G4Media.ro

Ciolacu, după ce a ajuns la un acord cu sindicatele din sistemul…

Sursa foto: Facebook,Marcel Ciolacu

Ciolacu, după ce a ajuns la un acord cu sindicatele din sistemul de pensii și asistență socială: Procesul de corectare a inechităților salariale va continua prin soluții pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public

Premierul Marcel Ciolacu și sindicatele din sistemul de pensii și asistență socială au agreat o soluție pentru ajustarea salariilor din casele de pensii publice. Și BNS a informat că protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă, ca urmare a ajungerii la un acord cu reprezentanţii Guvernului în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice.

Salarizarea angajaților din sistemul de pensii și asistență socială, reformarea instituțiilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă au fost temele discutate astăzi de premierul Marcel Ciolacu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, și reprezentanții Blocului Național Sindical.

Reprezentanții Guvernului și partenerii sociali au agreat o soluție de principiu pentru alinierea salariilor angajaților din casele județene de pensii la nivelul celor din cadrul casei naționale de pensii publice, ceea ce înseamnă o majorare a veniturilor angajaților din teritoriu. Detaliile privind transpunerea în legislație a acestei soluții de ajustare salarială vor fi stabilite prin dialog, conducerea Ministerului Muncii urmând să aibă luni, 4 decembrie 2023, o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanții sindicatelor.

”Procesul de corectare a inechităților salariale va continua prin soluții pe care le vom stabili tot de comun acord în noua lege a salarizării sistemului public”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria.

Totodată, premierul a subliniat că ”este nevoie de reorganizarea și reformarea instituțiilor publice. În domeniul social, este evidentă necesitatea unui sistem unic de control și a unui singur sistem de autorizare și eliberare a avizelor. Recalcularea dosarelor de pensii, așa cum am stabilit prin noua lege a pensiilor, trebuie făcută în termenul asumat. Așadar, aveți întreaga mea susținere și a Guvernului pentru investițiile necesare reformării și îmbunătățirii sistemului de asistență socială și de pensii”.

De asemenea, șeful Executivului a cerut ca pensiile și drepturile salariale pentru luna decembrie să fie plătite fără întârziere.

Și Blocul Național Sindical (BNS) a transmis că protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă, ca urmare a ajungerii la un acord cu reprezentanţii Guvernului în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice.

„Rezolvarea inechităţilor salariale din prezent va aduce creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi. Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 01 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, cele două părţi au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern. Protestul angajaţilor din casele de pensii se suspendă”, au anunţat reprezentanţii BNS

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Serios il si credeti?

  2. Oricine îi cere ceva pm aprobă. 2024 e cel mai important an electoral din istoria României. 4 rânduri de alegeri. Ciolacu nu a refuzat pe nimeni. Pentru voturi. DIN 2025 VINE URGIA.
    Desigur, de vină vor fi statul paralel și forțele externe din occident care vor dispariția României.

  3. „vom stabili TOT de comun acord” probabil inseamna ca dupa ce vor iesi altii in strada, daca se simt smecheri