G4Media.ro

Ciolacu anunță o propunere de premier dacă moțiunea de cenzură trece: viceguvernatorul…

Ciolacu anunță o propunere de premier dacă moțiunea de cenzură trece: viceguvernatorul BNR Leonardo Badea

Viceguvernatorul Băncii Naţionale a României Leonardo Badea este una dintre variantele luate în calcul de PSD ca propunere de premier, dacă moţiunea de cenzură va trece, a anunţat preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

„E una dintre variantele luate în calcul în acest moment şi e un om care merită să aibă această propunere”, a precizat Ciolacu, duminică seară, la Antena 3.

El a precizat că preşedintele „a făcut o mare greşeală” la începutul crizei sanitare, aceea că nu a venit cu propunerea unui guvern de uniune naţională.

„A făcut o mare greşeală preşedintele Klaus Iohannis că nu a venit, când a început criza de coronavirus, cu un guvern de uniune naţională. România ar fi arătat cu totul şi cu totul altfel în acest moment. (…) Nu numai PSD cu PNL, erau toate forţele politice implicate în acest efort, ar fi fost o altă comunicare mult mai coerentă şi sunt sigur că acel guvern nu s-ar fi îndepărtat de agenda românilor. A fost o greşeală majoră. Un preşedinte în acel moment trebuia să vadă interesul românilor mai presus decât interesul PNL şi această agendă doar politică a PNL”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Leonardo Badea este viceguvernator BNR din octombrie 2019, iar anterior a fost președintele Autorității de Supraveghere Financiară (2017-2019). În legislatura 2012-2016, Leonardo Badea a fost senator PSD, iar în 2016 a fost ales deputat tot din partea PSD.

Citește și SURSE: Moțiunea de cenzură – PSD va avea probleme cu asigurarea cvorumului de ședință

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Deci sa inlocuiasca un incompetent cu un prieten al puscariasului Dragnea.

 2. De ce nu pe Leo de la Strehaia, că pare a fi pe gustul membrilor de partid..?

 3. Ideal ar fi fost, să se fi lăsat acest Guven până la termen – dar cu puteri depline, nu cu puteri limitate (de majoritatea actuală /etc); dar dacă romănii au ales PSD’ul la ultimele alegeri și tot ei sunt [încă] la butoane – PNL fiind (în mare parte doar) un Guven „cosmetic” – atunci, barem să fie o figură nouă: acest domn, Viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Leonardo Badea.
  ..Că oricum dictatura Parlamentară e la Putere!.. Mai bine zis: PSD, că asta au ales majoritatea românilor (prin neprezentarea Dreptei la vot).

 4. Isarescu isi lanseaza prozelitii, cu sprijin din afara bineinteles…ca nu face nimic de capul lui.

  • @Seb – Daca tot iti dai cu parerea (asta daca nu cumva ai sarcina de postac), informeaza-te inainte. GUvernatorul ci viceguvernatorii sunt numiti de parlament: „BNR este condusă de un CA alcătuit din 9 membri numiţi de Parlament, cu nominalizarea conducerii executive, pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului. Membrii Consiliului de administraţie nu pot fi parlamentari şi nu pot face parte, potrivit legii, din justiţie sau din administraţia publică. Structura executivă permanentă a Băncii Naţionale este formată din guvernator şi 3 viceguvernatori, dintre care unul este prim-viceguvernator. Ceilalţi 5 membri nu sunt salariaţi ai BNR. Preşedintele Consiliului de administraţie este guvernatorul Băncii Naţionale a României.”

 5. La BNR e rezerva de cadre a PCR?
  Si noi care stiam ca sunt doar acoperiți de servicii!

 6. Oho, abia il asteptam pe marele PSDist, Leonardo Badea: sa creasca Pensiile cu 40%, sa dubleze alocatiile, sa RESPECTE LEGILE, fix asa a PROMIS ieri Sorin Grindeanu ca va FACE PSD dupa ce va ajunge la guvernare prin demiterea Guv Orban:
  30 August 2020: „Cum vrea PSD să conducă țara, dacă trece moțiunea de cenzură? Programul de guvernare al social democraților, făcut public de Sorin Grindeanu.
  PSD face publice principalele propuneri din Programul de guvernare pe care partidul l-a pregătit pentru perioada de după moţiunea de cenzură, dar şi pe termen lung.
  Printre altele, social-democraţii promit că „se ţin de ce spune LEGEA” în privinţa MAJORARII Pensiilor şi Alocaţiilor pentru copii, dar promit şi testare în masă pentru COVID-19, măşti de protecţie, tablete şi laptopuri cu abonament la internet, dublarea fondurilor pentru programele Rabla Clasic sau Rabla pentru electrocasnice. Sursele de finanţare ar urma să provină din fondurile pentru investiţii, fonduri europene, o mai bună colectare a taxelor şi parteneriate public-private.
  Grindeanu reafirmă că PSD va Aplica LEGEA privind Majorarea cu 40% a punctului de pensie şi dublarea alocaţiilor pentru copii, el spunând că argumentele celor de dreapta conform cărora nu există fonduri pentru aceste majorări „sunt egale cu zero”.
  „Ne ţinem de ce spune legea. Avem calculele făcute, se pot susţine aceste măriri”, a arătat acesta. Acesta susţine că PSD a ajuns să elaboreze acest Program de guvernare în contextul în care în ultimele luni a făcut focus-grupuri pentru a vedea care sunt aşteptările oamenilor, Concluzia fiind că românii NU mai vor promisiuni „grandioase”.
  Suna a bataie de joc, marca PSD!
  Grindeanule, NU iti e rusine, dupa cat ati mintit 30 de ANI si ati FACUT fix #NIMIC PSDist, uite cum arata judetele sarace votante ale PSD!!

  Daca ati uitat cumva maretul Program de guvernare cu care PSDragnea a castigat alegerile in 2016, Programul ala de 188 de Pagini PROMIS de PSDei ca va fi INDEPLINIT la VIRGULA si din care in 3 ANI au facut fix #NIMIC PSDist, uite-l aici:
  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  Grindeanule, inainte sa aburesti cu alt Program de guvernare mincinos, de ce NU spui tu cum de PSD a facut fix NIMIC din Programul de guvernare cu care ati castigat Voturile romanilor in 2016, ala despre care Dragnea al vostru spunea ca „Programul de guvernare e LEGE si daca NU il respecti te consideri DEMISIONASAT si TREBUIE sa PLECI”!!!
  Ia uite ce PROMITEA PSD in Programul de guvernare din 2016 in privinta Punctului de pensie la Pagina 22:
  „ECHITATE.
  Echitatea trebuie să fie și pentru pensionari, alături de salariați și celelalte categorii sociale. De aceea Punctul de pensie va crește în următorii 4 ani, astfel: la 1 iulie 2017 punctul de pensie va fi 1.000 lei, la 1 iulie 2018 punctul de pensie va fi 1.100 lei, la 1 APRILIE 2019 punctul de pensie va fi 1.265 lei, la 1 Aprilie 2020 punctul de pensie va fi 1.400 lei și la 1 octombrie 2020 punctul de pensie va fi 1.775 lei”.
  Deci: In Programul de guvernare din 2016 PSD a PROMIS ca Punctul de pensie va fi de 1265 Lei la 1 Aprilie 2019!
  L-au crescut abia din 1 Septembrie 2019 si nici termenele anterioare NU au fost respectate!
  Nici TVA care trebuia scazut la 18% din 1 Ianuarie 2018(amanat apoi la Ianuarie 2019) nu a fost respectat de PSD, TVA e 19% si AZI!
  NU ati respectat, Grindeanule, ati MINTIT si atunci ca si ACUM!
  Rusine!!

  Gasiti pe internet minciunille PSDiste din „noul” Program de guvernare al „noului” PSD, program prezentat Duminica intr-o Conferinta de presa de Sorin Grindeanu!

 7. Uite aici „noul” Program de guvernare al „noului” PSD prezentat Duminica intr-o Conferinta de presa de Sorin Grindeanu, uite aici ce va FACE viitorul Guvern PSD condus de Leonard badea, daca Motiunea va trece!
  Se pare ca nu va trece, dar minciunile din „noul” Program al „noului” PSD prind la votantii analfabeti ai PSD:
  „Grindeanu prezintă Programul de guvernare al PSD, pe care parlamentarii îl vor avea pe masă la votul moţiunii/ Social-democraţii promit, între altele, majorarea pensiilor şi alocaţiilor, testarea în masă pentru coronavirus şi măşti de protecţie.
  PSD face publice principalele propuneri din programul de guvernare pe care partidul l-a pregătit pentru perioada de după moţiunea de cenzură, dar şi pe termen lung. Printre altele, social-democraţii promit că „se ţin de ce spune legea” în privinţa majorării pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, dar promit şi testare în masă pentru COVID-19, măşti de protecţie, tablete şi laptopuri cu abonament la internet, dublarea fondurilor pentru programele Rabla Clasic sau Rabla pentru electrocasnice. Sursele de finanţare ar urma să provină din fondurile pentru investiţii, fonduri europene, o mai bună colectare a taxelor şi parteneriate public-private.
  Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD are un program de guvernare cu obiective pe termen scurt, dar şi pe termen lung, pe care toţi parlamentarii îl vor avea pe masă la votarea moţiunii de cenzură de luni şi care include „trei mari priorităţi”: sănătate, educaţie şi economie.

  „În esenţă am construit acest program de guvernare pentru a răspunde la patru lucruri fundamentale: unu – gestionarea profesionistă a crizei sanitare, doi – deschiderea în siguranţă a şcolilor, trei – relansarea cu adevărat a economiei şi patru- creşterea veniturilor românilor”, a declarat Grindeanu.
  Social-democraţii mai promit că, în prima săptămână de guvernare, noul guvern va asigura măşti de protecţie inclusiv pentru agenţi economici.

  „E mult mai eficient pentru stat să pună la dispoziţie măşti care să permită continuarea activităţii economice, decât să suporte 75% şomaj tehnic”, explică fostul premier.

  În ceea ce priveşte educaţia, PSD propune un program pentru desfăşurarea învăţământului online, promiţând „acces echitabil” pentru toţi elevii şi studenţii din România, prin achiziţionarea de laptopuri şi tablete cu abonament la internet, pentru cei din categoriile defavorizate, pentru elevii şi studenţii care solicită acest lucru, dar şi pentru cadrele didactice.

  „Trebuie să reparăm ceea ce a făcut Guvernul PNL şi să deblocăm licitaţia pentru tablete şi laptopuri. Termen: septembrie. (…) Propunem construirea rapidă a unui Corp naţional de asistenţi didactici voluntari, toţi cu competenţe digitale, care să secondeze profesorul titular în contextul separării clasei în două colective de lucru”, a spus liderul social-democrat.

  Acesta a adăugat că PSD susţine finanţarea autorităţilor locale pentru a acestea să poată asigura dezinfectarea unităţilor de învăţământ.

  Pe plan economic, social-democraţii susţin dezvoltarea producţiei în România şi propun „regândirea lanţurilor de producţie pe componente interne”.

  Pentru sprijinirea industriei auto, PSD promite dublarea în următoarele luni, a bugetului pentru programul Rabla Clasic de la 405 la 810 milioane de lei şi creşterea de zece ori a bugetului programului Rabla pentru electrocasnice, care în prezent este de 30 de milioane de lei.

  Grindeanu susţine că „un capitol important” din programul PSD de guvernare îl reprezintă creşterea veniturilor şi a puterii de cumpărare.

  „Aceasta este de fapt miza moţiunii de cenzură: Noi ne batem pentru veniturile românilor, de la copii la studenţi, angajaţi în companiile private sau de stat şi până la pensionari. Asta este diferenţa fundamentală dintre noi şi liberali. Ei se agaţă de putere pentru a fura din banii ţării în plină pandemie, noi ne luptăm ca aceşti bani să ajungă în buzunarele românilor, nu în conturile firmelor PNL”, a declarat liderul PSD.

  Grindeanu reafirmă că PSD va aplica legea privind majorarea cu 40% a punctului de pensie şi dublarea alocaţiilor pentru copii, el spunând că argumentele celor de dreapta conform cărora nu există fonduri pentru aceste majorări „sunt egale cu zero”.

  „Ne ţinem de ce spune legea. Avem calculele făcute, se pot susţine aceste măriri”, a arătat acesta.

  Acesta susţine că PSD a ajuns să elaboreze acest program de guvernare în contextul în care în ultimele luni a făcut focus-grupuri pentru a vedea care sunt aşteptările oamenilor, concluzia fiind căr românii nu mai vor promisiuni „grandioase”.

  „PSD va da jos Guvernul Orban pentru a repara în regim de urgenţă România, iar pentru asta ne-am pregătit în ultimele luni organizând zeci de focus grupuri pentru a înţelege mai bine care sunt aşteptările românilor”, a arătat Grindeanu.
  Întrebat de unde ar urma să provină fondurile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse, Sorin Grindeanu a arătat că Bugetul de stat propus pentru acest an prevede 50 de miliarde de elei pentru investiţii care nu au început sau care sunt în stadiu incipient, iar din această sumă ar urma să fie luate 20 de miliarde pentru aceste programe.”
  https://www.news.ro/politic-intern/grindeanu-prezinta-programul-guvernare-psd-parlamentarii-il-vor-avea-masa-votul-motiunii-social-democratii-promit-intre-majorarea-pensiilor-alocatiilor-testarea-masa-coronavirus-masti-protectie-1922402030002020081319465373

  PSD nu se dezice nici acum: PSD = izvor nesecat de promisiuni marete, adica de MINCIUNI irealizabile, dar sigur GARANTIE de saracire a Romanilor si de imbogatire a PSdeilor!

 8. Am mai avut tehnocrati!!!STOLOJAN, CIOLOS!!!!Au fost….DEZASTRUOSI!!!!!

  • Ar trebui ca Ciolacu sa-si asume pozitia de prim ministru daca da jos guvernul. Doar este seful ales al PSD. Dancila a fosat prim ministru, ponta si Nastase la fel. Orban la fel. Sa demonsatreze si Ciolacu ce poate. Ciolacu prim ministru!

  • @miuca:
   Dar analisti politici de forta ca tine, nu ! :)))

 9. A trecut vremea lui „Orlando”, acum incepe vremea lui „Leonardo”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.