G4Media.ro

Cinism parlamentar: Mai mulți deputați PSD și unul PNL propun instituirea ”Zilei…

Cinism parlamentar: Mai mulți deputați PSD și unul PNL propun instituirea ”Zilei pacientului ars” pe 30 octombrie pentru a marca ”cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte”

Șase deputați PSD și unul PNL au depus la Parlament o inițiativă legislativă privind instituirea ”Zilei pacientului ars” pe 30 octombrie, ”pentru a marca impactul emoțional asupra pacientului ars”, în urma tragediei din clubul Colectiv din noaptea de 30 octombrie 2015, ”cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară după anul 1989” și ”care s-a soldat cu un număr de 64 persoane decedate și 163 persoane rănite”.

Inițiatorii proiectului sunt: Balint Liviu-Ioan – deputat PSD; Cherecheş Viorica – deputat PNL; Ciuhodaru Tudor – deputat PSD; Cobuz Maricela – deputat PSD; Gavriliţă Bianca – Miruna – deputat PSD; Lupaşcu Costel – deputat PSD; Roşca Lucreţia – deputat PSD.

Inițiativa legislativă are trei articole:

 1. Se declară ziua de 30 octombrie Ziua pacientului ars.
 2. Ziua pacientului ars poate fi marcată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanțe ale României în străinătate, entități medicale publice și private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii, apariției și îngrijirilor necesare pacientului ars.
 3. Ministerul Sănătății este responsabil cu coordonarea activității dedicate Zilei pacientul ars.

Potrivit expunerii de motive:

 • Tragedia produsă la Clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, care s-a soldat cu un număr de 64 persoane decedate și 163 persoane rănite, a reprezentat cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte și cel mai grav accident din țară după anul 1989.
 • Cumplitul accident a scos la iveală mari slăbiciuni ale sistemului sanitar în domeniul îngrijirii medicale ce se acordă marilor arși, în sensul că niciun spital din șară nu îndeplinea în totalitate condițiile pentru internarea și îngrijirea acestora, deoarece nu exista o zonă de izolare protectivă pentru pacienții cu arsuri.
 • Pentru a marca impactul emoțional asupra pacientului ars, impact deosebit de puternic pe o perioadă îndelungată de timp și care presupune adâncă suferință și costuri însemnate, vă supunem spre dezbatere și adoptare inițiativa legislativă ”Lege pentru declararea zilei de 30 octombrie Ziua pacientului ars”.

Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. cel mai bun lucru pe care il pot face pentru cei din colectiv este sa rezolve problema coruptiei intre societatile comerciale si institutiile de control ale statului.In aceasta zona exista o cultura a spagii de neimaginat.

  -institutiile de control sunt controlate de psd.
  -puterea legislativa controlata de psd.
  -guvern psd.

  oare de ce nu se poate rezolva problema..

  • Asta s-a votat în 2016, corupţia, hoţia, nepăsarea. Era şi USR-ul pe buletin, dar n-a avut priză la prostimea iubitoare de dictatură.

 2. Da, nu stiau cum sa faca sa mai umileasca o data victimele infernuluide la Colectiv.
  Sare pe rana, asta este.
  Iar si-o cauta cu lumanarea politicienii nostri, nu rateaza nicio saptamana!

 3. Ce saptamana! Zi.

 4. Nesimti drea parlamentarilor actuali ai psd si pnl nu mai are limite. Sa jignesti atat de grav memoria tinerilor care au murit la Colectiv, tocmai dinvina guvernantilor care nu si-au facut datoria, asta intrece orice masura. Daca la aceasta mai adaugam si lipsa de profesionalism si moralitate a judecatorului care s-a pensionat pentru a nu mai judeca aceasta cauza, (bine ca a stiut si stie sa incaseze salarii speciale, avantaje materiale diverse si pensii superbe) atunci putem sa concluzionam ca suntem pe fundul prapastiei.

  • Mai trebuie si ziua lobotomizatului. Ar avea destui sarbatoriti/omagiati.

  • Completare.
   Iar treaba cu reluarea dosarului de la zero in caz de pensionare, deces, etc, e cea mai tare gaselnita a justitie romanesti si nu numai. Nu cred ca se mai gaseste pe mapamond asa ceva.
   La dosare grele, care pot dura 10 ani, sa te trezesti ca incepi de la capat, e de noaptea mintii.
   Gargamel, bubosul, nu putea sa corecteze legea acolo, nu, el trebuie sa o modifice la penalii lui, sa scape de puscarie.

 5. Cinici sau doar natarai ?

  Ciuhodaru e medic la Urgente in Iasi ! Ar fi trebuit sa fie primul care sa se opuna unei astfel de initiative !

  PS. Cred ca doar natarai !

 6. de ziua pacientului ars ne dezactivam sistemele de incendiu si ne jucam cu chibrituri. si ii dam spaga lui piedone

 7. chereches e liberala cum e papa musulman.
  o japita intrata in Parlament ca sa il curete pe loaza de fii-su, primarul din BM, de actele de coruptie.

 8. Titulatura incompleta. Trebuie numita „Ziua pacientului ars de neglijenta besede”.

 9. Măcar să fi început ca lumea procesul. Poate se mută şi ăsta la DIICOT.