G4Media.ro

Ciolacu, după atacul informatic de la Camera Deputaților: O să-mi schimb buletinul,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, după atacul informatic de la Camera Deputaților: O să-mi schimb buletinul, sper să  nu fi făcut nimeni nici un împrumut / Avem de-a face cu un război hibrid, întreaga Europă este supusă acestui atac hibrid

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, după atacul informatic asupra Parlamentului, că o să-și schimbe buletinul și că speră să nu fi făcut nimeni nici în împrumut cu datele sale de buletin care au fost scurse pe darkweb. Ciolacu susține că ”avem de-a face cu un război hibrid, întreaga Europă este supusă acestui atac hibrid”.

”O să-mi schimb buletinul, sper să  nu fi făcut nimeni nici un împrumut. Nu este prima oară când avem de-a face cu aceste afaceri cibernetice. La un moment dat, un președinte al Camerei Deputaților a decis ca Parlamentul să nu intre într-un anumit program în care să fie și STS și SRI și acum vedem consecințele (…)

Presupun că nu ar fi fost faimos acest atac dacă nu ar fi fost furată copia buletinului meu. Avem de-a face cu un război hibrid, întreaga Europă este supusă acestui atac hibrid. Vor fi alegeri în toată Europa, ca să înțelegem întreaga miză a acestor atacuri în acest moment”, a declarat Ciolacu.

Context

O breşă de securitate a avut loc marţi, la Camera Deputaţilor.

Reprezentanți ai Camerei Deputaților au sesizat, marți, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) cu privire la faptul că sistemul informatic al instituției a fost supus unui atac informatic.

Surse G4Media susțin că au apărut pe Dark Web cărțile de identitate a premierului Marcel Ciolacu și a lui Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților.

Dark Web este o rețea care se suprapune peste internetul public, dar care necesită software specific, anumite configurații sau o autorizație pentru a o accesa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca as fi prim-ministrul unei tari in care este atat de simplu sa faci un imprumut cu o copie de CI, as lua vreo masura eficienta sau daca nu as pleca acasa…Suntem tara unde copie dupa CI se da si s-a dat peste tot!