G4Media.ro

Circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi permisă de la…

Circulația persoanelor între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi permisă de la 1 iunie, fără obligativitatea perioadei de carantină de 14 zile

Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat marți că circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie, fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile pentru limitarea epidemiei de coronavirus.

Persoanele care călătoresc în aceste țări vor mai avea nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că nu prezintă simptome de COVID-19, călătoresc pe proprie răspundere şi nu sunt supuse carantinei în țara de domiciliu, precum şi de un număr de telefon pentru contact – informează Reuters, conform Agerpres.

Anunţul a fost făcut de premierul bulgar la o videoconferinţă în format cvadrilateral cu lideri de la Atena, Bucureşti şi Belgrad. Boiko Borisov şi-a exprimat speranţa că România se va alătura în curând iniţiativei regionale de liberă circulaţie şi a dezvăluit că Bulgaria poartă tratative în vederea relaxării restricţiilor de deplasare şi cu Austria şi Germania.

La videoconferinţa organizată la iniţiativa lui Borisov au participat preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierii grec şi român, Kyriakos Mitsotakis, respectiv Ludovic Orban, precum şi miniştrii de interne, de externe, ai turismului, sănătăţii şi transporturilor din Bulgaria, Grecia, România şi Serbia. Liderii celor patru ţări urmează să se întâlnească direct pe 1 iunie, la Varna, a mai anunţat prim-ministrul bulgar.

Bulgaria şi-a închis frontierele de la jumătatea lui martie, permiţând doar repatrierea cetăţenilor bulgari şi circulaţia diplomaţilor şi a angajaţilor sezonieri, cu obligativitatea carantinei. Până acum, la nivel naţional s-au confirmat 2259 de cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care 112 au dus la deces. Intensitatea epidemiei a început însă să scadă, ceea ce a permis relaxarea unora dintre restricții.

 Sursa Foto:  Facebook (Boiko Borisov)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Super baieti 🙂 ca de obicei. Prosti si incompetenti… hai mai “analizati” ca atat stiti sa faceti.

  2. Dupa ce a fost exclusa din Schengen si din Visegrad, Romania a mai invins o data.

  3. Inca o dovada ca PNL = PSD.
    Ca in comunsim, romanii nu sunt lasati sa circule liber – in 2020 in UE…
    Urmeaza probabil Orban sa vanda niste evrei? Sa faca rost de valuta la buget?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.