G4Media.ro

Ciolacu afirmă că anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe…

Sursa foto: Știrile ProTV

Ciolacu afirmă că anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe salarii

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că anul viitor nu se va aplica impozit progresiv pe salarii, relatează Agerpres. El a răspuns astfel întrebat, luni seară, într-o emisiune la Antena 3, dacă anul viitor vom avea impozit progresiv pe salarii, pornind de la afirmaţiile unui secretar de stat din Ministerul Finanţelor, Alin Andrieş, care a afirmat că se fac calcule la Ministerul de Finanţe în acest sens.

„Nu. Sunt unul din susţinătorii impozitului progresiv, dar impozit progresiv nu înseamnă… Noi avem cea mai mare impozitare a muncii din Europa. Noi aici trebuie… De ce avem cea mai mare? Pentru că impozitarea pe capital este cea mai mică. Peste tot în lume, unde ai venituri cumulate, nu venituri din salariu, am venituri cumulate. Am salariu, unde îmi plătesc impozitul – l-am dat deoparte. Am chirii cumulat cu salariu, am altfel de…, am arende, am…, toate se adună într-un coş şi în momentul în care depăşeşti anumite sume, oriunde în lumea asta, îţi vine un surplus de impozitare, un fel de impozitare a capitalului. Am venituri excepţionale. Am cumpărat un teren la periferia Bucureştiului cu 1.000 euro şi mâine îl vând cu 10 milioane. Peste tot în lume nu plătesc 10%, chiar dacă îl vinzi cu 1.200, chiar dacă îl vinzi cu 10 milioane. După anumite praguri, îţi vine altă impozitare”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

El a subliniat, faţă de cele arătate, că o impozitare progresivă pe capital este corectă şi o reformă fiscală este necesară.

„Există impozitarea progresivă. O impozitare progresivă pe capital, în această logică şi corectă logică, şi cu o scădere la salariul minim la impozitarea cum este peste tot în Europa, dar şi cu o legislaţie ca românii să nu fie, o treime, plătiţi cu salariul minim. Că dacă acum Ciolacu hotărăşte cu Guvernul să scadă impozitarea la salariul minim pe economie, o să ne trezim că de la o treime suntem două treimi cu salariul minim, fiindcă este o optimizare fiscală. Deci, asta înseamnă că trebuie să facem o reformă fiscală. Această reformă fiscală nu trebuie să o facă domnul secretar de stat. Eu mă aşteptam ca dânsul să muncească, nu să facă calcule. Cu calculele sunt experţii care sunt şi de la Banca Mondială… O reformă fiscală discutată la televizor şi luată decizia, dar nu o lună, discutată şase luni. Este trecută în PNRR, în cererea de plată numărul 4, dar ea va avea efecte, dacă vreţi, părerea mea, în anul 2026”, a mai declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Şeful Executivului a punctat faptul că o schimbare a impozitării nu poate fi discutată până nu se implementează digitalizarea ANAF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Pe salari nu, dar pe salarii (cu doi de i) da! 😁

  • Iti dai seama in ce hal s-a ajuns ?

  • E doar o greseala, in interiorul articolului este scris corect

  • @IonIon: Posibil, intre timp s-a si corectat, dar impresia nu e de acum, multi „jurnalisti” scriu si mai ales vorbesc gresit, arunca vorbele in fraza cum le vine la gura, nu intr-o ordine fireasca, de parca ar pune pietricele intr-o punga, la gramada.

 2. Un salar / doi salari!

  O gaura / doua gaure (de la corvig)!

  Un ciolan / doi ciolaci! Sau un ciolanicu!

 3. Si banii kurvelor cum ii impozitezi Marcele ?? Mai intai trebuie sa-i numeri ….

 4. Impozitarea presupune un aparat de stat necapusat de corupti. Din pacate taxele si impozitele nu ajung sa ii ajute pe cei nevoiasi sau sa investim in proiecte de tara, ci ajung in buzunarele coruptilor de la putere. Socialismul nu functioneaza in Romania.

 5. Minți de spargi, Ciolacule. Tocmai impozitul progresiv atât de dorit de pesedaci să-l sacrifici tu pt. voturi și din parte penaliștilor?