G4Media.ro

Ciolacu: Aprobăm contractul-cadru în domeniul sănătăţii. Menţinem valorile de anul trecut, conform…

Sursă foto: Pexels

Ciolacu: Aprobăm contractul-cadru în domeniul sănătăţii. Menţinem valorile de anul trecut, conform celor convenite cu medicii de familie

Guvernul va aproba contractul-cadru în domeniul sănătăţii şi, în baza celor convenite cu medicii de familie, va menţine valorile punctelor de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor de asistenţă medicală primară şi ambulatorie de specialitate, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Altă măsură importantă este adoptarea contractului-cadru în domeniul sănătăţii. Conform celor convenite la consultările cu medicii de familie, menţinem astfel valorile de anul trecut, atât cele pe pacient, cât şi în cazul serviciilor de asistenţă medicală primară şi ambulatorie de specialitate. În perioada următoare voi continua discuţiile cu sindicatele din sănătate, astfel încât să ajungem la o înţelegere echitabilă pentru acest domeniu”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Context. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat, joi seara, într-un comunicat de presă, că, în urma negocierilor, s-a convenit ca pentru semestrul I al anului 2024 să se mențină atât valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate cât și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi care au fost valabile în semestrul al II-lea al anului 2023.

CNAS a publicat în transparenţă decizională, la începutul lunii ianuarie, valoarea punctelor per capita şi pe serviciu în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, care urmau să scadă față de 2023.

Medici de familie şi din ambulatorii de specialitate au protestat, în faţa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Medicii au afișat pancarte pe care era scris: „Nu vă bateţi joc de medici!”, „Vrem venituri decente!”, „Plătim taxe – avem dreptul la sănătate”, „Nu distrugeţi medicina de familie!”, „Unde au dispărut banii din sănătate?”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...