G4Media.ro

Ciolacu: Este o problemă cu Jalonul 206 din PNRR, cu microîntreprinderile. Comisia…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ciolacu: Este o problemă cu Jalonul 206 din PNRR, cu microîntreprinderile. Comisia consideră că este o impozitare mult prea lejeră

Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, la Bihor, că este o problemă cu Jalonul 206 din PNRR, privind microîntreprinderile, deoarece Comisia Europeană încă consideră că este o impozitare mult prea lejeră. ”Vă rog frumos să îi întrebaţi pe ipocriţii care le-au trecut în PNRR şi acum stau la televizoare şi critică măsurile pe care le-au trecut ei. Înţeleg multe în politică, înţeleg că nu e balet, înţeleg orice, dar ipocrizia e cel mai urât lucru”, a mai spus premierul, potrivit News.ro.

„FMI nu poate să impună unui stat şi unui guvern. E normal să vină, fiindcă fac în toată lumea, în toate ţările europene, fac şi în Germania aceste evaluării. Noi avem o evaluare de ţară, pe care o face Comisia. Ni s-a spus că vom închide cu un deficit de 7,8%. Eu am promis că voi închide cu un deficit cu minimum 0,5% mai puţin decât deficitul de anul trecut. Îmi cer scuze, am reuşit. Mai mult, am spus că vom avea un buget până la sfârşitul anului şi voi prinde un deficit mai mic cu cel puţin 0,5% mai mic decât anul acesta. Îmi cer scuze, am reuşit să fie mai mic cu 5%. Hai să vedem şi prima execuţie pe primul trimestru, ca să fiu şi mai determinat”, a spus premierul.

Ciolacu a precizat că ”s-au luat anumite măsuri, în primul şi în primul rând pentru că sunt trecute în PNRR”.

”Ele sunt trecute în Jalonul 206, care e în cererea de plată nr. 3 şi deja au venit anumite semne de întrebare şi am mai anunţat public că este o problemă cu Jalonul 206, cu mincroîntreprinderile, fiindcă Comisia încă consideră că nu am luat toate măsurile pentru a închide această zonă, unde ei consideră că este o impozitare mult prea lejeră pentru o ţară de mărimea României”, a mai arătat şeful Executivului. Premierul a precizat că de obicei, acel sistem de impozitare se face în zona de off-shore-uri. ”Sper să am capacitatea, cum am avut şi până acum, să merg la Comisie să explic că atât poate suporta România în acest moment. Dar toate aceste cerinţe, vă rog frumos să îi întrebaţi pe ipocriţii care le-au trecut în PNRR şi acum stau la televizoare şi critică măsurile pe care le-au trecut ei. Înţeleg multe în politică, înţeleg că nu e balet, înţeleg orice, dar ipocrizia e cel mai urât lucru”, a subliniat Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. ati auzit da? Ciolacu mai vrea niste cresteri de taxe si cum ne crede niste idi0ti, cica asa scrie un PNRR. Cine a scris PNRR? Cum cine, USR. Deci USR vrea sa-i taxeze pe romani, nu ciolacu/psd.
  Spor la votat usl.

 2. Asa, si n-ai luptat pe viata si pe moarte cu comisia europeana cand a vrut sa-i oblige pe romani sa manance mancare cu gandaci?

  Acum lupta pe viata si pe moarte ca sa salvezi microintreprinderile.

 3. Îmi e greu să cred asta!

 4. deci la PENSII SPECIALE au gasit metode sa fenteze .. e nevoie de bani acum

 5. Bun. Mărești taxele. Dar când ajunge omul la spital, jale. Când își duce copiii la școală, jale. Trebuie meditații. Când merge prin țară, jale, trece prin 100 de sate. Când interacționează cu un funcționar, jale. Când apelează la justiție sau poliție, jale. Și așa mai departe.
  Și, în altă ordine de idei: de ce trebuie să avem deficit? Ne mai și lăudăm că e doar 6% din pib, adică 20 miliarde de euro/an. Mai ales că avem bani europeni miliarde.

  • aici e problema mare. nu CAT sunt taxele, ci UNDE se duc si CUM