G4Media.ro

Ciolacu: Dacă nu ajung pensiile din cauza grevei, domnul director al Poștei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ciolacu: Dacă nu ajung pensiile din cauza grevei, domnul director al Poștei va pleca

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți că directorul Poștei Române ”va pleca” din funcție dacă pensiile nu ajung la timp la pensionari. El a făcut declarația la sediul partidului, răspunzând la întrebarea pusă de un jurnalist în legătură cu greva angajaților de la compania cu capital majoritar de stat. Directorul general este Florin Valentin Ștefan, susținut în funcție de PNL.

Sindicatul de la Poștă a intrat luni în grevă generală și a cerut creșterea salariilor, iar conducere companiei a făcut o ofertă în acest sens.

Liderii sindicali ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au anunțat luni că analizează propunerea făcută de managementul Poştei Române şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, iar marţi dimineaţă va fi comunicată decizia cu privire la continuarea sau oprirea grevei generale la Poşta Română, a anunţat luni seara Blocul Naţional Sindical (BNS), citat de Agerpres.

„Toţi liderii sindicali din SLPR sunt în şedinţă în acest moment. Se analizează propunerea făcută de managementul Poştei Române şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, după o şedinţă de negociere de 6 ore. Propunerea vizează o creştere salarială pentru angajaţii Poştei Române în două tranşe: la 1 iulie, când salariul minim creşte la 3.700 de lei brut (de la 3.300 de lei brut în prezent) şi la 1 septembrie, cu încă 420 de lei brut”, precizează BNS.

Astfel, cumulat, un angajat al Poştei Române ar primi o creştere salarială netă de 369 lei în medie în acest an.

„Mâine-dimineaţa, în jurul orei 10:00, după ce vor fi consultaţi toţi membri SLPR, va fi comunicată decizia de a continua sau opri greva. Până atunci greva generală continuă!”, spune BNS.

Angajaţi ai Companiei Naţionale „Poşta Română” au intrat de luni, ora 00:00, în grevă, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor angajaţilor, precum şi majorarea sporului de loialitate. Conform BNS, peste 7.000 de membri din 32 de judeţe din ţară au fost în grevă.

Luni după-amiaza, o delegaţie a Blocului Naţional Sindical, condusă de preşedintele Dumitru Costin, a participat la o şedinţă de negociere cu ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, şi reprezentanţii managementului Poştei Române.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Aveti salariile si pensiile pe care le meritati pentru ca votati aceeasi cleptomani de peste 30 de ani.

  2. Rafila e primul care trebuie să plece!