G4Media.ro

Cioloş: USR PLUS va definitiva săptămâna viitoare listele pentru parlamentare/ Vom face…

Cioloş: USR PLUS va definitiva săptămâna viitoare listele pentru parlamentare/ Vom face un filtru ca să ne asigurăm că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate 

Alianţa USR PLUS va definitiva listele pentru alegerile parlamentare în cursul săptămânii viitoare, a declarat, sâmbătă, la Braşov, europarlamentarul Dacian Cioloş, care a menţionat că listele „nu sunt decise la nivel central, de şefii celor două partide, candidaţii nefiind puşi cu mâna într-un birou, ci sunt rezultatul unui proces intern” de selecţie.

„Noi am decis fuziunea USR şi PLUS în vară, însă, din punct de vedere procedural, până la finalizarea procesului juridic al fuziunii, trebuie să respectăm statutele celor două partide, pe baza cărora funcţionăm, astfel încât avem procese specifice USR şi PLUS de selecţie, dar şi unul comun, ambele (…) cu implicarea membrilor la nivel local. Avem candidaturi depuse, există colegi care şi-au făcut şi campanie internă (…), iar astăzi avem adunări generale ale delegaţilor, care votează aceste candidaturi şi, în cursul săptămânii viitoare, vom fi în măsură să finalizăm listele şi ordinea pe acestea”, a afirmat Cioloş.

El a precizat că, la întocmirea listelor, nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale, ci de „profilul” candidaţilor, de modul în care aceştia reuşesc „să convingă colegii”, însă toţi cei desemnaţi vor trebui să treacă de criteriile de integritate.

„Vom face un filtru ca să ne asigurăm, mai ales, că toţi candidaţii respectă criteriile de integritate prevăzute de statutele celor două partide, de protocolul Alianţei, dar, altfel, deciziile sunt luate prin implicarea membrilor la nivel local”, a spus liderul USR PLUS.

Primarul ales al municipiului Braşov, Allen Coliban, care a câştigat în 2016 un mandat în Senat, a menţionat că alegerile parlamentare sunt primele pe care USR PLUS le parcurge pentru a doua oară şi, la fel ca în 2016, listele sunt stabilite pe baza votului membrilor, fiind „un festival al democraţiei”.

„Faptul că suntem două entităţi care am fuzionat nu a împiedicat acest proces, iar, de la nivel central, a existat mesajul către filiale: aveţi toată libertatea să discutaţi, să negociaţi, numai să ducă la o reprezentativitate a ambelor organizaţii. Deci există această libertate pentru filiale să îşi stabilească unii candidaţi pe care consideră că îi merită”, a punctat Coliban.

Citește și

Alianța USR PLUS își stabilește în acest weekend candidații la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie / Cum sunt alcătuite listele și care sunt principalele nemulțumiri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Vrem sa ii iertam pe securisti daca erau minori in timop ce turnau. Asa iubim noi minorii, nu e nicio legatura cu persoane reale.

 2. „există colegi care şi-au făcut şi campanie internă” – foarte bine. Poate data viitoare viitoare permiteți tuturor candidaților să-și facă o campanie internă, fără să-i mai blocați pe grupurile relevante.

  • @ Alina M
   Corect ar fi să menționați concret la care anume filială/filiale vă referiți în afirmația dvs. Altfel, prin generalizare, doar reușiți să aruncați o umbră de îndoială asupra tuturor. Iar pentru mine urmează firesc întrebarea: ce credeți că rezolvați așa, aruncând suspiciune asupra tuturor?

  • Deci noutatea este că, spre deosebire de trecutul îndepărtat, „nu se va ţine cont de rezultatele obţinute de filiale la alegerile locale”. Şi, probabil, se va vedea mai des Cioloş.

  • Florina Presadă, nu știu la ce filială e, dar la interviul de pe Adevărul live a spus că ar fi vrut să aibă posibilitatea de a se prezenta și în fața colegilor de la Plus. Foarte interesant interviul, mă și mir că voi la partid n-ați aflat. Părerea mea e să ieșiți din bulă și să vă întrebați dacă pariați totul pe strategia „oamenii ne votează orice am face pentru că nu au alternativă”.

  • @ Alina M:
   Mulțumesc pentru precizare! Și mai ales mulțumesc pentru buna intenție pe care o simt în răspunsul dvs.
   Din răspunsul concret dat acum de dvs. eu pot înțelege mult mai multe: 1) vă referiți la o persoană publică care a dat un interviu în care s-a referit și la unele impedimente ce țin de colaborarea între cele două organizații; 2) ce nu reiese clar și poate era util ca să fie menționat în interviu la care filială se referă. 3) Și asta pentru că filialele județene au o anumită autonomie (statutar prevăzută) față de conducerea centrală. 4) Afirmațiile publice concrete și clar exrpimate dau posibilitatea unor măsuri de corectare sau remediere. 5) Claritatea în exprimare este foarte importantă și referințe concrete!!
   În concluzie, aș zice că situația semnalată de dvs. nu poate fi considerată ca fiind reprezentativă pentru tot partidul, adică toate filialele județene, și poate că nici în mod expres pentru acea din care face parte d-na respectivă.

 3. PSD
  PNL=PSD 2
  USR+ = PSF 3

  Koniet🤔

 4. Trebuie filtru, trebuie, ca altfel cum sa filtrezi plusisti la paritate cu ailalti.
  Prosteala pe fata, dar sa fie primita ca e vorba de oameni de calitate aici.
  Si nu, n-a fost nici un plan, nici o conspiratie a lui Ciolos, doar mi s-a parut mie (un dusmanos din fire), iar faptul ca rezultatul e cel prevazut e doar o coincidenta.
  Somn usor, vedeti sa nu va cada capu-n ciorba!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.