G4Media.ro

Cioloș revine cu un mesaj împăciuitor pentru liberali: Mişcarea România Împreună este…

Cioloș revine cu un mesaj împăciuitor pentru liberali: Mişcarea România Împreună este deschisă unei colaborări cu PNL

Fostul premier, Dacian Cioloş, preşedinte fondator al Mişcării România Împreună, a revenit joi cu un mesaj împăciuitor pentru PNL, după ce duminică a spus că partidul condus de Ludovic Orban face parte, alături de PSD, din ”clasa politică veche”, două partide care ”vin din trecut și ne vor în trecut” și pe care sărăcia nu le deranjează ci, dimpotrivă, le avantajează.

Într-un nou mesaj pe Facebook, fostul premier subliniază că Mişcarea România Împreună este deschisă unei colaborări cu PNL, aşa cum este şi cu USR și toţi membrii partidelor din România trebuie să ştie că, dacă nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută chiar de electorat, la vot.

„Aş vrea să clarific pe cât posibil mica furtună iscată, zilele trecute, într-un pahar cu apă, după referirile mele la prietenii din PNL. Trebuie să recunosc faptul că anul 2020 îmi provoacă unele temeri. Este evident că PSD nu poate fi înlăturat altfel decât printr-o largă coaliţie, dar în acelaşi timp nu putem ignora lecţiile primite de la ce au însemnat CDR şi Alianţa DA. Multă speranţă şi multă bucurie s-au transformat în dezamăgire şi într-un ajutor nesperat pentru PSD. Noi, societatea românească, nu am fost în stare să ne opunem cu succes modelului politic promovat de acest partid care a capturat toate straturile economice şi sociale. Din această perspectivă, mă îngrijorează 2020. Dacă vom face o alianţă politică slabă sau fragilă, prin care nu vom fi în stare să schimbăm fundamental societatea şi să oferim un model viabil de dezvoltare durabilă, vom înregistra un eşec de priorităţi”, a scris Dacian Cioloş.

El precizează că din această perspectivă ar dori să fie citite gândurile sale despre PNL.

„E un moment de îngrijorare profundă, pentru că îmi dau seama că suntem încă foarte departe de soluţia de care avem nevoie. Cu toţii am greşit uneori sau nu ne-am ridicat mereu la aşteptările celor care ne susţin sau ne votează. Replicile pe care le-am primit, pe alocuri descalificante pentru cei care le-au dat, îmi confirmă îngrijorarea. Motiv pentru care nu doresc să alimentez această polemică. Nu sunt eu cel care trebuie să reformeze PNL. Nu am putut şi nici nu era misiunea mea în 2016, aşa cum nu este nici astăzi. Este misiunea oamenilor cinstiţi şi oneşti din PNL. Sunt mulţi şi îi asigur de toată preţuirea mea. Dar toţi membrii partidelor din România trebuie să ştie că, dacă nu vor face reforma de care este nevoie în propriul partid, ea va fi făcută chiar de electorat, la vot. Şi sunt convins că au suficiente date ca să înţeleagă ce spun”, subliniază Cioloş.

În acest context, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună spune că formaţiunea este deschisă unei colaborări cu PNL, aşa cum este şi cu USR.

„Îi asigur că vor găsi mereu în noi un partener onest şi că avem speranţa că vom reuşi să punem bazele unei construcţii politice solide, care să facă faţă în alegeri, dar mai ales în perioada post-electorală. Resping ideea că am fi „condamnaţi” să lucrăm împreună. Democraţia nu te condamnă, democraţia cere onestitate şi capacitatea de a-ţi recunoaşte propriile greşeli. Îi aştept pe cei din PNL să ni se alăture în munca pentru o Românie mai bună, pentru că ne aşteaptă vremuri dificile”, conchide Dacian Cioloş.

La sfârşitul săptămânii trecute, Cioloş afirma, tot pe pagina de socializare, că PNL se regăseşte în zona clasei politice vechi şi refuză cu obstinaţie să se reformeze, el arătând că liberalii refuză să vină alături de formaţiunea din care face parte „într-un proiect de reformare profundă a societăţii româneşti, cu accent pe bunăstare” (detalii aici).

În replică, președintele PNL, Ludovic Orban, i-a răspuns duminică seară, într-o emisiune la B1 TV, fostului premier pe care l-a acuzat că a lansat un atac straniu la adresa partidului pe care îl conduce și despre care a spus că are o carieră politică ”ciudată”, apărută din neant (detalii aici).

Anterior, mai mulți oameni de la vârful PNL, deputați sau consilieri l-au criticat pe Cioloș pentru atacul lansat la adresa PNL, i-au reproșat că abia după ce a fost susținut de liberali la șefia Guvernului ”a început să-i pută PNL”, l-au numit sinecurist și au pus pe Facebook o serie de fotografii în care fostul premier apare alături de liderul PSD, Liviu Dragnea (detalii aici).

Citește și: Surse: Tăriceanu ar fi primit mita invocată de DNA de la reprezentanții firmei austriece Fujitsu Siemens

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Problema nu e ca Ciolos a zis…. problema e ca PNL nu vede singur, fara sa i se spuna, ba se mai si incontreaza.

 2. „Ii astept pe cei din PNL sa ni se alature” !
  Parca erati 9 la un moment dat !

  PS. Au mai venit ? Au mai plecat ? Cum stati ? 😉

 3. Ciolos fiu lui Soros.
  Muie Putin ca e gay

 4. ASA DRAGILOR, IN TARANA, CU PTZICA.

  INTRE TIMP, PENTRU TOATA „CLASA” POLITICA SE „REZOLVA” JUSTITIA, SE ASIGURA VIITOR DE HOTIE FARA CONSECINTE, VA MAI TREBUIE DOAR VIATA VESNICA.

 5. Ciolos se va uni cu liberalii si useristii in spiralele pipicaca dupa care ANALiza situatia !!!

 6. Aschia nu sare departe de trunchi…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.