G4Media.ro

Ciolacu: Borna de o mie de kilometri de autostradă şi drum expres…

sursa foto: captura video

Ciolacu: Borna de o mie de kilometri de autostradă şi drum expres va fi atinsă săptămâna aceasta. În 2024, încă 250 kilometri

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că în această săptămână va fi atinsă borna de o mie de kilometri de autostradă şi drum expres, daţi în folosinţă în România, iar anul viitor s-ar putea realiza încă 250 de kilometri, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute cu ocazia ceremoniei de semnare a trei contracte pentru obiective de infrastructură rutieră, desfăşurată la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Contractele vizează tronsonul 4 al autostrăzii Sibiu – Făgăraş (16,26 km) şi drum de legătură cu DN 1 (5,6 km), lotul 1 al autostrăzii A0 Nord (17,5 km) şi secţiunea Leghin – Târgu Neamţ din autostrada A8 (30 km).

„Săptămâna asta se mai închide o bornă. Vom avea peste o mie de kilometri daţi în folosinţă de autostradă, de drum expres. Şi anul viitor, din câte am înţeles eu, domnul Grindeanu îşi propune să mai finalizăm aproape 250 de kilometri, ceea ce înseamnă 25% din cât s-a realizat în cei 32 de ani de până acum”, a spus Ciolacu.

Premierul a remarcat prezenţa în sală a parlamentarilor şi prefecţilor de la toate partidele politice şi a apreciat că acest lucru reprezintă „un semn bun”, o dovadă a faptului că se face „front comun” pentru dezvoltarea infrastructurii României.

„Eu cred că e pentru perima oară – iarăşi o premieră la Ministerul Transporturilor – când se semnează trei tronsoane în aceeaşi zi, trei tronsoane în locaţii diferite. Pornim Autostrada Unirii. În sfârşit trecem munţii. Tot A 8-ul – acest proiect mult aşteptat. Toate trei însumează 65 de kilometri. Se închide odată cercul pe A 0, centura, ceea ce e foarte important, astfel încât şi Autostrada Moldovei şi sudul, de la Craiova, va avea continuitate până la Constanţa”, a spus prim-ministrul.

El a menţionat că, în urmă cu puţin timp, a vizitat şantierul de la Autostrada Moldovei, alături de ministrul Sorin Grindeanu. Premierul a remarcat că, în momentul în care se deplasa pe drumul naţional, paralel cu locul în care se desfăşurau lucrările, şoferii acordau prioritate camioanelor care se îndreptau către şantier.

„Se lucrează. După 30 şi ceva de ani, deja avem un tablou şi o perspectivă clară a drumurilor din România şi a investiţiilor. Astăzi cred că aţi semnat pentru peste 3 miliarde de lei, bani din PNRR şi din exerciţiul financiar actual. Mi-aş dori mult să lămurim acest lucru. România, fără bani europeni, nu are dezvoltare. Să explicăm românilor foarte clar că primim înzecit mai mult de la Uniunea Europeană decât oferim. Altă cale, pentru România, nu există, cu adevărat. Ritmul îl impune guvernul, îl impun miniştrii şi cu cât se implică şi deblochează aceste lucrări – lucru care se întâmplă şi, sunt bucuros, în special, la Ministerul Transporturilor – cu atât aşteptările românilor vor fi mai mari”, a spus premierul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rommanistan in epoca FSN/PDSR/USL a reusit performanta de a construi cate 25 de km/an in 33 de ani de guvernare.
    #mandricasuntempopordeịɗịøti

  2. De propus e usor sa isi propuna. De facut e mai greu si de aia nu o sa faca