G4Media.ro

Cine e Gabriela Ciot, ”rezerva” lui Dan Nica pentru comisar european: conferențiar…

Cine e Gabriela Ciot, ”rezerva” lui Dan Nica pentru comisar european: conferențiar universitar, propulsată în politică de Vasile Pușcaș și Eugen Teodorovici, reclamată de studenți că nu vine la cursuri

Gabriela Ciot, secretar de stat în Ministerul de Externe, a fost aleasă de PSD ”rezerva” lui Dan Nica pentru funcția de comisar european. Propulsată în PSD și în politică de Vasile Pușcaș, fost negociator-șef cu UE, Ciot a ajuns ulterior consiliera lui Eugen Teodorovici la Ministerul Fondurilor Europene. În vara acestui an, studenții săi de la UBB Cluj au cerut o anchetă oficială legată de absențele sale de la cursuri.

Ea are un mare neajuns: in mod traditional, cei propusi pentru functia de comisar european trebuie sa fi fost cel putin ministri, ambasadori sau europarlamentari. Or, Gabriela Ciot nu are in CV decat functia de secretar de stat.

Gabriela Ciot este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, instituție în care Vasile Pușcaș a avut o influență majoră. De altfel, ea a intrat în PSD în 2004, când Pușcaș era ministru în cabinetul Adrian Năstase.

Gabriela Ciot este și directorul Școlii Doctorale „Paradigma Europeană” (relații internaționale și studii europene) și coordonează programele de masterat Management și negocieri internaționale și europene și Cultural Diplomacy and International Relations, potrivit CV-ului său oficial de pe site-ul Ministerului de Externe.

În perioada 2014 – 2015 a fost consilier pentru afaceri europene la cabinetul ministerial al lui Eugen Orlando Teodorovici, care ulterior a susținut-o și pentru ocuparea funcției de secretar de stat în Ministerul de Externe.

În iulie 2019, studenții de la UBB au cerut, printr-o petiție adresată decanului Nicolae Păun, verificări formale legate de îndeplinirea de către Gabriela Ciot a obligațiilor privitoare la orele de curs, potrivit Monitorul de Cluj. Studenții au cerut să fie verificat dacă a fost suplinită la facultate, în Cluj-Napoca, cât timp își exercita mandatul de secretar de stat în București, dacă a respectat suma totală a orelor de muncă dintr-o normă didactică sau de cercetare și cereau explicații cu privire la prezența sa în cadrul universității, în general în weekenduri.

Foto: MAE.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Aceasta toapa este o alegere tampita si face parte tot din grupul de mafioti al clicii lui dragnea.

  • Dacă nu vine la cursuri inseamna ca e penala !:)
   Hai cu muie PSD!

  • @Andrei:
   Andrei, cred ca tu te referi la studenti. Aia da, in cazul in care chiulesc cel mult sunt taxati la examen.
   Dc ti iei in schimb bani fara sa te prezinti la locul de munca, nu, nu’i ok. Mai mult, dc a semnat ca a fost prezenta si nu a fost , se poate considera fals si da poate fi si caz penal. In primul rand ar fi motiv de desfacere a contractlului de munca.
   Stiu ca pt PSDisti convinsi ca tine asta e un mizilic.. Si eu ma mir… PSDistii de obicei au tzaspe apartamente pe care cica le au dar nu le au dar le vand cu 800 000 de lei intr-o sambata noaptea.
   Placuta suedeza la care faci tu referire „s-a dat” la alegeri. Cu 21% hai pa si cum spui tu….

   PS: sunt convins ca si postacii PSD, dc nu se prezinta la butoane, sunt dati afara, sau a scazut si acolo stacheta 😉 ??

 2. Iarasi vine vorba despre Teodorovici? Omul asta e taur comunal dupa cate dame a „propulsat”…

 3. Daca e adevarat ce spun studentii despre doamna asta, iar din tot pesedeul dansa e propunerea cea mai buna pentru postul de comisar european, dati-mi voie sa-mi dezbrac haina politetii si sa-mi bag toata p@@la mea cea mica in marea gaura neagra cu par care este acest partid de mafioti.

  • Penetrează și peste Ciot !

  • Doar n-o sa se impiedice de-un ciot

 4. Unde este CV-ul de la UBB si care-i sunt cartile acestei individe?

 5. Nu poate fi decit ceea ce îi spune si numele UN ciot al ciumei rosii

 6. Din câte se vede în psd, absolut toate femeile ajunse pe funcție au ajuns după ce au ridicat coada. Adică după ce s-au ftut sau au luat la m.ie. eu înțeleg să fie balanța egalității în drepturi și numiri dar nu este normal să numești curve și hoți în asemenea funcții mai ales în PE. Unde dreaq vor să ajungă că mai rău de atât ce poate fi?

 7. Un CV complet, se poate vizualiza undeva? Vrem sa vedem unde a terminat liceul, precum si studiile, cronologic. De asemenea cate limbi straine cunoaste. etc…