G4Media.ro

Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: „Aceasta…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: „Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, după ce Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, că aceasta este diferenţa între actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut de „nişte gnomi guralivi de dreapta”, transmite News.ro.

„De la negativ la stabil! Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit perspectiva de ţară a României şi a reconfirmat ratingul. Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie de guvernare şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta, aflaţi întâmplător în nişte funcţii publice. După 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile şi să revenim la o perspectivă stabilă pentru România”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook.

El a mai spus că acest rating „înseamnă că investitorii se vor uita cu şi mai mare încredere la România, vom continua să ne dezvoltăm într-un ritm mai accelerat şi vom putea creşte mai mult salariile angajaţilor români”.

„Este un semnal bun din partea agenţiilor de rating internaţionale. Dar trebuie să rămânem modeşti şi cumpătaţi şi să continuăm să luăm măsuri pentru oameni şi economie”, a completat Ciolacu.

Agenţia de rating Fitch a reconfirmat ratingul suveran al României şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă, anunţă Ministerul Finanţelor, precizând că decizia este determinată de stabilizarea datoriei publice şi implementarea unor politici menite să asigure o consolidare fiscală graduală, precum şi de stabilitatea politică şi de reducerea riscurilor privind războiul din Ucraina şi o criză energetică. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei ratingului României operată de Fitch din aprilie 2020, conform MF.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Iar românii îl vor crede și vor vota din nou PSD 30%, atâta prostie n-am mai văzut în nicio altă țară.

  • nu zice ca tara s-a imprumutat intr-un ritm msi accelerat si cu sume mai mari ca niciodata inainte? eh, lasa sa plateasca pro.stii pe urma

 2. Tu nici de dreapta nu esti, de guraliv ce sa mai vorbim. Tu, Ciuca, esti doar gangavit.

  • Ciolacu e clar de stânga…am văzut că pe stânga e buzunarul în care își ține banii la sacou. Ciucă clar trebuie să fie de dreapta că doar cu stânga salută.

 3. Ciolacisme de Buzau
  „După 3 ani, am reuşit să stabilizăm lucrurile….”
  Pana acu’ 3 ani, daca tin bine minte, romanica era condusa e peeeseeedeee. Gnomi, daca au fost, au fost psd-istii. Diferenta dintre actuala coalitie, USL, si acei gnomi invocati de ciolac e de vreo 32 de ani la fraiele acestei tari . Cum arata vedem cu totii

 4. si din imprumuturi mai multe si mai mari ca orice alt guvern

 5. Asistent
  As fi vrut să spun că Ciorlacu a coborât de pe creanga unui copac foarte înalt .Din păcate nu pot pentru că afirmația poate fi asimilată cu ușurință cu o discriminare . Atunci voi spune ( pleonasmul este asumat) că acest lider PSD a coborât în jos . De unde , din lumea celor care zi de zi ne mint și ne fura bugetul țării , dar mai ales viitorul .Al copiilor, și al copiilor , copiilor noștri! Cum ? Simplu . O dată prin exfolierea cetățenilor ( cei ce resimt acut sunt cei de rând) de bruma de bani câștigată sau economisită, urmare a creșterii prețurilor la energie electrică ,gaze și carburant . Poate veți spune că guvernul ne iubește și că ne compensează diferența de prețul de piață și cel suportabil . Neadevărat . Este marea golănie a tandemului PSD, PNL și UDMR. Indiferent cum analizăm cel care câștigă la preturile actuale este bugetul statului, deci guvernul . După ce se împăunează și îmbățoșează cu încasări record la buget , același guvern se împrumută permanent pe piata internă și externă la dobânzi enorme , rostogolind permanent împrumuturile și adaugănd unele noi . Ce fac cu banii? Păi plătesc aceste enormități denumite pensii speciale și acoperă găurile negre din zona bugetară care , cu ferocitate , consumă o masa financiară demnă de un aparat de stat de tip USA, Franța , Anglia sau Germania.
  Vorbim aici de cel mai stufos parlament,raportat la nr de locuitori ( pentru care poporul a hotărât prin referendum reducerea la un maxim de 300) , de cel mai ineficient și incompetent staf guvernamental , având un numeric superior și pentru toate țările menționate ( însumați) care consuma fara a produce performanță . Vorbim de o masa uriașă se angajați în consiliile județene , in primării, în instituții fantoma sau fara utilitate socială și economică . Deci un dezmăț partinic al banului public care , probabil doar in Rusia are egal .
  Și atunci cum vine afirmația d-lui președinte PSD Marcel Ciolacu. Parafrazând un prim ministru revoluționar , as spune că sună ca …dar fiind in postul Paștelui mă abțin . Spun că Ciolacu este un actor demn de teatrul” Tăndărică ” pentru că , știe sau nu , a făcut țăndări România și a adus retorica găunoasă a politicianului ( in)suficient la rang de comedie dramatică . Este drama noastră a celor care muncesc și aduc plus valoare ( mediul privat ) și care este consumat și risipit de guvernanți interesați sau ignoranți.
  Dle Marcel Ciolacu ” coborati in jos” din înaltul universului și aflați ( deși sunt convins că știți foarte bine) adevărată față a guvernărilor PSD PNL și UDMR care au fost 100% prezente din decembrie 1989 .
  O întrebare as mai avea pentru a arata ipocrizia partidului de buzunar al psd, este vorba de AUR : dle Simion cum v-ați poziționat privind pensiile speciale?

 6. Lauda de sine , nu miroase a bine . Mai curind PUTE a psd .

 7. Cat le-ati dat astora de la fitch ca sa iasa ratingul?

 8. poate sa afirme cu subiect si predicat ce au facut “gnomii guralivi” sau cine sunt aceste elemente dusmanoase ale ,,guvernarii linistite” ? In acelasi stil, zilele trecute, o persoana cu grave probleme de integritate afirma in cadrul unui interviu la csm faptul ca judecatorii independenti nu sunt sanatosi !