G4Media.ro

Ciolacu afirmă că în 2025 va exista o reformă fiscală, conform noului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu afirmă că în 2025 va exista o reformă fiscală, conform noului acord care va fi agreat cu Comisia Europeană / Premierul admite că există un deficit bugetar de peste 3%, dar spune că acest lucru nu va aduce o majorare de taxe

Premierul Marcel Ciolacu a spus în emisiune la Realitatea Plus că după 2025 va fi necesară o reformă fiscală, în funcție de noul acord care va fi agreat cu Comisia Europeană. Ministerul Finanțelor urmează să negocieze acordul cu Comisia pentru următorii 7 ani, astfel încât România să se poată menține în deficitul bugetar de 3% și să se poată dezvolta în continuare.

„Deja ministrul Finanțelor a avut întâlniri la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene. Comisia ne sesizează dacă în actualul acord am avut sau nu creștere, iar în funcție de previzionare se va semna un nou acord pentru următorii 7 ani (…). Din 2025 vom face o nouă reformă fiscală prin care vom încerca să așezăm lucrurile în anumiți parametri, astfel încât să rămânem într-un deficit minim. Dar acest lucru nu înseamnă că vom mări taxe, pentru că până atunci se face și digitalizarea ANAF și vom avea un tablou al circulației banilor”, a comentat Marcel Ciolacu.

Potrivit econimedia.ro deficitul bugetar – respectiv diferența între veniturile și cheltuielile statului – a ajuns la 57,29 miliarde lei, respectiv la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB), după primele patru luni ale anului, în contextul în care Guvernul țintește un deficit de 5% pe tot anul 2024.

Amintim că în 2024, România va avea, probabil, o situație fiscală dificilă din cauza deficitului bugetar. Guvernul se așteaptă la un deficit de 5% la finalul anului, dar estimările Comisiei Europene arată că cel mai probabil deficitul va ajunge în jurul a 6,9% în acest an și va continua să crească până la 7% anul viitor, în lipsa unor măsuri suplimentare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Păi cum faci Ciolacu,ai deficit și nu crești taxele?înseamnă că aduci tu bani de acasă,îți dă mămică săracă,câtă carne a mâncat în ultimii ani.

    • Nu cresc taxele directe, emite obligatiuni, BNR-ul le cumpara si creste inflatia care este o taxa indirecta pentru care nimeni nu trebuie sa voteze. Cea mai comunista taxa este inflatia.

  2. …Acest lucru nu va aduce o majorare de taxe, ci dimpotriva, o majorare semnificativa a salariilor deputatilor, magistratilor, cumnatilor si cumnatelor, nepoatelor toantelor si amantelor ce figureaza pe statele de plata a siverselor institutii parazitare…

  3. Acum, pe expansiune economică, de ce nu scade deficitul și nu sunt îndeplinite condițiile de adoptare a monedei euro?

  4. Asa au zis si inainte de ultima „reforma” fiscala si iaca au crescut foarte multe taxe :))))