G4Media.ro

Cine suntem și cum funcționează G4Media

Cine suntem și cum funcționează G4Media

Cine suntem și cum funcționează G4Media

Când am pus pe picioare noul site i-am dat numele după una dintre valorile în care credem cu tărie: libertatea presei, componentă vitală într-o democrație. Fără curaj, curiozitate și onestitate, dezbaterea publică moare și societatea se atrofiază. G4Media este prescurtarea numelui Asociației Group 4 Media Freedom and Democracy. Fondată în vremuri dificile pentru întreaga societate, ca organizație non-profit, G4Media colaborează cu toți jurnaliștii gata să meargă până la capăt în meseria lor.

Sperăm să vină alături de noi toți cei care ne împărtășesc viziunea și valorile. Dorim să devenim o veritabilă platformă a libertății în presa românească, locul în care adevărul nu va putea fi niciodată cenzurat, indiferent pe cine deranjează articolele, dezvăluirile sau opiniile noastre. Ce veți citi aici? Ce va fi, de fapt, noul site? Vom urmări trei mari direcții editoriale:

1. Încercăm să vă arătăm primii informația relevantă, știrea din spatele știrii. Dintr-o mare de detalii nesemnificative, de vorbe și declarații fără sens, din puzderia de știri vom păstra esența. Pariul nostru pe termen lung este să vă propunem la finalul zilei temele cu adevărat importante, lăsând în urmă tot balastul de informații fără sens.

2. Într-o perioadă când tot mai mulți se tem, vom pune accent pe dezvăluiri, anchete și subiectele grele din societatea românească. Dorim să vă aducem mai departe exclusivitățile și informațiile de culise cu care v-am obișnuit ani de zile. Cu ele sperăm să facem marea diferență.

3. Analize și opinii bazate pe fapte, pe informații, texte care aduc valoare adăugată și ajută publicul să înțeleagă mai bine realitatea politică internă și externă. Vom căuta să ținem societatea românească racordată la marile teme care frământă azi lumea occidentală. În fine, ne propunem în mod programatic să urmărim marile idei care schimbă lumea din jurul nostru. Privirea noastră se îndreaptă mereu spre Vest, spre inovație și modernitate.

Grație tehnologiei, lumea se schimbă într-un mod radical, cu o viteză și cu o profunzime nemaîntâlnite, exponențial și disruptiv, dar mulți dintre noi rămânem de prea multe ori cantonați în subiecte mici și certuri provinciale. Cele mai multe televiziuni ocupă mințile oamenilor cu subiecte sterile. Nu doar că nu-i ajută să înțeleagă ce se întâmplă în jurul lor, să discearnă între esențial și neesențial, relevant sau nerelevant, adevăr și minciună, dar mai sunt si angajate într-un vast proiect de spălare a creierelor. Am văzut asta cu toții de curând, când patru televiziuni, inclusiv cea plătită din banii noștri, s-au cartelizat la comanda unui personaj pe numele căruia este emis un mandat european de arestare.

Corupția, grupuri infracționale organizate, politicieni incompetenți sau lipsiți de orice autoritate morală doresc să conducă toată România. Ajutați de marii lor aliați, fake news-ul, propaganda mincinoasă și manipularea, au lansat un asalt teribil asupra toturor instituțiilor sau persoanelor care le mai stau în cale. Corupția, incompetența și aliații lor vor fi marii noștri adversari. Ne vom lupta în continuare cu acești mari inamici ai României în mod asumat și programatic.

S-au pus în mișcare forțe uriașe care vor să transforme România într-un stat captiv, așa cum a mai fost la începutul anilor 90. Atmosfera din presă s-a întors în vremurile tulburi de acum trei decenii. Cu ele ne vom bate, cu aceste forțe teribile care pun în pericol nu doar libertatea presei, ci și independența justiției și însuși caracterul democratic al statului român.

România se prăbușește – ce ironie amară – în anul Centenarului. La o sută de ani de la Marea Unire, singurul proiect de țară care ni se propune este un stat organizat după principii mafiote. Doar atât mai poate azi societatea românească? Ce le vom spune generatilor următoare dacă nu vom încerca măcar să oprim acest tăvălug de nelegiuiri?

Acestea sunt viziunea si principiile care ne dau forța sa continuăm.

Nu vom putea face nimic din toate acestea fără ajutorul vostru. Cum în spatele nostru nu stă nici un mogul sau vreun mare finanțator generos, contăm în mare măsură pe donații și pe contribuțiile voluntare din partea cititorilor. Puteti dona lunar via PayPal prin activarea opțiunii repetitive, puteți vira contribuții direct în contul Asociației sau de fiecare data când considerați ca am satisfăcut prin articolele noastre interesul public.

Instrumentele de donație le găsiți la sfârșitul fiecărui articol, sunt simplu de utilizat și sigure. Banii merg integral către finanțarea proiectului G4 Media, în dezvoltarea de proiecte noi și în plata colaboratorilor. Este încă unul dintre modurile prin care publicul se poate implica în mod concret în susținerea unei cauze corecte.

Toate contribuțiile și donațiile nu vor fi pentru un site, ci pentru valorile împărtășite de partea necangrenata din societate, care visează la un viitor mai bun aici, în țară, nu afară. Știți ce am făcut până acum, știți ce dorim cu G4Media si dorim sa ne fiți alături.

Uneori facem greșeli, alteori exprimăm puncte de vedere care nu împacă pe toată lumea – așa ceva nici n-ar fi posibil, dar niciodată nu am servit altceva în afară de interesul public.

Le mulțumim în final celor câțiva prieteni buni fără de care proiectul G4 Media n-ar fi avut nici o șansa. Întreagă noastră recunoștință celor care s-au aflat de la bun început alături de noi în mod dezinteresat și atât de dedicați unei cauze fără nici o legătură cu interesele lor particulare.

Este singura șansă să mergem mai departe într-un peisaj dominat de resemnare și abandon. Tot ce vă putem promite tuturor este că nu vom face nici un pas înapoi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

36 comentarii

 1. Multa bafta!!! Va voi urmari, cu siguranta!!!

 2. Putem orienta declarația 230 către voi?
  Sunt niște bani care in loc să fie furați să vină in contul vostru.
  Sau spuneți în ce cont/organizație să îmi îndrept cei 2% din impozit.

 3. Mult succes!

 4. Deocamdata merge greu site-ul vostru, probabil fiind si foarte accesat in prima zi.
  Sa vedem ce subiecte gasim si ce investigatii veti porni.
  Bafta!

  • Apropo de site si de siguranta comentariilor noastre, beneficiati de protectie ”High Priest”, sau macar „Diacon First Protection”…? Intreb pentru un prieten care „da din copite” de nerabdare sa se logheze…

 5. Succes, va tin pumnii!

 6. Un gest extraordinar. Felicitari si mult success! Sa fie cat mai multi ca voi!

 7. Acum la inceput de drum va doresc sa aveti parte de tinerete fara batranete si viata fara de moarte , norocul si bafta studentilor , multi ani cu viata si viata anilor ! SUCCES !

 8. Mult succes. Deja aveti pagina „bookmarked” alaturi de HN.

 9. Bravo, mult succes!!!

 10. Bafta si poate ne logam

 11. AM 72 ANI, SUNT IT-IST SI RAMAN UN FAN AL ARTICOLELOR SCRISE DE DVS CU MULT PROFESIONALISM SI NEIERTATOR AL POLITICII STRAMBE …. DIN ROMANIA.
  VA DORESC MULT SUCCES, SA ADUNATI TOATA CREMA POZITIVA DIN PRESA DE DREAPTA DIN TATA SI DIN AFARA. NU STIU DACA VOI MAI CITI HOTNEWS. ATI PLECAT SI SUNT CONVINS CA AVETI MOTIVELE DVS F. CLARE !!!

 12. AM 72 ANI, SUNT IT-IST SI RAMAN UN FAN AL ARTICOLELOR SCRISE DE DVS CU MULT PROFESIONALISM SI NEIERTATOR AL POLITICII STRAMBE …. DIN ROMANIA.
  VA DORESC MULT SUCCES, SA ADUNATI TOATA CREMA POZITIVA DIN PRESA DE DREAPTA DIN TATA SI DIN AFARA. NU STIU DACA VOI MAI CITI HOTNEWS. ATI PLECAT SI SUNT CONVINS CA AVETI MOTIVELE DVS F. CLARE !!!

 13. Hai (e)liberare!

 14. Proiectati si comisionati rapid un app bine realizat care sa aduca stirile si articolele voastre in fata user-ilor mobili, e esential in ziua de azi. Vedeti succesul lui Moise Guran cu BiziDay.

 15. Sa vedem!

 16. Mult succes pe noul drum.
  Va stau alaturi si incerc sa va sustin cat si cum pot. Pentru inceput am activat donatiile recurente prin PayPal. Sunt sigur ca o sa fie niste bani cheltuiti cu folos pentru o cauza in care cred.

 17. Mult succes cu noua publicație.
  Felicitări că ați început să folosiți diacriticele 🙂
  Vedeți că s-a strecurat și o greșeală, chiar la primul rând din articol (o literă lipsă: „alturi” )

 18. Salutare,
  mă bucur mult pentru inițiativa voastră și vă doresc mult succes.
  Sunt, printre altele, și GTE (General Translation Editor) pentru limba română la WordPress. Așadar mă bucur și pentru că ați ales WordPress-ul ca platformă de publicare web! Nu numai pentru că tehnologic este excelentă ci și pentru că internaționalizarea este una din prioritățile lor constante.
  Am văzut că în sit apar datele în engleză, ghilimele nu sunt cele românești, mai sunt mici butoane din temă, cum ar fi „Reply” ce nu sunt traduse. Toate astea pot fi remediate dacă instalați Wordpress în limba română de la http://ro.wordpress.org. Pentru cuvinte din temă care nu sunt traduse puteți folosi un modul gratuit – vă recomand Polylang. Iar pentru ghilimelele românești, este suficient să scrieți ghilimelele simple „” și ele vor fi transformate „miraculos” în cele românești 🙂
  Evident puteți alege formate de dată și oră românești, iar dacă folosiți Chrome vă puteți selecta limba română ca limbă de editare pentru verificare gramaticală imediată. De multe ori diacriticele încă mai scapă, dar e un mare pas înainte, oricum. Apropo de diacritice, textul din câmpul de căutare sub meniu ar putea fi corectat în „Caută…”.

  Nu e cazul să faceți public acest mesaj.
  Cu drag, pentru ceea ce faceți, Adi

  PS: activitatea mea la WordPress este strict pe bază de voluntariat, să nu mă bănuiți de „marketing” ori „promoting”, că nu e cazul 🙂

 19. Felicitari si succes.
  Sper sa va puteti realiza obiectivele propuse.
  (Rog corectati in textul de prezentare, in loc de „…toți mai mulți se tem…” a se folosi „tot mai mulți se tem”)

 20. Mult succes!

 21. Întotdeauna articolele dvs. mi-au plăcut pentru rigoarea, limbajul jurnalistic și profunzimea analizei (substanței) exprimate. Profesiunea de credință prezentată mai sus mi-a adus aminte de propria mea încercare din februarie 1990 când, aflat în avion, în drum spre București, am scris pe genunchi manifestul (era un timp revoluționar) a ceea ce doream să reprezinte hebdomadarul UNITATEA, înființat de mine la Alba Iulia, vândut ulterior în 27 județe. Și a reprezentat …cât a rezistat, adică până în 1997 (doar UNITATEA și CAȚAVENCU mai rămăseseră din puzderia de publicații apărute după Revoluție). Simțeam nevoia să slujesc aceleași comandamente ale unei societăți libere, ca și dvs. Vă urez un timp mult mai îndelungat de viață. Dvs. Și Revista „22” ați mai rămas… Mă voi abona și vă voi susține din toată inima.

 22. Ne bucuram pentru aceasta initiativa.
  Adio HotNews si Bun venit G4 Media!

 23. Domna Redactie,

  Drahme dracesti acceptati, pentru ca nu am gasit deschisa nicio casa de schimb: ”Exchange office for hell”…!?
  Intreb pentru ca , uite acu’ se ajunge la donatia 666 si e musai sa ma bag si eu…!

 24. Succes si spor sa aveti!

 25. Va doresc mult succes. V-am urmarit cu interes si pe HN. Sper ca pe G4 veti permite si celor care nu sunt logati ca utilizator sa posteze, in limitele bunului simt si cu respectarea dreptului la replica. Toate bune.

 26. Ma nucurmult de aparitia acestuio ziar.Va doresc mult succes

 27. Sa inteleg ca voi putea citi articolele fara comentariile inutile ale mazetei&co? Go, go, go!

 28. Mult succes ! Viața lunga si frumoasa pt voi si pt noi care va citim si va apreciem. Sa fiți curajoși si sa ne cereți ajutorul noua cititorilor atunci cand este nevoie. Trebuie sa fim uniți cei care nu am pierdut speranța si mai credem in valori .Dumnezeu sa ne ajute sa ne recuperam țara si sa scăpăm de mafioți ,corupți si analfabeți. Sa se întoarcă in țara toti oamenii valoroși si de onoare si sa ia locul nulităților care ne conduc acum. Victorie !

 29. Bafta!

  Suntem multi, dar dispersati, cei care vrem normalitate in presa, in politica si in societatea romaneasca.
  Noi contam pe voi, puteti conta pe noi!

 30. Articolele sint excelente,ar fi de prisos sa fac alte comentarii.

 31. Va doresc sincer mult succes .