G4Media.ro

Ciolacu, despre legile educației: Impactul bugetar este între 37 și 49 de…

Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Ciolacu, despre legile educației: Impactul bugetar este între 37 și 49 de miliarde de lei/ Cu toții avem un interes comun ca această lege să fie bună și aplicabilă

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni,  că legile educației, în legătură cu care PSD a cerut o amânare cu 30 de zile față de calendarul convenit cu PNL, au un impact bugetar între 37 și 49 de miliarde de lei.

”Sunt de acord total că trebuie să modificăm ceva în legile educației. Cred că corect față de colegii mei, am prezentat aceste legi, acum urmează la grupurile parlamentare să fie prezentate de domnul Mihnea Costoiu componenta la învământul superior și preunivesitar. Cu toții avem un interes comun ca această lege să fie bună și aplicabilă”, a declarat liderul PSD.

Context

EduPedu a dezvăluit, joi, că Partidul Social Democrat a cerut o amânare de maximum 30 de zile pentru modificarea noilor proiectele de legi avansate de ministrul Educației Ligia Deca, potrivit surselor Edupedu.ro și G4Media.ro. Solicitarea PSD vine în momentul în care calendarul inițial prevedea ca pe 1 februarie proiectele de legi să fie prezentate în Guvern și lansate în avizare interministerială, apoi pe 15 februarie să fie adoptate de Guvern și trimise Parlamentului, care ar fi avut termen de o lună pentru dezbatere și aprobare.

Proiectele vor fi prezentate grupurilor de specialiși la acest sfârșit de săptămână, după cum a scris Edupedu.ro pe surse.

Cine sunt specialiștii partidelor, desemnați să „corecteze” drafturile de legi înainte ca acestea să ajungă în guvern, citiți aici.

Conform informațiilor nostre, PSD va veni cu propuneri pentru că ”sunt multe de îndreptat”, potrivit unor surse de la vârful partidului. Acestea au precizat că va fi solicitat un termen de maximum 30 de zile pentru aceste modificări pe actualele proiecte de acte normative trimise partidelor din coaliția de guvernare de ministrul Educației, Ligia Deca.

Amânarea de 30 de zile ar înseamna că proiectele ar ajunge în Guvern pe 1 martie 2023.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Cand s-a dat 50% in plus ADICA MILIARDE DE EURO pt Aparare nu l-am auzit pe Ciolacu sa se opuna