadă.

„Având în vedere şi numărul de persoane infectate în ultima perioadă, să luăm în serios vaccinarea este singura soluţie. Am spus pentru personalul care lucrează pentru stat şi pentru agenţiile de stat – MApN, MAI, învăţământ, sănătate – opinia mea că ar trebui să fie ori vaccinate, ori testate săptămânal. Acum, bineînţeles, ministerele respective trebuie să vină cu propuneri să vedem care sunt soluţiile. Cred că Ministerul Muncii va avea ceva foarte curând pentru personalul care este angajat în căminele de bătrâni”, a precizat Cîţu, întrebat pe această temă.

El a adăugat că prezentarea certificatului verde la intrarea într-un spaţiu închis nu este o restricţie, pentru că atestă că o persoană a trecut prin boală, a fost vaccinată sau a fost testată.

„Haideţi să ne gândim că am trecut prin pandemie anul trecut, fără vaccin, şi totuşi mersul la mall a fost deschis, deşi au fost închise foarte multe dintre magazine. Vreau să iau experienţa de anul trecut şi să o combinăm cu ceea ce avem astăzi. Avem vaccin, avem o soluţie şi vom vedea care sunt cele mai bune variante. Dar acel certificat nu este o restricţie, pentru că are persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală şi persoane testate”, a subliniat prim-ministrul, întrebat, înainte de şedinţa de coaliţie, dacă se impun noi restricţii în contextul creşterii de cazuri.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Anul trecut, mastile erau bune in spatiile inchise. Anul asta nu mai sunt asa de bune si trebuie sa fii vaksenat. Logic. Pai mastile alea sunt bune de ceva sau nu? Apropo, de ce nu mentionati nimic de personalul din SRI, SIE? Ei nu lucreaza pentru stat sau sunt imuni la chestii de genul vaksenare sau testare obligatorie de cateva ori pe saptamana?

  2. Un guvern de fătălăi.
    Cum urla unul dintre ăștia preemeetevii antivaccin, cum se cacao tot guvernul pe dânșii.
    Neam de traistă, politicieni făcuți din gumă turbo.
    Scapă cine poate.

  3. Păi nu a zis ministresa Sănătății că le dă un tichet de masă sau alocație de hrană de 100 de lei?!!!