G4Media.ro

Cine e deputata PSD Elvira Şarapatin care vrea hidrocentrale în arii naturale…

Cine e deputata PSD Elvira Şarapatin care vrea hidrocentrale în arii naturale protejate: A cerut amendarea protestatarilor de la 10 august şi repetarea referendumului pentru familie

Proiectul de lege cu articol unic – care declară amenajările hidroenergetice de „interes public major” şi permite construirea de hidrocentrale în arii naturale protejate – a fost inţiat de 24 de deputaţi PSD-ALDE-UDMR, în frunte cu deputata PSD de Gorj, Elvira Şarapatin.

Proiectul modifică articolul 5 al legii 33/1994 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică şi adaugă faptul că „lucrările privind producţia şi distribuţia de energie electrică şi termică având ca scop utilizarea durabilă a resurselor de apă, monopol natural de interes strategic pentru realizarea de amenajări hidroenergetice, reprezintă lucrări de interes public major.”

În Directiva europeană Habitate şi în OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice  – care interzic lucrările hidrotehnice în ariile protejate de mediu – se arată că hidocentralele pot fi construite, totuşi, în zone protejate din „motive cruciale de interes public major” pentru comunitate.

Aşa că deputaţii PSD-ALDE-UDMR au găsit soluţia să eludeze directiva europeană Habitate şi OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate: au declarat amenajările hidroenergetice de „interes public major” prin lege – a explicat pentru G4Media.ro biologul şi activistul de mediu, Călin Dejeu.

Guvernul, sub semnătura premierului Viorica Dăncilă, a dat aviz negativ legii initiaţe de deputaţii PSD-ALDE-UDMR.

Cu toate acestea, iniţiativa a fost adoptată de Parlament şi se află acum la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Mai mulţi ecologişti, în frunte cu biologul Călin Dejeu, cer cum preşedintelui, prin intermediul unei petiții, să nu promulge legea.

”În opinia mea, este cel mai nociv pentru mediu proiect de lege din ultimii 30 de ani. Pentru că el vizează facilitarea distrugerii unui tip de ecosisteme care este deja aproape complet distrus în Romania, cel al râurilor de munte”, a declarat Dejeu pentru G4Media.ro.

Se eludează şi decizia Justiţiei. La sfârşitul lui 2017, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a blocat extinderea hidrocentralei de pe râul Jiu, de la Bumbești-Livezeni, şi a arătat că studiul de impact asupra mediului este obligatoriu pentru Hidroelectrica.

„Proiectul de lege a fost scris pentru a facilita încălcarea deciziei definitive a Curții de Apel București, privind Defileul Jiului. Iată că demnitarii nu vor nici să asculte vocea cetățenilor, nici să respecte hotărârile definitive ale instanțelor. Inițiatoarea, Elvira Șarapatin (PSD), este un exponent al grupului de parlamentari anti-natură din Gorj”, a declarat Dejeu pentru G4Media.ro.

Elvira Şarapatin este deputat PSD de Gorj. Potrivit presei locale ea a fost aleasă deputat „la redistribuire”, de pe locul 4 considerat neeligibil, fără să se implice în campanie.

Anul trecut, deputata PSD a cerut amendarea protestatarilor de la mitingul Diasporei din 10 august.

Ea s-a implicat în campania pentru referendumul pentru familie şi a cerut chiar repetarea consultării populare după eşecul înregistrat în octombrie anul trecut.

Foto: Deputata PSD Elvira Șarapatin alături de Liviu Dragnea / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

23 comentarii

 1. Ariile naturale sunt protejate tot de smecheri pentru a defrisa padurile, vanat, construi imobile si microcentrale.

  • Mai repede cred ca “ariile naturale” sunt ca sa se dezvolte armonios copiii, care apoi sa fie smulsi din bratele parintilor si dusi la gradinite si scoli in America!

  • Spurcatii de rasisti trimit copiii oamenilor in america pentru a le devora viata si copilaria.

  • emil e un script rusesc de postat comentarii. Nimeni nu poate fi atat de prost si nebun.

  • Tu stii cel mai bine cine sunt rusnacii infiltrati in psd,dar nu vcomentezi despre ce misiune au,ci doar despre americani ,”imperialistii”care smulg organele copiilor asistati ,nu,gaspadin emil?

 2. Elvira este o nulitate absolută, votată de specimene aidoma idioților de mai sus.

  • Mai sunt destui așa ca ăștia doi(care se poate să fie unul și același, de fapt), dar da, „duamna „aia cu mutră de manelistă a ajuns în parlament votată de asemenea indivizi.

  • Barbarii de tirani respecta ariile naturale cum respecta copiii saltati de hingheri pentru a-i folosi ca robi la curtile boierilor.

  • Partea buna e ca aia mai are putin mandat si va fi aruncata definitiv din politica. Nu trebuie decat sa mergem la vot, e atat de simplu.

  • Si revin cu aceleași idei, puține și fixe.

  • Sarapatin,nume „romanesc” ,la fel ca si valcov,dragnea,fifor,teodorovici,ilici iliescu,vadim….nu,emile?Sau te-a setat sputnik sa nu vorbesti decat despre criminalii care vand copii pt.organe americanilor?

 3. Asadar, psd pune doar femei la inaintare pt distrugerea florei si faunei din zona raurilor de munte. Dupa rovana plumb care a aprobat mutilarea raurilor si introducerea apei in tuburi pt microhidrocentrale urmeaza aratarea din foto. rovana plumb cand a distrus raul Capra din Ag, intreba care e albia majora?!!!! Sa va arate rovana raul Capra in poze…

 4. Se vede pe fata ei ca e o bolsevica nenorocita.

 5. Se manifestă o mare „foame” de identificarea unor vinovați de orice este rău în lume după arestarea „zmeului zmeilor”. Orice încercare de dezvoltare este combătută din fașă fie prin prezumția de … corupție, fie prin prezumția de atentat la distrugerea sistemelor ecologice ( exportul de animale vii încalcă bunăstarea animalelor, exploatarea aurului infectează arealul de lucru, construcția de hidrocentrale distruge râurile, ș.a.m.d ). În schimb orice defrișare de păduri, de exemplu, este de bun augur dacă asigură bunăstarea altora, ale căror păduri trebuie protejate.

  • Dupa mintea ta, distrugerea unui parc national de la un capat la celalalt, uciderea naturii, in genera, inseamna dezvoltare. Din ce secol vii?? Si pe ce lume traiesti? Macelul padurilor este mult mai constientizat si contestat public decat macelul raurilor, desi impactul de mediu este cam acelasi.

  • Tot ăia cu „hidrocentralele” defrișeaza și pădurile, măi Bobină,ca doar nu mă duc eu cu drujba…
   Da’ia zi ca văd că le ai cu”dezvoltarea” măi Bobină: cine a desființat „Poliția pădurilor” și de ce ? Nu cumva prietenii tăi care vor mai mult curent electric ca sa poata „vinde”mai mult la export prin firmele lor smekere? Sau aur dat la percounați ca deh.. avem nevoie de bani pt.pensii speciale.
   Dacă e chiar atâta „dezvoltare” ți-a scăzut cumva prețul la kwh pe factură, sau dimpotrivă, crește la fiecare 6 luni ? Dar la gaze ?

  • Nuu, aurul le trebuie ca sa-si faca ghiuluri, ca asa a spus badalau.

 6. Aceasta Cruella de Gorj nu vrea sa ucida 101 dalmatieni, ci 101 rauri (si paraie, ca rauri nu prea au mai ramas). Se observa la ea o perfecta concordanta intre aspectul fizic si caracter. Legea este initiata pentru distrugerea a 3 rauri, Jiul, Bratcu si Dumitra, dar se poate aplica in toata tara.

 7. Cine sa fie?! O panarama si mai mare decat Moga.

 8. Parcul national pe care vor sa-l distruga ar putea aduce mai multi bani decat Tara din Muntenegru. Si e al nostru, al tuturor. Toti ar trebui sa-i scriem presedintelui. Aici sunt datele:
  https://www.declic.ro/blog/trimite-mail-presedintelui-pentru-a-salva-raurile-din-romania

 9. O screlozata ortodoxă fundamentalistă, cum naiba ajung să ne reprezinte numai dinastia. Țară pierduta?

 10. Declararea amenajarilor energetice de interes public major nu este suficienta. Este vorba despre constructii in zone protejate din ”motive cruciale”. Ce crucea ma-sii a gasit parlamentul ca se pot face hidrocentrale sau alteamenajari energetice in arii protejate?