G4Media.ro

Cine este omul care a ascuns morții din Suceava: vine dintr-o familie…

Cine este omul care a ascuns morții din Suceava: vine dintr-o familie loială lui Gheorghe Flutur, tatăl său a scris ”Bucovina” cu oi vii pentru o vizită a lui Traian Băsescu

Managerul militar al Spitalului Județean Suceva a anunțat că debandada din instituție a fost atât de mare atunci când a preluat conducerea, încât șeful resurselor umane din spital și-a permis să ascundă îmbolnăvirile și morții de COVID-19. În urma scandalului, cel acuzat a demisionat. E vorba despre Emil Juravle, angajat la spitalul din subordinea lui Gheorghe Flutur, membru al unei familii care are legături extrem de puternice cu puternicul șef al PNL Suceava, scrie Reporter de Iași.

Soția funcționarului acuzat de managerul militar că a vrut să ascundă numărul real al deceselor lucrează la Protecția Copilului, tot în subordinea Consiliului Județean, iat tatăl său, Dragoș Juravle, este un vechi tovarăș al lui Gheorghe Flutur.

Familia Juravle deține firme, încasează dividende de sute de mii de lei anual, dar toți mambrii lucrează tot la stat.

Juravle-tatăl este autorul scrierii cuvântului „Bucovina” din litere cu oi băgate în țarcuri la o vizită a lui Traian Băsescu în județul Suceava în 2009, un eveniment criticat de presa de la acea vreme pentru că semnifica obediența autorităților locale față de președintele de la acel moment. Tot Juravle – senior este cel care a vrut să-i facă statuie de gheață Elenei Udrea, la o altă vizită în Suceava, potrivit Reporter de Iași.

Familia deține o pensiune de sute de mii de euro la Putna pentru care nu există surse financiare ce pot fi justificate. Tatăl, fost șef în Consiliul Județean Suceava, a ajuns între timp director la o agenție din Ministerul Agriculturii.

Pe 1 mai, generalul Ionel Oprea, cel care a preluat pentru un timp conducerea militară a Spitalului Județean Suceava, a făcut următoarea declarație de presă, citat fiind de Digi 24: „Nici date despre personalul care era îmbolnăvit, 20 sau 21 câți erau, pe categorii, nu am găsit. Șeful nu numai că nu a fost în stare să ne prezinte o situație clară, dar nici nu a vrut, a refuzat și a plecat, și-a dat demisia. Nu a mai venit pe la serviciu”.

Oprea a explicat și de ce o parte dintre cei decedați au fost înregistrați târziu. O angajată a spitalului i-ar fi spus: „Să nu se interpreteze”.

Emil Juravle este unul dintre tinerii suceveni cu o ascensiune fulminantă în ultimii ani. La începutul lunii ianuarie 2019, Emil Juravle a participat la concursul pentru ocuparea postului de șef al resurselor umane la spital. Inițial, au fost 7 candidați: trei absenți, trei respinși la proba scrisă. Doar el a luat note de trecere, 86 de puncte la proba scrisă și 76,33 la interviu. Și a obținut postul.

Între 2008 și 2018, averea lui Juravle a crescut fantastic. Acum 12 ani, acesta a declarat doar un apartament de 44 mp în Suceava. Într-o declarație de avere de anul trecut, Emil Juravle și soția sa, Oana Irina, au notat: două parcele de teren intravilan de 500 mp și 131 mp, o casă de locuit de 160 mp, apartamentul din Suceava, spații comerciale de 149 mp împreună cu o altă familie și o parte dintr-o casă de vacanță.

Familia Juravle a mai menționat două autoturisme, un Volvo fabricat în 2004 și un Mercedes din 2007.

La capitolul „conturi și depozite” au fost completate 7 linii, totalizând peste 120.000 de lei și aproape 25.000 de euro. Familia avea și datorii de 387.649 lei, refinanțare contractată în 2015 și scadentă în 2023.

La „venituri”, Emil a trecut salariile de la două firme private, iar Oana indemnizația de creștere copil. Grosul veniturilor au fost dividendele încasate de Emil Juravle de la SC Stilus SRL, SC Stiluscable și SC Star Vip Royal SRL. În total, 192.795 lei net aferent anului 2018.

Citește tot articolul pe Reporter de Iași

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Traiasca mafia PNL, aceeasi marie cu alta palarie

  • Or să le cam zboare PeNeLe – la vot…

  • ai dreptate 🙁
   nu scapam de comunisti…

  • Mai cercetati sa vedeti si legaturile dintre Pro tehnica, Loial Simmetryca, Ambro, Florconstruct, Lungu, Flutur, Popa(pamblica psd) si altii. Mafia din suceava depaseste orice imaginatie

  • Am uitat sa spun Thermonet, Swainhofer si in general firmele din industria lemnului

  • @ Un cetatean
   Pana cerceteaza ei, lumineaza-ne tu.
   Nu ne suparam.

 2. Klaus s-a apucat de nationalisme in loc sa prinda Fluturi.

 3. De lumânări să-i aibă, să n-aveți parte nici voi nici copiii copiilor voștri de toți banii furați, voi si toate javrele care-și bat joc de popor de 30ani încoa

 4. astia sunt exact ca si pupincuristii care faceau ode cand trecea Ceausescu in vizita… exact la fel!

 5. Ce o fi așa de greu de înțeles ?!? Mafia securisto-comunistă instalată de facto la putere după decembrie 1989 a condus și proiectat și arhitectura politică post-decembristă. Liniile directoare au fost: viața politică va fi populată numai cu partide și partidulețe asupra cărora voe avea control sigur prin șantaj și origine „sănătoasă”. Partidele istorice, dacă nu se înregimentează, le vor auto-desființa ( vezi ce s-a întâmplat cu PNTCD ). Din FSN se vor creea două partide mari, unul cu orientare zis de stânga și unul cu orientare zis de dreapta, partide care vor juca în caruselul rotației la putere. Așa avem acum FSN – aripa socialistă și FSN – aripa liberală.
  Singura soluție o reprezintă schimbarea majorității parlamentare și locale prin votul care să fie acordat majoritar partidelor mici care n-au fost niciodată la putere ( USR, PLUS, ecologiști, etc. ).

 6. Da, nimic surprinzător… Așa arată politica românească de 30 de ani: jocuri subterane, afaceri între găști, promovarea oamenilor slabi în toate pozițiile-cheie pentru a-i putea manevra și dirija după cum dictează interesul, sifonarea fondurilor publice, trucarea majorității licitațiilor, înlocuirea unor impostori cu alții, aranjarea ploilor astfel încât să fie mulțumită toată lumea (lumea lor, evident), lucruri făcute de mântuială, dar care au costat o căruță de bani etc. Situația de față nu diferă cu absolut nimic, se înscrie în același peisaj, peisajul băieților șmecheri și descurcăreți, pe care, din păcate, unii oameni îi proslăvesc. Această gânganie, fluturul, căci despre Domnia Sa este vorba, nu era unul dintre discipolii lui petrov? Păi ce facem fraților, promovăm o politică nouă, dar cu cei mai găunoși oameni ai lui petrov? Bănuiesc că nu aveți pretenții serioase, altfel sunteți niște naivi incurabili. Apropo, domnul președinte nu ne-a pomenit nici măcar o singură dată despre nenorocirile făcute de acest escroc de flutur. Ne zice doar de ciuma roșie, pe bună dreptate, dar de ai lui… Hoția, impostura, incompetența sunt la fel, indiferent cine le practică. Apropo, veniții în PNL din psd, ald, prohoția, ce ne puteți spune, sunt bine? Sau acomodat înaltelor standarde și marilor principii promovate în PNL? Lasă că fac toate nenorocirile în psd, se transferă în PNl, purificându-se automat.

 7. Ce frumos ,a plecat Dady si a venit Mandolina cu ai lui . Am ales greșit și de data asta,e cam greu sa alegi între două partide comuniste.

 8. Dacă cineva va urmări firele mafiei PNL din Suceava, va ajunge tot la mama lu’ Marian Oprişan şi la tata lu’ Mandolină.

 9. Atât timp cât justiția se aplică pentru fiecare în alt mod și astfel de derbedei (ai lui Iliescu, Constantinescu, Băsescu sau Iohannis) nu sunt conduși spre drumul îndreptării (pușcărie) România va eșua. Javre ca Juravle jr. și Flutur cu Chițac și tot felul de monștri de prin toate partidele pline de hoți ne vor sfida până la moarte. Geaba scriem dacă nu zgâlțâim PG, DNA, ANAF, Poliție. E din ce în ce mai groasă, fraților. E timpul deșteptării.

 10. coruptia nu are culoare politica, asta sa fie clar pentru toata lumea!

  Suceava este unul din judetele in care coruptia a fost in floare!

  procentele de promovare la Bac 96, 5 % ( 2002), 93, 32% ( 2003), 98, 48 % ( 2004), 95, 60% ( 2005), 93, 27 % (2006), 98, 32% ( 2007), 98,0 % ( 2008), 93, 87 ( 2009), 88, 94 % ( 2010) cu peste 20 % peste media nationala, pe care de altfel o influentau..
  a fost nevoie de hotararea ministrului Funeriu care a pus piciorul in prag si astfel promovarea in 2011 ajunge la 65,63%

  examenul se lua cu suta de euro….deci un profesor pleca de la bac, doar de la o clasa, cu 3000 de euro….elevi corupti, parinti corupti, profesori corupti, directori corupti…

 11. Cine este omul care a postat gluma cu „aeroportul Tandarei”? Provine dintr-o familie loiala lui Stalin. Tatal sau a fost jurnalist la Vocea Moscovei.

 12. Lăsați mă cu poveștile cu ascunsul morților. Acum toți mor de COVID 19, nimeni nu mai moare din alte cauze. Cred că numărul înregistrat de COVID este mult prea umflat.

 13. Politizarea sanatatii,ca si altor domenii naste coruptie,incompetenta,nepotism si distrugerea sistemului si a sanatatii oamenilor!Excluderea din PNL a tuturor celor vinavati de la Suceava si cercetarea lor penala!Sanatatea,invatamantul trebuie scos de la autoritatile locale si depolitizate!