G4Media.ro

Cioloș: OUG prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate…

Cioloș: OUG prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică / Pentru PSD nu contează cine va deconta oalele sparte / Există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget

Fostul premier, Dacian Cioloș, afirmă că ordonanța de urgență (OUG) dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe este „un act de iresponsabilitate politică“ și arată că pentru PSD nu contează cine va deconta oalele sparte, ci există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget.

Cioloș afirmă că decizia luată azi de guvern prin adoptarea OUG privind modificarea Codului Fiscal nu va crește salariile și pensiile, nu va aduce bunăstare, va crea însă premisele unor măriri de prețuri în lunile care vin.

„Un guvern responsabil nu-și bate joc de contribuabili, nu aruncă în aer bursele, nu pune cetățeanul în fața faptului împlinit. Actul de guvernare este un act de maximă responsabilitate, pentru că de el depinde echilibrul întregii societăți. Ordonanța de urgență dată de Guvernul Dăncilă prin care se introduc noi taxe e un act de iresponsabilitate politică. Să dai foc la bursă și să ignori toate mesajele din mediul economic înseamnă dovada că ziua de mâine nu contează. Pentru PSD nu mai are nicio importantă cine va deconta oalele sparte. Există doar ziua de azi și foamea uriașă de bani la buget, disperarea de a acoperi găurile pe care acest partid singur le-a creat”, subliniază fostul premier.

Dacian Cioloș mai spune că cetățenii României nu trebuie să se lase păcăliți de discursul populist.

„Nu pândește nimeni din afară, nu există niciun complot împotriva binelui nostru. Există însă o intenție clară a guvernului de a acoperi incapacitatea de a pune pe roate economia cu taxe noi care, în cele din urmă, se vor răsfrânge tot asupra noastră, a tuturor“, precizează Cioloș.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat vineri seara, la începutul ședinței de guvern, că Executivul adoptă în această ședință proiectul de OUG care impune noi taxe companiilor și mărește altele existente. În ciuda protestelor unanime din mediul de afaceri, proteste de o duritate fără precedent, Dăncilă a anunțat adoptarea OUG care are menirea de a aduce bani în plus la buget pentru acoperirea creșterilor de salarii și pensii din anul electoral 2019. (detalii aici)

Dacian Cioloș/ foto: Steluța Popescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. FMM cui dracu’ i-a venit primul in istorie cu ideea VOTULUI UNIVERSAL!

    DA pt. democratie & alegeri libere & stat de drept, etc., DAR VOTUL UNIVERSAL E O CATASTROFA IN ROMANIA!

  2. Asta e sfarsitul Romaniei, toata lumea va pleca.

    Nu pot sa spun ca romanii nu merita asta, cand ei nici sa voteze nu stiu.

  3. Pot face salariul minim in constructii 3000 de euro pe luna ca tot in faliment ajungem cata vreme se construieste indoielnic cu autorizatii falsificate.

  4. Țuica tot moka va fi…

  5. Trista vreme. Lumea nu-si da seama de pericol, lasa ca vin alegerile si scapam de astia. Nu exista nici o garantie in sensul asta. Daca mafiotul sef va crede ca o dictatura il fereste de unele si altele o va institui, cei care cred ca apartenenta noastra la UE e o garantie ca asa ceva nu se poate intimpla se înșală. Pentru unii in fata binelui personal nimic nu conteaza.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.