G4Media.ro

Ciprian Ciucu răspunde apelului făcut de Clotilde Armand către liberali: Ca primar…

sursa foto: Captură video

Ciprian Ciucu răspunde apelului făcut de Clotilde Armand către liberali: Ca primar nu este suficient să dați vina pe alții, va trebui să veniți cu proiecte clare. Scandalul permanent nu va ține locul unui mandat reușit. Sunt dispus să mai fac o ultimă încercare

Președintele PNL București, Ciprian Ciucu, răspunde apelului făcut de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), către liberali, transmițându-i că nu este sufucient să dea vina pe alții, ci va trebui să vină cu proiecte clare, pentru că scandalul permanent nu va ține locul unui mandat reușit. Ciprian Ciucu spune că este dispus să mai facă „o ultimă încercare” pentru o colaborare între primarul Sectorului 1 și consilierii locali ai PNL.

Ciprian Ciucu i-a răspuns lui Clotilde Armand printr-o postare pe Facebook, la apelul acesteia făcut tot pe Facebook.

„Știți bine că intenția mea, imediat după ca am preluat Președinția Organizației PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situația de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcției politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuțiile cu Sebastian Burduja și cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-ați întins pe un întreg an de zile. Inițiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnirii de împăcare pe care am organizat-o și la care dvs. ați participat direct si nu printr-un reprezentat, în urma insistenței mele”, scrie Ciucu.

Acestea precizează că a mai fost sunat de câteva ori de Armand, doar în ajunul unor ședințe de Consiliu Local pentru a obține votul consilierilor PNL, pe care i-a „jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile”, pe urgențe neclar explicate.

Liderul PNL București spune că și acum, în ajunul altei ședințe de consiliu local, Clotilde Armand a venit cu un apel în care face insinuări că PNL Sector 1 este favorabil USL-ismului, deși organizația s-a pronunțat împotriva coaliției cu PSD.

„Dacă demersul dvs. este onest, comunicarea dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemați al discuții, denotă lipsa unor calități necesare unui dialog civilizat. EU MAI POT FACE O ULTIMĂ ÎNCERCARE, de față cu Vlad Voiculescu, Radu Mihaiu și Oliver Păiuș să îi aduc pe colegii mei la discuții cu dvs., dar nu m-ați convins că v-ați dori cu adevărat să aveți majoritate, doar țapi ispășitori pentru lipsa realizărilor dvs. Dacă dorința ar fi sinceră, ați comunica altfel”, afirmă Ciucu.

Ciprian Ciucu menționează punctual ceea ce reproșează PNL Sector 1 în colaborarea cu Armand.

„Au fost discuții în trecut, v-ați asumat că vă schimbat comportamentul iar asta s-a întâmplat doar până ce v-ați văzut cu sacii în căruță. Vă repet: Prima datorie a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele! Nici nu ați avea nevoie de mine, de Vlad, de Radu, de nimeni! Deschiderea mea rămâne aceiași, trebuie doar să vă doriți în mod real această majoritate și să o facem să fie funcțională!”, afirmă Ciprian Ciucu.

Mesajul integral al președintelui PNL București:

Stimată doamnă primar Armand,

Prima responsbilitate politică a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele! Este prima lecție pe care eu am învățat-o de la un coleg primar din PNL, pe care, știu, și dumneavoastră îl respectați și prețuiți și dați ca exemplu în mod repetat.

Știți bine că intenția mea, imediat după ca am preluat Președinția Organizației PNL Bucureşti, a fost exact de a salva situația de la Sectorul 1, tocmai pentru că am rămas fidel logicii construcției politice din 2020. I-am transmis acest lucru lui Vlad Voiculescu, am demarat discuțiile cu Sebastian Burduja și cu echipa de consilieri locali a PNL Sector 1, pe care a trebui să-i conving să treacă peste atacurile acide pe care le-ați întins pe un întreg an de zile.

Inițiativa mea a fost retezată chiar de către dvs. în primele 10 minute ale întâlnii de împăcare pe care am organizat-o și la care dvs. ați participat direct si nu printr-un reprezentat, în urma insistenței mele.

De atunci, m-ați contactat de câteva ori, doar în ajunul unor ședințe în care doreați sprijinul acelor pe care i-ați jignit, desconsiderat, acuzat, ignorat timp de un an de zile. Sperați că sub presiunea unor urgențe, neclar explicate, veți forța votul consilierilor PNL, urmând ca apoi să îi ignorați, ei fiind ca și dvs., reprezentanți aleși, în continuare. Nu a funcționat. Au devenit imuni la jignirile dvs.

Acum, iar în ajunul unei astfel de ședințe, veniți, pentru a nu știu câta oară cu un “apel”, în care insinuați că PNL București / Sector 1 ar fi favorabil USL-ismului. Vă aduc la cunoștință, ceea ce știați: PNL Sector 1 s-a exprimat clar împotriva guvernării, la nivel național, cu PSD. La fel și eu. Dacă demersul dvs. este onest, comunicare dvs. nu este. Insinuările depreciative, în momentul în care ne chemați al discuții, denotă lipsa unor calități necesare unui dialog civilizat.

EU MAI POT FACE O ULTIMĂ ÎNCERCARE, de față cu Vlad Voiculescu, Radu Mihaiu și Oliver Păiuș să îi aduc pe colegii mei la discuții cu dvs., dar nu m-ați convins că v-ați dori cu adevărat să aveți majoritate, doar țapi ispășitori pentru lipsa realizărilor dvs. Dacă dorința ar fi sinceră, ați comunica altfel. Fără împunsături, fără insinuări.

Tot acest an, colegii mei au cerut lucruri de bun simți, care se întâmplă la Sectorul 6, de exemplu:

1. Ordinea de zi, să se discute mai întâi în cadrul “alianței” sau “majorității”, să fie publicată din timp și nu doar trimisă cu o zi înainte (cum făcea și Firea!);
2. Proiectele susținute de către PNL, să fie implementate, nu uitate în sertare (ex. . Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației; Construire ansamblu educațional Greenfield; 3. Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I și încă 5 altele) sau, măcar să spuneți ce dificultăți aveți în implementare, să le răspundeți ceva…;
3. Construirea pe BAZE LEGALE a bugetului, care, din câte am înțeles nu cuprinde și arieratele, dar nu doar a bugetului, ci a tuturor proiectelor pe care le inițiați și care, se poate vedea clar, au probleme de legalitate. De exemplu, ei nu își pot asuma să voteze “un protocol” cu Romprest, acest, termen nu există în dreptul administrativ din România, atunci când vine vorbe de amendarea unui contract de utilități publice. Legal, se poate vota exclusiv un act adițional întocmit după normele de tehnică juridică în vigoare.

Nu mai zic de faptul că viceprimarul PNL nu are niciun fel de atribuții și doar ascute creioane. De ex., la Sectorul 6, doi viceprimari USR subordoneă fără discuții 5 din 9 instituții pe care le deține Primăria!

Au fost discuții în trecut, v-ați asumat că vă schimbat comportamentul iar asta s-a întâmplat doar până ce v-ați văzut cu sacii în căruță.

Vă repet: Prima datorie a unui primar este de a-și forma și menține o majoritate cu care să-și treacă proiectele! Nici nu ați avea nevoie de mine, de Vlad, de Radu, de nimeni!

Deschiderea mea rămâne aceiași, trebuie doar să vă doriți în mod real această majoritate și să o facem să fie funcțională!

Mai mult:

1. Am cerut în BEx al PNL ca aleșii locali ai PNL să fie lăsați să își facă propriile alianțe la nivel local, intenția mea fiind să menținem alianța de la Sectorul 6, Sectroul 2 și PMB și să fim împreună în opoziție la restul sectoarelor;
2. Am susținut în fața colegilor mei din PNL București necesitatea de a rămâne fideli construcției electorale din 2019;
3. Am dezvoltat o relație corectă și bazată pe încredere cu membri USR din București și cu conducerile politice ale USR București.

Câteva cuvinte, despre nenorocirea pe care o aveți cu Romprest:

Îmi este clar, pe fond aveți dreptate. Singura problemă este că ceea ce propuneți este sub limita legalității. Dacă am sta împreună, am găsi o formulă care să fie și legală și oportună.

Îmi dau public cuvântul că iau foarte în serios acuzațiile ca UNUL dintre consilierii locali ai PNL să țină cu lupul. Mă documentez, analizez, am cerut și eu pe unde m-am priceput detalii și informații. Dacă este așa, mă voi delimita de acel consilier. Asta este sarcina mea și mă voi achita de ea, dacă voi avea această certitudine. Dar, vă rog: NU MAI ARUNCAȚI ÎN CORPORE vina pe tot PNL Sector 1! Nu ajută. Consilierii locali nu au încredere în dvs.

Ca primar nu este suficient să dați vina pe alții, va trebui să veniți cu proiecte clare în fața Bucureștenilor. Abilitățile politice sunt la fel de importante precum cele de administrator. Scandalul permanent, jignirile, nu vor ține locul unui mandat reușit, regretele vor fi enorme.

Sunt dispus să mai fac o ultimă încercare, voi discuta serios cu colegii mei, dar, vă spun sincer: DUMNEAVOSTRĂ SUNTEȚI ACEEA CARE AR TREBUI SĂ VĂ DORIȚI SINCER ACEST LUCRU!

sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Strategia PNL PSD AUR e simpla: nu ajuti cu nimic, tot ce faci e sa critici si sa umilesti pana cand persoana in functie cedeaza mental si e inlocuita cu cineva care e pe post de marioneta cat timp se fura tot si se imparte intre membrii partidelor. Politica este 80% putrezita in Romania, nici macar votul nu ne mai salveaza. Trebuie un protest masiv sa existe cu adevarat repercursiuni pentru tradatorii PNL si cleptomanii PSD

  • aur+usr=usl 0.2 (zeroul venind de la realizari).
   Hai sa fim seriosi, individa asta a depasit-o si pe gabriela firea la ma.ha.la.gis.me.
   Fie ca esti de-al lor, fie ca esti naiv ca sa spun altceva daca nu observi duhoa.rea sec.urista din usr!

  • Pai votati mai orice partid care nu are legaturi cu fatidicul 90 si inainte si nu o sa mai aveti motive sa va plangeti toata ziua pe aici.

 2. In aceste zile se legalizeaza la nivel national alianta PSD-PNL (care functiona deja la S1, Timisoara si alte localitati din tara), iar Ciucu joaca teatru ca el vrea sa fie prieten cu USR.
  La el in sector USR a fost corect si i-a sustinut initiativele, dar la S1 PNL, cu Burduja/Bancorex e parte a mafiei, alaturi de PSD.

 3. parcare subterana pe strada Burileanu ??? pentru cine si pentru ce ? eu locuiesc in zona si zau ca nu sunt probleme cu locurile de parcare…; si unde mai precis, subterana, se doreste distrugerea spatiilor verzi existente sau a locului de joaca ? de ce, ca locuitori din zona, nu suntem intrebati de oportunitatea acestui proiect ? de ex, in zona este imperios necesara refacerea trotuarelor pe toate strazile, nu numai pe bulevardul Serbanescu: daca iesi la alergat iti rupi picioarele, daca iesi cu copii in carut le zdrunci creierasii, din cauza trotuarelor deformate de radacinile copacilor si de zici de alte interventii, nerefacute de 30 de ani

  • O fi rost de ceva parandarat!

  • Spatiul ala verde de care vorbesti e placat de ambele parți de masini parcate. Intradevar, parcarile nu sunt o problema daca blochezi 4 benzi din 6 cu masini parcate.

  • M-am uitat si eu pe Google Maps. Pare sa fie nevoie de parcare acolo. E plin de masini.

 4. Cam obraznic acest reprezentant al cinstiților gunoieri.

  • @impos.torrul uSECU goe:
   guadelupezda e campioana la obraznicie!

  • Cand esti analfabet mental la capacitatea de a indetifica emotile il cautam pe @goe sa ne mai minunam.

 5. Zici USR+ si tragi apa.
  Scandal si cam atat.

  • Vezi ca ai gresit adresa:trage apa dupa gunoaiele infratite recent ,pnl-aripa basecu si psd aripa secu!Scandalul e invocat de ciuma comunista de 31 ani,pentru adormirea spalatilor pe creier care ii tot voteaza ,ca sa poata ei fura in liniste,fara sa fie deranjati!!

  • Serios, dar prostii tai ce fac toata ziua!

 6. Atenție, postaci de la ciuma roșie aliați cu yellow gunoi!

  • Ciucu, un smecheras plecat de la partidul lui Monica Macovei in 2016,adus de uselista alina gorghiu! A terminat facultatea de stiinte politice si administrative …la stiinte politice o fi invatat sa abureasca electoratul cu tot pachetul:logoree multa si tot multe poze cu privire patrunzatoare,mai-mai sa te conviga ca e sincer si merita votat!

 7. Asa si? De cateva luni de cand au inceput sa construiasca la USL, Ciucu nu face decat circ pe Facebook: ba ca nu e de acord, ba ca sta in genunchi si da cu fruntea-n buricu’ lu’ nea Vasile Citu.

  Daca e asa impotriva USL 2.0 de ce nu se cara din PNL?..
  Nu cunosc, dar scoala de mitomanie se invata la Stefan Gheorghiu sau la PSD via Citu?

 8. Având în vedere dragostea liberalilor cu PZDele, doar n-or să mai ardă ei vreun peeseedel până la „nuntă” măcar.
  După „nunta” da. E in spiritul PNLacheilor să-și înjunghie pe la spate „aliații”.
  Acum PNLprele își trimit bezele cu PZDeaua…

 9. Vă eclipsează USR nenorociților .
  Asta vă doare cel mai tare .
  Păi nu :
  1-Legea Arendei pe care ați dat-o in Legislatura 1902-1905 a dus la Răscoala din 1907.
  2-Varanul vă ordonat ,Dacă nu își dă demisia în 60 de zile va fi suspendat în 90 și ați executat întocmai și la timp.
  Acum faceți la fel , v-ați aliat iar cu ciuma roșie .

 10. E un gunoi yellow cu ciumă roșie pe forum. Ignorați prostiile pe care le debitează.

 11. Negociat cu sluga lui Dragnea nenorociților .
  E clara ura față de USR.
  Să te așezi la masă și să negociezi viitorul Țării cu cel care a scos în stradă 600 000 de Români dând Ordonanța 13 să își scape Liderul Suprem de pușcărie.

 12. Dintr-o martoaga nu poti sa faci cal de curse nici daca te prefaci ca ai intentii bune. Mi-e jena sa astern aici ce gandesc despre USR. Si sunt asa multe exemple de martoage ! Sa va fie de bine !

  • Nu asterne ca iti sunt frustrarile tale in oglinda.

 13. Nu îmi place atitudinea domnului Ciucu. Partidul domniei sale este responsabil pentru jaful secolului cu firma Romprest și coleg de partid cu gașca Bancorex care s-a aciuiat la sectorul 1. Nu am auzit nici un cuvânt de scuze, doar o atitudine sfidătoare de ciocoi yellow. Probabil că unii studenți învață la înalta școala de Partid și de Stat Ștefan Gheorghiu, devenită SNSPA, că obrăznicia este cheia reușitei în viață.

  • Lasa-l ca crede ca mai prinde un mandat fiind cu PSD.