G4Media.ro

Cine este Dragoș Pîslaru, propunerea USR pentru Ministerul Finanțelor: europarlamentar, fost ministru…

Sursa foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

Cine este Dragoș Pîslaru, propunerea USR pentru Ministerul Finanțelor: europarlamentar, fost ministru al Muncii

Biroul Național al USR a aprobat duminică lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc duminică seară, de la ora 18:00, potrivit unui comunicat al partidului.

Propunerea USR pentru Ministerul de Finanțe este europarlamentarul Dragoș Pîslaru.

În mai 2019, Dragoș Pâslaru a anunțat că va boicota emisiunile Antenei 3 după mai multe schimburi de replici pe ton ridicat cu Mihai Gâdea și cu ceilalți invitați în studio: Șerban Nicolae, Cătălin Harnagea, Adrian Ursu, Mugur Ciuvică. El a fost acuzat atunci că a avut un contract de consultanță cu Consiliul Județean Teleorman, condus de Liviu Dragnea la acele momente, iar Pâslaru a reproșat postului Antena 3, lui Mihai Gâdea și lui Mugur Ciuvică faptul că în mai multe rânduri au făcut afirmații jignitoare în legătură cu incendiul din Colectiv și față de oamenii care au protestat în stradă împotriva PSD.

În vârstă de 45 de ani, el este la bază economist. Are un masterat în Relații Internaționale obținut la London School of Economics și un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române.

Între 1998 și 2007 a fost lector universitar la Academia de Studii Economice (ASE), unde a predat Economie Mondială, Politică Internațională și Integrare Europeană.

Între 2000 și 2004 a fost cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice, iar în perioada 2004-2006 a fost director executiv al Grupului de Economie Aplicată.

De asemenea, Pîslaru a avut o carieră în antreprenoriat, ocupând funcția de manager general al General GEA Strategy&Consulting S.A (2006-2015) și partener al Civitta Strategy & Consulting SA (2017-2019).

În decembrie 20015 a fost numit consilier principal pe probleme economice a prim-ministrului României, iar din aprilie 2016 până în ianuarie 2017 a fost ministru al Muncii și Protecției Sociale în guvernul condus de Dacian Cioloș.

În prezent, Dragoș Pîslaru ocupă funcția de europarlamentar Renew Europe, ales în 2019 de pe listele USR PLUS la alegerile europarlamentare. În cadrul Parlamentului European, el face parte din comisiile de „Afaceri economice și monetare”, „Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale” și „Industrie, cercetare și energie”.

Din cabinetul Cioloș fac parte aproape toți foștii miniștri USR din guvernul Cîțu: Dan Barna la Externe, Stelian Ion la Justiție, Cristian Ghinea la Fondurile Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Claudiu Năsui la Economie, Ioana Mihăilă la Sănătate. Singurul ministru care își pierde postul este Ciprian Teleman, înlocuit de Monica Berescu la Ministerul Cercetării.

Alte portofolii grele sunt adjudecate de Ionuț Moșteanu (Ministerul Dezvoltării), fostul prefect Alin Stoica (Interne), Cristina Prună (Energie), Nicu Fălcoi (Apărare) și Mihai Goțiu (Mediu).

Sursa foto: Facebook/ Dragoș Pîslaru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Gargarist de profesie.
  Psdist în curcubeu

  • Nu e de mirare ca esti doar un ilustru anonim. Zi un singur politician uselist cu un CV mai impresionant decat Dragos Paslaru. Ca de al tau nu avem ce discuta, expert in browsing si feisbuc.

  • Postac de meserie? Meserie…te halesc!

 2. Rar o sa mai aibă România o asemenea șansa la un guvern competent și onest

 3. PSD va fi dispus sa sustina guvernul Ciolos ca in 2016. Paslaru s-a bagat atunci in paslarii lui Dragnea si nu a spus pensionarilor ca legea 142/2016 este pentru ca PSD sa castige voturile pensionarilor la alegerile din toamna anului 2016. Legea a permis ca pensionarii vechi iesiti cu pensia anticipata dupa legea 263/2010 sa fie penalizati cu 45% in continuare, unii care nu au aflat poate chiar si in ziua de azi, iar cei de dupa legea 142/2016 cu 9%!

  • @IRINEL
   Eu stiu ca atunci cand te apropii de pensie sau te gandesti sa te pensionezi anticipat, te interesezi ce si cum…
   Dar na, nu poti nici sa stii de toate si nici sa ai acces la legislatie

 4. Dragoș pislaru, alt infiltrat prin consiliile de administrație în 2016, anul guvernului zero.

 5. Ați uitat un “detaliu” semnificativ: la GEA (Grupul dr Economie Aplicată) a împărțit responsabilitățile de direcție cu Liviu Voinea. Da, acel Liviu Voinea numit de PSD la BNR. Cei doi desfășurau pe banda rulantă activități de “cercetare” pt autorități publice prin contracte atribuite direct…Ehee, ce frumos se construiește o cariera…

 6. Nu avem nevoie de oameni competenți. Avem un bode bun la toate și este suficient.

 7. Hai ca e bine, 5% USR , poate scapam de astia, scandalagii, postaci si parveniți.

 8. Isi bat joc de noi, un partid cu 14% din 30% alegatori prezenti la vot dint-o populatie cu drept de vot de 17 mil., deci au fost votati de un milion si ceva de cetateni vor sa conduca aprox 20 mil de oameni , au tupeu nu gluma , sper sa dispara acest cosmar USR -UNIUNEA SARACIRII ROMANILOR!