G4Media.ro

Cine este Laurențiu Baranga, noul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor:…

Cine este Laurențiu Baranga, noul șef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor: fost director adjunct al ORNISS, cu bacalaureatul luat la 32 de ani, doctor al Universității Valahia din Târgoviște, cursuri la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne

Premierul Ludovic Orban a numit, printr-o hotărâre publicată în Monitorul Oficial, un nou președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Premierul l-a numit în această funcție pe directorul adjunct al ORNISS, Laurențiu Baranga, al cărui CV public începe la vârsta de 32 de ani, când a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, însă apoi a acumulat numeroase titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

Hotărârea de numire a lui Baranga șef la combaterea spălării banilor a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

 

În ultimii 11 ani, Laurențiu Baranga a fost director adjunct la Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS).

Sursa foto: Twitter Laurentiu Baranga

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc unde să fi lucrat până în anul 2008, când avea deja 41 de ani.

De altfel, Laurențiu Baranga a absolvit bacalaureatul la vârsta de 32 de ani, în anul 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București. Până în acest an, acesta nu a trecut nimic în CV despre activitatea sa profesională. După încă 9 ani, Baranga a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în anul 2011 obține titlul de Doctor în management la Universitatea Valahia, unde este, din 2012, conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria.

Începând cu anul 2008, Laurențiu Baranga a acumulat mai multe titluri și cursuri postuniversitare, inclusiv la Colegiul Național de Apărare, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), Colegiul Național de Afaceri Interne. Baranga este și membru ARACIS, din 2012.

Laurențiu Baranga a candidat în 2012 din partea Forţei Civice la Senat în Vâlcea.

Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor este Unitatea de Informații Financiare a României (FIU) de tip administrativ, cu rol de lider în elaborarea, coordonarea și implementarea sistemului național de combatere a spălării banilor și finanțării terorismului.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si-a inceput activitatea din anul 1999, functionand ca organ de specialitate cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, care, in conformitate cu prevederile art. 26 alin (2) din Legea nr.656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata, are ca obiect de activitate „[…] prevenirea si combaterea spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism, scop in care primeste, analizeaza, prelucreaza informatii si sesizeaza, in conditiile art.8 alin (1), Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, iar in situatia in care se constata existenta unor operatiuni suspecte de finantare a unor acte de terorism sesizeaza de indata si Serviciul Roman de Informatii.

Foto sus: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. Acum 6 luni ar fi fost logica o interpelare adresata PNL asupra resursei umane pe care o valorifica in diverse functii….acum, dupa atatea recrutari din PSD, n-are nici un rost.

  • Zici tu ca acum 6 luni, PNL era „altceva”? Eu zic ca toate partidele „vechi” sunt tot un rahat. Unele put mai mult decat altele, dar compoziția e aceeași: mâncare digerata.

 2. Hai mă Sica , ne lasi ?
  Astia sunt „profesionistii ” tăi ?
  M#13 Peneleu !

  • Astia sunt mosteniti de la pesedeaua lu dragnea , nu ca penele nu are nici o vina .
   E clar ca NU orban la ales ….dar ala care la ‘recomanda’ trebuie demis urgent altfel sica e vinovat ..

 3. Mi-e scarba….

 4. ”Specialiștii” liberalilor ?

 5. N-a gasit un cod CAEN pentru meseria de ”lucrator in loja masonica”, de aceea n-a avut carte munca pana la 41 de ani…

  • …de munca…

  • Pe la Buzău, neamul lui Baranga e neam de lăutari. Mai romanizați sau hibrizi, cum își spun intre ei, lăutari de cafe – concert.
   Cred că asemănarea de nume nu e întâmplătoare.

 6. pentru ca ma uit la filme americane cred ca respectivu a fost in servicii, s-a batut cu saddam, cu extraterestrii, a salvat lumea de oznuri si probabil s-au gindit sa nu bage in CV toate astea sa ne umileasca pe noi, astia care platesc ca prostii taxe la pensionarii de 40 ani. Acum omu este tinar pensionar si s-a gindit sa ne faca un bine si sa se apuce de splarea banilor

 7. E croit pe masura lui sica

 8. Pai, asa arata rezerva de cadre si la PNL si la PSD: indivizi cu BACUL pe la vreo 30 de Ani, cu Facultate pe seara, la mare distanta, la celebrele fabrici de diplome PSDiste, indivizi care NU au lucrat nicaieri altundeva decat la Stat, dupa ce au intrat in politica iar partidul i-a tot numit!
  NU intra in politica Oameni EDUCATI, cu Studii pe bune, cu REALIZARI Profesionale de marca, nu intra in mocirla asta ALATURI de tot felul de scursuri ale societatii, alaturi de indivizi dispusi la minciuna, la hotie, la aranjamente dubioase, de indivizi manati exclusiv de interesul personal, NU de INTERESUL CETATENILOR!
  Cum sa intri in mizeria asta pe care o vedem si la PNL si la PSD!
  Abia dupa ce PNL a ajuns la guvernare si a facut tot felul de numiri dubioase, cum e si asta, putem vedea ca PNL=PSD=aceeasi mizerie!!!
  Cu d-alde astia vrea Orban si Johannis sa ne convinga ca ei vor schimba Romania PSDista??!!!
  NU am vazut in PNL in cele peste 10 Luni, nici o singura NUMIRE in vreo functie, o numire care sa ne dea pe spate la Capitolul Educatie, Competenta, REALIZARI Profesionale care sa RECOMANDE persoana pentru postul respectiv!
  Nici una macar!!!!

  • Ai perfecta dreptate! Pentru ca numirile se fac exclusiv pe baza de carnet de partid, iar oamenii competenti si profesionisti in meseria lor nu se amesteca in troaca numita politica, caracudele vor continua sa conduca tara. Sau mai bine zis, vor continua sa duca de rapa tara!

  • Cu toate ai freptate, dar de ce spui universitati psdiste???? De ce nu pnliste sau pdliste?????

 9. Ma felicit ca am votat USR si nu PNL. Dupa monstruoasa alianta USL (PNL + PSD), care a fost o tragedie pentru progresul Romaniei, iata, PNL isi face pregatirile pentru iesirea de pe scena politica. Dupa aceasta numire nu m-ar mira ca in curand sa o vad pe Viorica Dancila primita cu onoruri in PNL!

 10. Si uite-asa s-au terminat cei 15.000 de specialisti ai CDR-ului…. Si pnl-ul a inceput sa apeleze la rezerva de cadavre in retragere…. in curand o sa intre in paine si pensionarii speciali!

  Sica, da-i inainte! Bode ce mai face, tot pe bancheta din spate? Sau acum este sechestrat in portbagaj????

 11. Cand stim ca exista in Romania tineri care fac studii stralucite, PE BUNE, cand vedem aici liceul industrial de slaba calitate D. Leonida, universitatea ecologica de slab renume facuta de Drimbe, universitatea Valahia la care sunt profesori care scot zeci de doctori pe an, cand vedem ca se lauda cu post de profesor la filiala din Alexandria, putem trage o singura concluzie: persoana i-a fost impusa prim ministrului de cei la care aceasta a facut celelalte studii.

 12. Deci, este alt politruc incompetent!

 13. Pare ca mai greu a fost cu bacul, după, totul a mers snur! Trebuie urlat :de ticăloși ca ăștia sunt pline facultatile, care realmente nu știu din ce se compune cursul pe care ar trebui să-l predea, în schimb au CV-ul Mai bogat ca Einstein! De aici încolo nu trebuie sa mai discutam nimic. La noi nu mai exista educatie adevărată, decât prin niște pasionați singuratici. Universitățile sunt o nenorocire…. Mergeti , g4, și vedeți cum se preda un curs și sa vedeți profesori care nici meteria de gimnaziu nu o mai cunosc!

 14. Daca il intrebati pe Sica, va spune ca el nu stie si ca nu este de acord.
  Klaus va spune ca de vina este infrastructura lasata de peeeeseeeedeeee

 15. Negoita, Baranga, Igas…numai oameni de bine orientati prin toate oranduirile…si cati alti necunoscuti ne conduc destinele spre impliniri marete-afaceri cu statul!Ne vedem la vot…trebuie sa-i starpim acum ori niciodata!

 16. PNL „poate” face numiri si mai scandaloase: 8 Iulie 2020: „Sindicat: Manager de beauty salon, director la ROMATSA!!
  Scandal la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A, acolo unde, acum mai bine de 3 luni, a fost numit Director al Direcţiei Regionale Bucureşti un liberal fără experiență, fost manager de salon de înfrumuseţare şi de service auto.
  Este vorba despre Florentin Ulmeanu, membru PNL.
  Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR) îl consideră responsabil pentru această situație chiar pe directorul ROMATSA, Valentin Cimpuieru.
  Acum, sindicatul cere demisia întregii conduceri a ROMATSA.

  Portret de liberal de succes: Dă Bacalaureatul la 42 de ani.

  „Şcoala vieţii este atât de bine privită de puterea politică, încât nici ROMATSA nu a scăpat de o asemenea blagoslovire în conducerea executivă. Cu o experienţă profesională multilaterală în diverse domenii (conform CV-ului de pe pagina web ROMATSA, care a stat la baza promovării în funcţie) ca producerea de seringi, saloanele de înfrumuseţare sau reparaţiile auto, dobândită în paralel cu un job full-time de metrolog la unitatea de la Otopeni (cu excepţia perioadelor de concediu pentru creştere copil), domnul Florentin Ulmeanu a fost considerat cel mai potrivit om din cei 1600 de salariaţi să ocupe postul de director al Direcţiei Regionale Bucureşti.
  Dacă un ospătar sau un patron de pompe funebre poate fi manager de spital, de ce nu poate un manager de salon de înfrumuseţare să fie şef peste controlori de trafic aerian? Nu putem să nu observăm că pe lângă şcoala vieţii, ce mai au cei trei în comun este apartenenţa la un partid politic. Cum Directorul General care a făcut numirea şi-a dat demisia lăsându-1 pe domnul Ulmeanu director, a căzut în sarcina succesorului său să rezolve problema — şi a făcut-o: 1-a numit Director la Direcţia de Dezvoltare, fiind clar că multitudinea de aptitudini îl face pe domnul Ulmeanu calificat pentru conducerea oricărui departament sau direcţie din ROMATSA. Calitatea de membru al unui partid politic a ajuns să fie suficientă pentru accederea în funcţii cu cerinţe profesionale specifice, direct în vârful piramidei — suntem tot acolo de unde am plecat — în 1989.
  A sărit de la pompe funebre, manager de spital.
  Când toată aviaţia civilă este în pericol la nivel mondial, iar controlorii de trafic aerian fac sacrificii financiare pentru a supravieţui, probabil domnul Ulmeanu este singurul caz din domeniu cu o creştere salarială de 400% în perioadă de criză.
  La fel ca toate structurile cândva eficiente şi prospere din România, a venit şi rândul ROMATSEI să fie căpuşată şi distrusă de infiltraţiile politice, ghidate doar de interese personale, de lăcomie şi de ignoranţă.
  Echipa directorului general ROMATSA l-a Imbrăţişat pe domnul Ulmeanu ca pe unul de-al lor, fără să pară deranjaţi că sunt puşi pe picior de egalitate cu o astfel de pregătire profesională. Numirea făcută de conducătorul instituţiei împreună cu acceptul tacit al acestei decizii de către ceilalţi directori din conducerea executivă demonstrează slugărnicia politică a acestora şi plasează acţiunile lor împotriva intereselor ROMATSA.
  Sindicatul ATSR cere demisia întregii echipe de conducere. Salariaţii ROMATSA doresc un management profesionist şi eficient, ghidat de loialitate şi bune intenţii. Poziţia şi imaginea ROMATSA în Europa a fost obţinută cu ajutorul angajaţilor calificaţi care au furnizat mereu servicii de cea mai înaltă calitate, iar conducătorii regiei nu trebuie să fie mai prejos”, se arată într-un Comunicat al ATSR.

 17. CV-ul gaunos al tipului asta cu numele de Baranga este modelul tipic al lipsei de educatie adevarata, al incompetentei, parvenitismului si al minciunii invelite in polei stralucitor. Asta a putin mai evoluat decat un semianalfabet in toata regula, toate aceste cursuri si diplome neinsemnand nimic, fiind doar acolo sa impresioneze pe cei slabi de inger sau sfertodocti ca individul. Rusine sa-ti fie PNL, Orban & Co pentru asemenea numire si altele ca ele! O sa ajungeti injurati ca PSD-ul. Pe mana voastra.

 18. Papusarii s-au prins ca nu este bine sa aiba PNL majoritate in Parlament. Au activat otrepele sa scada procentele partidului. Turcan scolita la Moscova tocmai a ras vreo 5% partidului pe tema Bode(ga), Sica Mandolina lucreaza de zor. Numai Iohannis nu intelege cum sta treaba si face ce stie mai bine da in PSD. Toate aceste numiri, erori, bataie de joc sunt facute conform unui plan. Cand vor cauta sa faca o majoritate vor alege iar PSD guvern PNL cu sprijin PSD de la Ciocolacu. Asa ca oameni buni votati puternic USR indiferent ce se intampla. Duceti partidul asta la peste 20% ca e de jale cu mizerabilii din PSD si PNL acum nu mai exista nicio diferenta este doar fustul FSN nu tinerii din anii ’90.

 19. Orban e rusinoasa politica de cadre a PNL !

  Pana acum circula vorba ca „Penelistii sunt niste pesedisti mai prosti.”
  Cred ca i se poate adauga una noua : „PNL este fratiorul PSD.”

  PS. Ai dreptate Ion Ardeleanu : trebuie votat masiv USR

  • De ce sa votam masiv USR? Pai USR-ul este caruta PNL-ului. Nu i-am vazut pe USR-isti prea deranjati de politica dusa de PNL. De fapt, USR-ul este complice la guvernarea mizerabila a PNL-ului din ultimul an. Ok, inteleg, sunteti intr-o alianta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi complice la mizeriile pe care le fac partenerii tai. Doar cei din PLUS si-au manifestat dezacordul fata de politica dusa de PNL. Felicitari lor, rusine USR-ului.

  • @Eugen:
   Comentariul meu te excludea pe tine !
   Cam toti de pe aici stiu ca esti pesedac ! :))0

 20. Dupa chipul si asemanarea doamnei Gabriela Constantinescu. Asa partid, asa sustinatori!

  • Dna @Gabriela.Constantinescu este „prietena” mea, dar aici nu sunt de acord cu tine!

   Doamna este doar fanatica in privinta PNL, nu este lipsita de inteligenta sau oportunista. Sa nu exageram fara rost!

   Dealtfel, desi nu s-a lepadat de PNL, nu mai face propaganda pe aici. Ii e doar rusine ca nu poate renunta la iubirea irationala pentru partid. ❤

 21. De la spalare de diplome si doctorat, la spalarea banilor. Asta da competenta. Tipic clasei politice romanesti, in integralitatea ei. Obrazul gros, precum curul la porc, cu diplome facute la „apelul de seara”se tine …!

 22. Ultima piele.

 23. Domnilor Sefi la PNL , chiar numai din astia cu facultati private ,cu fel si fel de diplome . luate . nu se stie cum , gasiti sa punei Sefi in institutiile de stat ,bine platite ? Ne-ati promis ca veti organiza concurs si nu ati facaut-o . Ce credibilitate mai aveti in fata romanilor ?

 24. Doctor in management hahahahhahaa. Am ras. Pai vino boss la corporatie sa ne inveti si pe noi cum e treaba cu managementul, sa vedem cat rezisti intr-un mediu concurential.

 25. Tot e bine,altii au 2(doua)doctorate.Sa speram ca PNL e-n faza aia „fa-te frate cu dracu …..”.Stand cu ochii pe marea coruptie,lumea nu a bagat de seama ca,de fapt,cel mai mare necaz al Romaniei sunt „Fabricile de Diplome”.Ele au bagat societatea romaneasca intr-o gaura neagra,care nu poate fi albita decat printr-o prezenta masiva la vot.Altfel,”burlanul” gaurii negre ne va inghiti cu totul.

 26. Scârbă maximă, pnl aceeași mizerie psd

 27. Alt anafabet pus in functii cheie.Unde sunt specialistii dle Orban?

 28. Oricum, amaratul, si-a depus demisia si gataaa….
  Peste vre-o doi ani va fi un pensionar in putere cu venituri cat 10 prostanaci de muncitori cu 40-50 de ani vechime pe cartea de munca (sunt multi)
  De unde si vechiul si preacunoscutul proverb ,, Cainii latra, ursul merge ,,
  Daca ar veni si vremea sa ragusim….si bineinteles sa fim obligati sa renuntam la latrat pt a musca in carne vie, ar fi grozav.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.