G4Media.ro

Ciolacu: 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ciolacu: 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte / Categoric că nu voi refuza funcţia de prim-ministru la rotaţia din 2023

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la B1 TV că nu ia în calcul o candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României. În ceea ce priveşte eventuala candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu afirmă că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa, transmite News.ro.

Ciolacu a susţinut că ”în acest moment” nu a luat o decizie privind o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României.

”Dacă mâine sunt alegerile, eu nu sunt… eu nu m-aş înfige, sau nu aş accepta, în acest moment, să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim ministru, pe urmă mai vedem. (…) 99,9% nu cred că voi candida la funcţia de preşedinte”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la B1 Tv.

Întrebat dacă ar susţine o candidatură a lui Mircea Geoană cu susţinerea PSD pentru funcţia supremă în stat, Ciolacu a spus că i-ar fi de greu să accepte acest lucru, dar decizia nu este a sa.

”Este un potenţial candidat. Mi-este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD şi şi-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru şi nu eu decid”, a explicat liderul PSD, el arătând că decizia în acest sens aparţine celor din teritoriu.

În ceea ce privește poziția de premier la rotația partidelor, programată în mai 2023 prin protocolul coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR, Ciolacu a spus că nu va refuza funcţia de prim-ministru atunci când trebuie să o preia.

„Categoric că nu voi refuza funcţia de prim-ministru la rotaţie, dar e şi normal. În acest moment există această decizie, când am mers la Cotroceni, ca eu să merg pentru funcţia de prim-ministru”, a spus el, citat de Agerpres.

El a adăugat că dacă protocolul coaliției nu va fi respectat în mai 2023, PSD va încerca să declanșeze alegerile anticipate.

„Eu nu fac protocoale cu preşedintele Klaus Iohannis. (…) Eu cred că preşedintele României ţine cont de un protocol politic care creează o majoritate. Constituţional, atributul de desemnare a prim-ministrului este al preşedintelui. Mă duc să îl rog pe preşedinte? El va trebui să ţină cont de un act politic. Nu ţine cont, vom avea alegeri anticipate. Lucrurile sunt simple, nu trebuie să le mai complicăm noi mai mult de atât”, a mai spus Ciolacu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

  1. Sa speram ca functia de prim-ministru il refuza pe el

    • Logica ar spune ca Iohanis sa propuna alt PM de la PSD la rotatie, care sa-l subrezeasca pe Ciolacu. Posibil pretext: „nici PNL nu si-a pus presedintele, fara sprijin de la PSD; nici ciolacu nu are sprijin de la PNL” (la cat i-a balacarit).

      Dar Iohanis isi cam baga picioarele in logica, parca ar vrea sa devina presedinte si la PNL si la PSD dupa ce-i expira mandatul, dar fara sa faca eforturi prea mari, asa mai de la distanta.

    • Vom fi de tot râsul . Um premier care nu cunoaste nicio limba straina , nici romana nu o stapaneste bine , are un bagaj de 23 de cuvinte etc. iar ca presedinte vom fi marginalizati de tot globul. Oare acești oameni nu au , cat de căt , simțul realitătii ?! Cum sa-l alegi pe ăsta presedinte ?

  2. Adică iar se întorc politicile de stânga? Credeam că am scăpat o dată cu plecarea neo-marxiștilor de la USR!

    • Ai confundat L cu R.

    • Singurii sekuristo-marxisti din tara asta sunt cei de la PSD si PNL!
      Ei sunt sustinuti de serviciile secrete (noua sekuritate) si ei sustin politicile de stanga, marxiste!

    • exemplu de politica de stanga: TOTI hotii la puscarie :DD

    • Toți hoții mai puțin Clotilde!

  3. ciolacu reales la al 15-lea congres!

  4. Ciolacule dă-mi una cu de toate și lasă prostiile

  5. Sec.uristul sub acoperire Turcescu are acum buzele colorate in „maro de Buzau”, la cat l-a pupat aseara in k.r pe „revolutionarul” impostor Ciocolaku! 🙂

  6. Viorica Dancila Prim Ministru , si Presedinte in 2024 , Mareste Pensiile cu 40 la Suta !

    • Sa ii zici sarumana ca te-a scos din noroaie!

    • @Neagu Mircea
      De ce nu a marit Vasilica pensiile cat a fost prim-ministru? Poate iti faci timp si studiezi o carte de gramatica elementara. In fata lui „și” nu se pune virgula.

  7. E de inteles ca vrei sa iti dovedesti, dar noi, oamenii ce vina avem? Nu inspiri nimic si nu ai carisma credibilitatii, a onestului care trage pentru tzara….e clar nici altii nu au avut-o, dar poate ar fi cazul sa rupem traditia.

    • Cum putem rupe traditia daca nu votam direct prim-ministrul? Ne punem de obicei toata speranta in presedintele tarii, care ori e toxic, ori e degeaba. Pe omul asta cand il vad incep sa o regret pe Viorica Dancila. Macar femeia aia fusese pe la Bruxelles. Nenea asta nu a facut nimic demn de un CV de prim-ministru. Cand il vad la TV si realizez ce limbaj simplu are, faptul ca nu e pregatit pe absolut niciun subiect/domeniu, ma gandesc ca orice om luat de pe strada ar fi la fel de bun sau mai bun decat Ciolacu. Ar fi bine sa rupem traditia naibii si sa avem ca prim-ministrii si tineri, si femei, ca pensionari din astia plictisiti de viata, care nu au realizat nimic si care nici nu doresc sa realizeze nimic, nu fac absolut nimic.

  8. Daca voi nu ma vreti eu va vreau,,na belea altul care vre ciolanul

  9. În traducere NEOSEXISTĂ înţelegerea în USL este ca PSD să aibă sub control premierul şi parlamentul (cum e şi acuma şi doar cred PNL că au controlul) iar sectoriştii să aibă preşedenţia (cum e şi acuma), în altă traducere aşa va vi fi şi după 2024.
    Oare pricepeţi că ăştia folosesc aceeaşi metodă care au folosit-o cu Iohannis şi Dancilă, vor pune un habarnist fără şanse candidat la PSD pentru preşedenţie ca în turul doi să poată câştiga preşedenţia sectoristul celor de la PNL, iar în turul unu vor bombarda candidatul USR cu dosare fabricate şi delaţiuni nebuneşti cum au făcut la Barna(şi evident voi iarăşi vă veţi lăsa prostiţi) ca să ajungă habarnistul şi sectoristul în turul doi şi să vă treziţi cu alt Iohannis dar cu altă pălărie.

    Nu sunt atât de inteligenţi să facă strategii complicate şi de care să nu vă prindeţi, de obicei le repetă pe aceleaşi care le-au repetat de 32 de ani şi pe care le-au învăţat de la cei de dinainte pe care i-au executat de fiecare dată când preluau puterea de acuma după atâtea execuţi au cam rămas fără băieţi inteligenţi creatori de escrocherii inteligente, numai analfabeţi le-au mai rămas.😀😀😀😀😀😀😀😀

  10. Nu au pe nici unul care să ştie să vorbească o limbă străină, lor le e greu şi cu limba română.🤣

  11. Preşedintele partidului PSD se pare că nu este destul de specialist să fie preşedinte dar e totuşi îndeajuns să se descurce cu găinăriile parlamentare pentru că cu astea cu treburile prostimii externe sau interne nu sunt de ei că ei au alte priorităţi importante şi nu vor să lase pe alţii să le ieie ciolanul mult râvnit.😏

  12. Practic Marcel Ciolacu vrea sa pastreze puterea in partid si implicit si in viata politica,caci istoria arata ca toti presedintii PSD au candidat la alegerile prezidentiale conform statutului partidului(ce in prezent se vrea modificat)si toti au pierdut,iesind apoi sau devenind nesemnificativi in viata politica(cazurile ion Iliescu,Adrian Nastase,Mircea Geoana,Victor Ponta).Nu e un obstacol pe aceasta cale ca isi doreste si functia de prim ministru la proiectata rotativa din mai 2023,caci dimpotriva si altii au candidat la presedintie din postura de prim ministru,acesta putand fi un atu chiar.In ce priveste functia de prim ministru si respectarea protocolului initial de asigurare a rotatiei,liberalii nu sunt hotarati in prezent ce sa faca, cu toate ca prin vocea reprezentantilor lor au spus ca vor respecta protocolul.

  13. La lista perdantilor de mai sus am omis-o pe Viorica Dancila.

  14. Peste 1 an sa faci o lege prin care sa opresti speculatori care au crescut pretul la gaze si energie electrica (pretul la producatori de energie si gaze nu a crescut ), conducerea ANRE care a dormit in tot acest timp, avand in vedere ca Guvernul este puterea executiva functia de PM este una executiva

  15. Marcele, bată-te să te bată, ce m.ama dr.acu’ caută cartea aia in palmele tale !? Bag seama ți-au trimit bulgarii tutunul vrac și cauți să răsucești țigarete BT-cartonat din orice carte-ți pică-n mână !?

  16. Ciolacu…un baiat..de la periferie pus in tablou ca e ascultator…dar de baronii ..rosii tot nu a scapat sunt doar parcati…….Sa faca inventarul prietenilor lui Kuzmin in partid ….

  17. C e sa faca Ciolanu daca ajunge „prezidente” si trebuie sa apara cu a „n”-spea consoarta in public? A „n”spea consoarta nu a lui, a celorlalti!

  18. Domnule Ciolacu

    Cum explică dl.Laurentiu Nistor, președintele CJ Hunedoara faptul că,în timp ce APAPROD ul are datorii restante de multă vreme,directorul de acolo dă „tunuri” maxime făcând achiziții de tot felul pe ultima sută de metri?
    Păi se poate?
    Până când?!!