G4Media.ro

Ciprian Teleman: În dreptul ministerului nostru sunt alocate 1,8 miliarde de euro,…

Ciprian Teleman / Sursa: Captura Facebook

Ciprian Teleman: În dreptul ministerului nostru sunt alocate 1,8 miliarde de euro, din PNRR

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprina Teleman, a informat la Antena3 că din Planul Național de Redresare și Reziliență vor reveni instituției sale 1,8 miliarde de euro.

„În dreptul ministerului nostru sunt alocate 1,8 miliarde de euro, din PNRR”, a explicat Teleman, precizând că unul dintre marile proiecte, care le  va face și pe celelalte să funcționeze, urmărește dezvoltarea competenței digitale în rândul populației, în privința folosirii serviciilor digitale.

„Un capitol presupune servicii digitale pentru cetățeni și firme, fiind cel mai așteptat de toată lumea. Conectivitatea, care înseamnă acoperirea tuturor zonelor în care, în momentul de față, nu există parametrii pentru a beneficia de semnal și rețele digitale”, a precizat ministrul.

De asemenea, un alt proiect major vizează digitalizarea instituțiilor de stat, proiect ce ar urma să se realizeze cu ajutorul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Avem digitalizarea marilor instituții ale statului. Aici vorbim de MAI, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, al Mediului, toate vor beneficia de programe de digitalizare, finanțate prin PNRR”, a mai adăugat el.

Apoi, urmează partea de securitate cibernetică.

„Avem nevoie de structură, legislație și pârghii, pentru a putea să folosim tote rețelele informatice pentru a rezolva un necaz”, a comentat Teleman la Antena 3.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Citez din 2014:
  „Portalul eRomânia – un proiect guvernamental demarat în anul 2010 cu scopul de a publica informaţii despre toate localităţile – şi care are un cost final (fără TVA) de aproximativ opt milioane de euro – are un mod “greoi” de funcţionare, numeroase vulnerabilităţi de securitate iar conţinutul nu pare credibil ”

  Acum va fi altfel… timpuri noi – troli noi. Banii se duc toți

 2. Asta este poftă ce ați poftit o. La ciolan .

  • Si lu Muis i-au fost alocati, genetic doi neuroni, intre timp unul i-a puscat in cap si acum mai are doar unul, si ala obosit.

 3. Pai dacă e ministerul vostru, nu vi-l luați mă acasă, rezilienților ?

 4. Mori ma hotule!

 5. Dosarul cu sina nu va disparea oricati bani ati primi voi, e nevoie de locuri de munca la stat pentru toti incompetentii iar digitalizarea e cel mai mare dusman.

 6. Ce exprimare!

 7. @ Gica,
  Dupa vocabular, se pare ca tu nu ai niciunul.

 8. Cum va dezvolta ministrul „competenta digitala in randul populatiei” din Muntii Apuseni, acolo unde se mai gasesc localitati neelectrificate?

 9. La cate miliarde ne tot prezinta astia in urmatorii 5 ani o sa curga numa lapte si miere in Romania