G4Media.ro

Cine este Lucian Morar, primarul populist care a anunțat că renunță la…

Cine este Lucian Morar, primarul populist care a anunțat că renunță la pensia specială, deși nu era nevoie, prin declarație notarială

Primarul PMP al orașului Ulmeni (Maramureș), Lucian Morar, a anunțat miercuri că a renunțat la pensia specială prin declarație notarială, deși nu era nevoie să facă acest lucru, deoarece Codul administrativ prevede că, pentru a beneficia de această pensie, trebuie să faci cerere.

Potrivit Codului Administrativ, art. 210, alin (13):

  • ”Cererea pentru acordarea indemnizației pentru limită de vârstă se depune la unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială pe raza căreia și-a exercitat solicitantul mandatul. Situația centralizatoare pe fiecare unitate/subdiviziune administrativ-teritorială se transmite administrațiilor finanțelor publice județene, respectiv direcției generale regionale a municipiului București, după caz, care le centralizează pe județ, respectiv pe municipiul București și le transmite Ministerului Finanțelor Publice în vederea fundamentării anexei la legea bugetului de stat pe fiecare unitate/subdiviziune administrativ-teritorială”.

Lucian Morar este cunoscut mai degrabă pentru extravaganțele sale, mai ales după ce, în 2007, a organizat o nuntă cu peste 3.000 de invitați, în 7 localuri diferite – cinci în satele din vecinătatea Ulmeniului și două săli din oraș.  

Printre invitaţii lor au fost oameni politici, reprezentaţi a instituţiilor publice din judeţ, iar spre surpriza tuturor, a apărut și Traian Băsescu, președinte al României la acea vreme. Câteva minute mai târziu şi-a făcut apariţia şi Elena Udrea, care a venit neînsoţită.

În fiecare dintre cele şapte săli, nuntaşii au putut vedea pe monitoare imense tot ce se petrece la sala din Ţicău, acolo unde au petrecut mirii. Ba, mai mult, după ce şi-au primit invitaţii, cei doi au făcut un „maraton” prin toate satele, unde şi-au salutat invitaţii şi au petrecut câte puţin timp cu ei, conform Digi24.

„Sunt şapte locaţii, eu cu Ioana îi vom saluta pe toţi, câteva mii de oameni şi pe cei care şi-ar fi dorit să fie aici cu noi doar că nu există spaţii atât de generoase, pentru câtă lume cred că o iubeşte mai ales pe Ioana”, a spus Lucian Morar, citat de Adevărul.

„Având oameni şi din afara judeţului, ne-am gândit că ar fi bine să mizăm un pic pe tradiţional. Încercăm să îmbinăm tradiţia cu modernismul”, a spus Ioana Pricop, soția lui Morar, explicând că încearcă să satisfacă toate gusturile.

Un alt episod prin care primarul Lucian Morar s-a făcut remarcat s-a petrecut în 2011, când acesta le-a propus femeilor rome din localitate să-și monteze gratuit sterilet, ca să nu mai aibă copii, conform Vice.

„O cauză principală a stării lor de sărăcie este faptul că sunt familii numeroase, cu foarte mulți copii, ei necunoscând metodele de contracepție care pot să stopeze anumite sarcini nedorite. A venit cu acest program un ONG din București, finanțarea este din Franța, iar noi am făcut cunoscut programul în rândul populației din Ulmeni, inclusiv la cei de etnie romă. Totul a fost cu liberul consimțământ al doamnelor, cât și al soților acestora. Toată lumea a fost încântată și noi doar i-am ajutat”, a declarat primarul Lucian Morar, citat de emaramureș.ro

Primarul orașului Ulmeni a reintrat în atenția publicului în aprilie anul acesta, când a stat patru zile în greva foamei în faţa Ministerul Sănătăţii, încercând prin gestul său să convingă ministerul să deschidă o staţie de ambulanţă în localitatea sa.

Sursă foto: Facebook/Lucian Morar

Citește și: Un primar a renunțat la pensia specială prin declarație notarială. ”Este furt din buzunarele românilor”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Am inteles…comanda de partid,care e sub marja de eroare in sondaje…

  2. Si e rau ca vrea o statie de salvare in orasul Ulmeni ? Cat de carcotasi pot fi unii care considere ca unul renunta din populism la pensie, cata vreme din datele prezentate de G4 rezulta ca omul e putred de bogat ?

  3. O declarație pe proprie răspundere , chiar și data prin notariat, poate fi modificată, printr-o procedură asemănătoare ? Mă întreb și eu, precum cetățeanul turmentat din piesa lui Caragiale… Și dai, și lupta, neicusorule… Că doar nu este o declarație cu aspecte de încălcare a legii, ci o opțiune personală, care s-ar putea modifica… Parcă un politician spunea că numai boul e consecvent… Așa parcă rețin eu, scuze daca mă înșel…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.