G4Media.ro

Cine sunt partidele de extremă dreaptă din grupul ”Suveraniști”, la care a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cine sunt partidele de extremă dreaptă din grupul ”Suveraniști”, la care a aderat Șoșoacă

Partidul german de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania a reușit să adune suficienți deputați europeni pentru a forma un nou grup în Parlamentul European, a informat „Der Spiegel”, citând un e-mail adresat administrației parlamentare, potrivit Rador Radio România.

Se preconizează că grupul va fi numit „Suveraniști”. Numărul minim de membri pentru a crea un grup politic este de 23 de europarlamentari, care trebuie să fie reprezentanți ai cel puțin 1/4 dintre statele membre UE.

Din acest grup va face parte și formațiunea bulgară „Vâzrajdane”/”Renașterea” cu cei trei europarlamentari ai săi – Stanislav Stoianov, Petăr Volghin și Rada Laikova.

„Alternativa pentru Germania”, cu cei 14 deputați ai săi, va fi formațiunea conducătoare din Parlamentul European. Din acesta va face parte și partidul românesc de extremă dreaptă SOS România al Dianei Şoșoacă, care are doi europarlamentari.

În noul grup, din Spania va fi partidul de extremă dreaptă „Petrecerea s-a terminat”, care are trei europarlamentari. Partidul grec de extremă dreapta NIKI („Victoria”), Confederația Libertății și Independenței din Polonia, partidul slovac „Mișcarea Republicii” și Mișcarea maghiară „Patria noastră” vor face de asemenea parte din grup, adaugă „Spiegel”.

La baza noului grup din Parlamentul European se află „Declarația de la Sofia”, semnată de unele dintre partidele sus-menționate după forumul „Noii lideri ai Europei”, organizat de „Renașterea” la Sofia.

„Vâzrajdane”/”Renașterea” a fost prima formațiune care și-a anunțat intenția de a crea noul grup politic de extremă dreaptă, după ce „Alternativa pentru Germania” a fost exclusă din „Identitate și Democrație”. Acest lucru s-a întâmplat după ce principalul candidat al partidului, Maximilian Kra, a anunțat că nu toți cei care purtau uniforma paramilitarilor naziști SS au fost criminali.

Sursa: MEDIAPOOL / Rador Radio România / Traducerea: Mirela Petrescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...