G4Media.ro

Cine sunt favoriții pentru funcția de ministru al Educației: Lista Vioricăi Dăncilă…

Cine sunt favoriții pentru funcția de ministru al Educației: Lista Vioricăi Dăncilă pentru ministerul de unde a dat-o afară pe Ecaterina Andronescu

Secretarul de stat pe preuniversitar Florian Lixandru este în pole-position “în cursa” pentru Ministerul Educației, potrivit surselor Edupedu.ro. Susținător puternic, pe rând, atât al monopolizării editării manualelor inițiate de Liviu Pop, cât și al cumpărării de manuale prin licitație în mandatul Ecaterinei Andronescu, Lixandru a fost cunoscut, succesiv, ca “omul lui Liviu Pop”, “protejatul Ecaterinei Andronescu”, apropiat și susținut de Gabriela Firea, pentru ca apoi să se întoarcă la sprijinul lui Andronescu.

  • Astăzi, la ora 12:00, liderii PSD se reunesc în ședința Comitetul Executiv Național, unde premierul Viorica Dăncilă va avansa numele de miniștri pe care îi propune pe portofoliile rămase libere, potrivit surselor Edupedu.ro.

“Persoană foarte volatilă”, care s-a declarat mereu un sprijin pentru ministrul în funcție, Lixandru este secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar din martie 2018 și până în prezent. A fost inspectorul școlar general pe București în perioada 2015 – 2018, după ce anterior fusese inspector adjunct. A fost director al Școlii gimnaziale “Titu Maiorescu” din București, în 2009-2012. Este licențiat în contabilitate și informatică de gestiune la ASE București, iar în 2016 a obținut o diplomă în domeniul “Securitate și bună guvernare” de la Colegiul Național de Apărare.

Pe lista Vioricăi Dăncilă, pentru Ministerul Educației, mai sunt inspectorul școlar general de la Cluj, Valentin Cuibus, dar și inspectoarea școlară generală din București, Ioana Mihaela Neacșu, care a fost susținută de Robert Negoiță, iar în prezent este o apropiată a primarului Gabriela Firea, potrivit surselor noastre.

Și fostul consilier al Ecaterinei Andronescu – Radu Szekely – este pe lista de discuții a premierului Dăncilă. Fondator al școlii finlandeze de la Sibiu, absolvent al Universității Lucian Blaga din Sibiu și apoi al Universității din Turku, Finlanda, Szekely a fost folosit de Andronescu pentru a-și îmbunătăți imaginea prin alăturarea de ‘tânărul tehnocrat’ ale cărui idei ar fi trebuit să stea la baza permanentei viitoare legi promise de Andronescu, odată cu lansarea “Viziunii Educația ne unește”.

De precizat că Szekely a acordat în luna mai, din poziția de consilier al ministrului Educației, un interviu site-ului Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, în care vorbea despre viziunea sa asupra titularizării.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Dacă aţi fi vrut educaţie, aţi fi votat împotriva PSD.

  2. da’ calul lui dancila ce are ?

  3. Valentin Cuibuș? Doamen ferește!
    Omul este un incompetent, un mincinos și un sinecurist profesional. Singura lui faptă de vitejie este sediul nou al inutile IȘJ Cluj, de unde și-a mai tras și el niscaiva bănuți ca să mai rotunjească veniturile de la IȘJ, Consiliu Județean și de unde o mai primi bani fripturistul ăsta….

  4. Eeee, in final, in cex intra cine vrea si iese cine trebuie, se pare un cumatru Valeca, viitor ministru al educatiei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.