G4Media.ro

Ciolacu despre cazurile de violență la adresa profesorilor: S-a mers prea departe…

Foto: Freepik.com

Ciolacu despre cazurile de violență la adresa profesorilor: S-a mers prea departe cu această libertate prost înțeleasă / Vom restabili autoritatea profesorilor în legile educației

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat sâmbătă că PSD va folosi proiectele legilor educației, aflate acum în dezbatere în parlamente, pentru a reface autoritatea profesorilor.

El a făcut declarația în contextul celor două evenimente grave din ultima săptămână: un elev a rănit cu cuțitul o profesoară în București, iar o profesoară din Prahova a fost batjocorită de elevi în timpul orelor.

”Când vorbim de educație, vorbim de viitorul României. De aceea, trebuie intervenit urgent! Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte”, a scris Ciolacu pe o rețea de socializare.

”Cazurile recente ale elevului care a înjunghiat premeditat o profesoară sau al celor din Prahova care au umilit și batjocorit un cadru didactic sunt cutremurătoare. Și este cu atât mai grav cu cât astfel de lucruri se petrec într-o sală de clasă! Aceste cazuri pun în discuție autoritatea profesorilor. S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Înainte dascălul era una dintre cele mai respectate persoane din comunitate. S-a pierdut acest respect și este foarte grav! Nu poți avea educație de calitate dacă profesorii nu sunt respectați”, a mai spus Ciolacu.

PSD e partidul care a promovat în ultimii 12 ani cele mai multe modificări ale actualei legi a Educației, realizată în 2011 de fostul ministru Daniel Funeriu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. vom face si vom drege,da’ nu fac nimic,politica a la budai….menestrul muncii care la fel va face si va drege in cincinalul care urmeaza…vai de politicieni fara scoala pusi sa gestioneze viitorul unei tari

  2. PeeSeeDee face ordine. Telektualul Tschiolacku pune expertii partidului la munka.

  3. gata .. rezolva ciolanu maine .. sau in 30 de zile .. sau niciodata

    educatia , profesorii, invatatorii au fost tot timpul bataia de joc a PSDNLUDMR .. si din pacate ca intr-un sindrom stockholm tot ei ii aleg

    • Lasă să dea pensii ca o sa venim si noi la rand. România nu se dezvolta oricum cu banii de pensii.

  4. Oameni mici, într-o țară amărâtă. Normal este să avem aspirații în acest doermniu. Se repetă (fără a înțelege de fapt) de către orice vorbitor la TV că EDUCATIA….bla,bla , bla, Asta vorba lui Caragiele fiind sublimă dar nu se face defel.Sunt excelente exemplele din statele Scandinave, nemaipomenite rezultale din sistemele de educație din partea bună a continentului. Bre oameni, trebuie început de la bază, de la FAMILIE. Tatăl alcoolic, mama ușuratică, dominați de subcultura TV și copii lipiți de ecranele tentante , nu pot fi transformate în cetățeni educați, în tineri pregătiți pentru o societate pe care puțini o vor înțelege și asta în cele cîteva ore de la școală. Primul reflex ar fi să ne întoarcem la Domnul Vucea dar în sărăcia noastră ar fi bun măcar Domnul Trandafir. Cine să se preocupe cînd adevărata cursă este pentru acumularea de bunuri și poziții sociale cît mai favorizante ?