G4Media.ro

Cioloş cere UDMR retragerea proiectului privind minorităţile: Politica oportunistă este mereu dăunătoare

Cioloş cere UDMR retragerea proiectului privind minorităţile: Politica oportunistă este mereu dăunătoare

Mişcarea România Împreună condamnă orice formă de enclavizare politică sau etnică, subliniind că UDMR ar trebui să retragă propunerea legislativă referitoare la implementarea prevederilor din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 privind minorităţile naţionale.

Luni, UDMR a anunţat că, printr-o iniţiativă legislativă, propune „ridicarea la rang de lege a subpunctului 1 al punctului III din Rezoluţia Adunării Naţionale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918” care prevede: „Deplină libertate naţională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra şi judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său şi fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare şi la guvernarea ţării în proporţie cu numărul indivizilor ce îl alcătuiesc” (detalii aici).

Comunicatul Mișcării România Împreună:

România are datoria de a avea grijă de toți cetățenii săi, indiferent de naționalitate, religie sau zona în care locuiesc. Proiectele de lege promovate zilele acestea prin care se propun enclavizări sunt pretextul unei eliberări etnice. Ne aflăm în momentul în care o forță politică se folosește de slăbiciunea puterii de la București pentru a-și promova un proiect care pune în disonanță cetățenii României. Este inadmisibil un astfel de comportament politic pentru orice politician responsabil.

„România este o țară care aparține fiecărui cetățean român. Suferim cu toții din aceleași motive, ne confruntăm cu aceleași probleme. Județele cu populație majoritar maghiară primesc de la bugetul de stat mai mult decât dau. Dar asta nu înseamnă altceva decât că o posibilă enclavizare ar afecta cetățenii acestor județe. Politica oportunistă este mereu dăunătoare, iar efectele ei negative sunt plătite de către cetățeni, nu de către politicianul care își promovează propriul interes.

UDMR ar trebui să își retragă proiectul de lege și să nu mai speculeze slăbiciunea PSD. Așa cum orice partid parlamentar este răspunzător pentru efectele propriilor politici în fața cetățenilor de orice etnie, și UDMR ar trebui să înțeleagă că are o responsabilitate majoră, care rece dincolo de granițele minorității maghiare“, a declarat Dacian Cioloș, președinte fondator RO+.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Dar de ce sa-l retraga?! Eu vreau dezbatere, ca sa vad cat ii duce capul pe politicienii fiecarui partid parlamentar.

    • Pai din pacate nu o sa fie nici o dezbatere mai ales acum ca psd a pierdut majoritatea in camera deputatilor…

  2. de ce il bagati in seama pe ciolos? psd si ciolos, aceeasi mizerie

  3. Ciolos vorbeste ca un golan mioritic…UDMR are dreptate in privinta golancelor din completele de judecata subordonate mafiei PSD.