G4Media.ro

Cine se ocupă de finanțele celei mai mari afaceri imobiliare pusă la…

Sursa Foto: Facebook/ Timotei Onoriu

Cine se ocupă de finanțele celei mai mari afaceri imobiliare pusă la cale de liderii AUR

Onoriu Timotei, nepotul șefului Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România, a devenit directorul financiar al celei mai mari companii înființată de membrii AUR. De abia înființată, afacerea e aproape de borna 1 milion de lei din contracte cu statul, relatează Newsweek.ro. Potrivit datelor din registrul Comerțului, Onoriu este și administrator și acționar la firma înființată de AUR.

Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), numele lui Timotei apare ca proprietar în peste 100 de proprietăți imobiliare din București. Timotei construiește pe persoană fizică sau prin intermediul a două SRL-uri: Patricks Investment SRL și The Zop Development SRL.

Conform datelor de la Registrul Comerțului, Timotei Onoriu a fost cooptat în cea mai mare afacere a AUR-iștilor încă de la înființarea acesteia în iunie 2023, alături de ceilalți 46 de membri ai acestui partid.

Potrivit Newsweek, mama lui Timotei Onoriu este Onoriu Esteram, sora lui Onoriu Emanuel, pastor și președintele Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România. Onoriu Emanuel a cochetat cu mai multe partide extremist: SOS al senatoarei pro-ruse, Diana Șoșoacă și partidul lui Aurelian Pavelescu. Participă și la evenimentele de partid ale AUR. (Citește integral pe Newsweek.ro)

Context

G4Media.ro a dezvăluit anul trecut că Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR și fostul angajator al lui George Simion, își extinde la nivel național afacerile de proiectare în construcții, care se concentrează astăzi mai ales în Ilfov. Alături de el, mai mulți lideri AUR și membri din aparatul administrativ al partidului, dar și colaboratori vechi din domeniul construcțiilor au înființat, în luna aprilie, o companie, care se numește Design and Build Corporation SA.

Compania numără nu mai puțin de 47 de acționari și are sediul în comuna Tunari. În comuna din nordul Bucureștiului (prelungirea Pipera), firma lui Lulea a construit deja sute de case și anunță că va ridica un complex de 40 de case în localitatea Dimieni (comuna Tunari).

Fondatorul AUR a declarat că are în vedere o dezvoltare bazată pe afacerile locale ale specialiștilor în construcții care au intrat în companie. O parte din ei vor deveni și angajați: ”Sperăm să avem 250 de angajați în patru ani. Suntem într-o fază de extindere a companiei în județele unde avem acționari, care au deja firme acolo, dar care trebuie dezvoltate. Este o afacere care trebuie dezvoltată la nivel național și nu are nicio legătură cu partidul AUR”.

Pe lista acționarilor figurează Marius Lulea, fondator AUR și antreprenor, fratele său Sorin Lulea, deputații AUR Dan Tanasă și Adrian Axinia, dar și soția Daniela Axinia.

Citește integral

EXCLUSIV O afacere AUR: Mai mulți lideri ai partidului extremist și membri din aparatul administrativ au înființat o companie de proiectare în construcții cu 47 de acționari / Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, vizează extinderea afacerilor în toată țara și listarea companiei la Bursă

 

 

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...