G4Media.ro

Cine conduce firma deținută de Primăria Sectorului 3 pe șantierul căreia au…

Foto: Colaj InquamPhotos / Linkedin

Cine conduce firma deținută de Primăria Sectorului 3 pe șantierul căreia au murit doi muncitori: Un fost consilier local PSD de 32 de ani, cu master la SRI, expert în achiziții la mai multe federații sportive, zero legături cu construcțiile

Președintele Consiliului de administrație al companiei Sectorului 3, Algorithm Residential S3, implicată în accidentul de muncă în urma căruia doi muncitori și-au pierdut viața, este Alin Radu Panait, un tânăr de 32 de ani, fost consilier PSD, referent la Universitatea de Teatru și Film din București și fost expert în achiziții la mai multe federații sportive, însă fără experiență în construcții. De notat că el a fost numit șeful Consiliul de administrație încă din 2017, când avea doar 28 de ani.

Nu este foarte clar ce fel de lucrări executa firma Algorithm Residential S3 în spatele clădirii Bibliotecii Naţionale, unde a avut loc accidentul de muncă de ieri, 2 august 2021, în care malul unui şant săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori angajaţi ai societăţi, din care 2 și-au pierdut viața.

Am solicitat un punct de vedere de la primăria Sectorului 3 pe care îl vom publica îndată ce îl vom primi.

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, compania Algorithm Residential S3 este deținută de Consiliul local al Sectorului 3, reprezentat de primarul Robert Negoiță, cu 99,96%, și de Administrare Active Sector 3, reprezentată de Florentin Corbuleanu, cu 0,0396%.

Firma a fost înființată în mai 2017, cu obiect de activitate ”lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Potrivit portalului ministerului de Finanțe, în 2017, compania Algorithm Residential S3 a avut 42 de angajași, profit zero și o pierdere de aproape 1,2 milioane de lei. Anul trecut, avea 168 de angajați și profit de aproape 77.000 de lei.

Potrivit site-ului companiei, Algorithm Residential este condusă de directorul general Daniel Banu, inginer constructor. Președintele Consiliului de Administrație și cel care reprezintă firma este însă Alin Radu Panait, de 32 de ani, fost consilier local PSD la Sectorul 3 în perioada 2012-2017.

Potrivit CV-ului, Alin Radu Panait este referent la Universitatea de Teatru și Film din București și a fost consultant în achiziții publice la mai multe federații sportive, de scrimă, volei, judo și tir sportiv. Are un master în securitate națională la Academia de Informații a SRI ”Mihai Viteazul”. Vezi CV-ul lui aici.

Foto: Alin Radu Panait, președinte CA Algorithm Residential S3; Sursa: algorithmresidential.ro

Compania Algorithm Residential este acționar cu 82,33 % la o altă firmă a S3, Algorithm Construcții S3. Potrivit portalului companiei, președintele CA al firmei Algorithm Construcții S3 este Gili Bărbulescu.

Potrivit CV-ului de pe site-ul firmei, Gili Bărbulescu e profesie psihoterapeut. El este și director la ADP București SA, o altă companie a S3, deținută în proporție de 96,65% de CL S3.

Potrivit newsweek.ro, care citează declarația de avere de anul trecut a primarului Robert Negoiță, fiul edilului, Louis Rafael Negoiță, este angajat la Administrația Domeniului Public București SA, compania primăriei condusă de Gili Bărbulescu.

Foto: Gili Bărbulescu (Agerpres / Lucian Tudose)

Potrivit unei anchete de presă a spotmedia.ro, anul trecut în septembrie, mașini ai Algorithm Construcții S3 descărcau deșeuri din construcții într-un loc neamanejat, pe malul Dâmboviței.

Context. Luni, 2 august 2021, în jurul orei 16:00, în curtea sediului Ministerului Culturii (în spatele clădirii Bibliotecii Naţionale), malul unui şant săpat s-a prăbuşit peste 6 muncitori angajaţi ai societăţii Algoritm Residential S3, dintre care 2 și-au pierdut viața. Potrivit inspectorului șef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor, malurile nu au fost asigurate în totalitate sau corespunzător.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

44 comentarii

 1. Mafia roșie rusă PSD în toată splendoarea.hoti,prosti,milionari in euro, homosexuali.Jeguri umane.crima organizată

  • Ala de la PMB, somer acusi, de la TEhnologia Informatiei SA terminase Geodezia si era manager peste ITisti. Creca le-a luat cloud en-gros… si acum mai achita la el

  • Adică homosexual e tot una cu a fi hoț și corupt?

 2. Sa raspunda penal…..

  • Daca a existat un proiect, penal nu pot răspunde decât dirigintele de șantier și Rte-ul…dar daca nici proiect nu au avut, atunci trebuie să răspundă conducerea algoritm S3…

  • Raspund dirigintele si RTE doar in anumite conditii. Seful de santier este persoana direct responsabila. Daca : exista autorizatie, este anuntata incepere lucrari, s- a predat amplasamentul.
   De fapt ce lucrari se faceau acolo, ca nu spune nimeni .

  • Ce mai nu ai telefon sa raspunzi ?

 3. Toate primariile sunt intesate de persoane a caror pregatire profesionala nu are nicio legatura cu departamentele in care activeaza si nicio alta experienta. De la simpli functionari publici, pana la directori si mai ales CONSILIERI ai primarilor, au „scoala vietii” bine invatata.
  De aceea ar trebui ca toate aceste persoane sa fie obligate a-si face publice CV-urile. Din pacate, chiar primarii au de multe ori probleme in acest sens si atunci nu au niciun interes ca pe site sa apara vreun CV. Referitor la domeniul constructiilor, exista spre exemplu functionari publici care se ocupa de reabilitari de blocuri si au diplome de biologi, istorici, etc. Exista consilieri de primari, licentiati in stomatologie, chimie, geografie sau mai rau, nu au nici bacalaureat!

  • Băiețașul asta Alin l-a ajutat pe Negoiță când a câștigat primăria cu afișe și alte treburi de campanie. Ulterior a venit și răsplata…
   A făcut omul și faimoasa universitate a lui Oprea…ce sa mai…e doctor

  • Iar ai luat nota 4 cu doua minusuri ?

  • Nu se mai fac incadrari in functie de pricepere,ba mai multi sunt hulite persoanele care stiu meserie. In comunism erau LA admitere un numar de locuri normat LA 40ani sa ajunga omul la pensie. ACum sunt cu miile. Cand termina studiile ajung pe unde pot ,iata drama.

 4. Eu nu inteleg de ce securistii se duc sa faca masterul ala. Vor sa fie mai usor de identificat? Ne iau la misto?

 5. Omu era expert in achizitii publice :))) lol

  • Toti PSDistii sunt experti in achizitii publice. Este criteriu eliminator altfel n-avea ce cauta in PSD.
   In plus toti pesedeii sunt experti in constructii, medicina (vezi video-chat-ista p o r n o Oana Lovin), fizica cuantica, nave cosmice, etc.

 6. inca un rezidiu psd Pina nu dispar toti astia bine plantati romania nu se face bine Majoritatea absolventi ai facultatii sri tipa ca sint lucati de statul paralel Pai tocmai ei formeaza statul paralel

 7. Legatura cu dl Barbulescu, e mai veche. E de pe vremea in care Negoita frecventa bisericile de pocaiti. De acolo sunt ei prieteni. De altfel Negoita a plantat in multe locuri caldute prieteni si frati din acele vremuri

 8. Nu știu cine conduce sau cine execută dar, evident, e vorba despre niște dobitoci habarniști!

 9. SA-I FACA SI ASTUIA O AMNISTIE FISCALA. nevoita A PRIMIT UNA DE ZECI DE MILIOANE DE EURO.

  CA ASA-I LA MANASTIREA SECU. FARA IMPOZITE.

 10. Nu mai votați cu PSD că ajungeți complici lor la crime. Nu mai ieșiți la vot ăștia cu 2 IQ și cu crucea în mână. Plus ciobani și văcari împreună cu ajutorul sociali colorați. Nu mai votați specimene din astea. Practic sunteți complici cu ei la toate crimele ce se întâmplă în țară din cauza la șpagă și totul făcut prost. A vota cu PSD sau HAUR înseamnă să votezi direct corupția. Și corupția ucide!!

 11. Master la SRI = hoţ

 12. Câți bani face rahatu ăla de 32 de ani :-))) E milionar în euro și îl doare undeva pe el.

 13. Expert in achizitii publice la firme de stat (a se citi parandărăt) = omul potrivit, la locul potrivit. 😁

  • Peste vreo-o săptămână concluzia va fi că morții sunt vinovați, că nu i-am obligat nimeni cu mitraliera la tâmplă sa intre în șanț.
   Când Berceanu a transformat hotel Jiu în hotel Ramada, a murit unu pe șantier, în accident de muncă, adică vinovat! Că Berceanu sau șefu’ de șantier nu au răspuns cu nimic pt acest deces.
   Hotia, grandomania, prostia și fraudarea statului, șantajul cu pâinea de azi pe mâine la adresa muncitorilor nu au culoare politică!!!!

  • Neica meri de te culca

 14. „Experti” in domeniile pe care le-au studiat la nivel universitar.
  Din pacat s-au angajat in domenii cu totul straine pe care nu le stapanesc.
  Si asta e rezultatul tragic.
  Pierderi de vieti nevinovate

 15. Se putea altfel!… Sunt hoții care plâng pe umărul celor săraci și se dau de ceasul morții în favoarea acestora, în timp ce, în spatele cortinei, cum le e năravul, trag sfori, sifonează bani, își fac firme de afaceri, truchează licitații, storc bugetele statului de resurse etc., ei îmbogățindu-se, trăind pe picior mare, iar credulii și intelighenții ce-i tot votează, vax albina, trăiesc în sărăcie, umilință, rozând la un codru de pâine tare, așteptând de peste 30 de ani vremurile bune promise de hoți, dar care nu vin niciodată. Perversitatea acestor bandiți este maximă, îți plâng pe umăr cu nespusă milă, cu lacrimi de crocodil, iar în acest răstimp, nu doar că te buzunăresc, ci te jupoaie de piele. Asta este ciuma roșie, o molimă ce te duce la pieire sigur, încet, dar sigur!

 16. Santier fara autorizatie, al unei firme facute de popo-nautul ala de NeaCoita. Ala care zicea ca „cui nu-i convine de ce fac eu, sa se mute”. Omul e deja stapan pe plantatie, se plimba cu amanta prin parcuri in carantina, sapa ce-i trazneste lui prin cap…
  Voi, aia din 3 care-l votati ca inecatii sunteti de vina. Ala e doar hot, n-am pretentii mai mari de la el. Dar voi, votacii… voi i-ati omorat pe muncitorii astia. Voi „bentonati” parcurile. Voi sunteti direct responsabili. Sa va spalati pe cap cu vechilul asta…

 17. Parca fumai trabuc ?

 18. Ce vina au ei ca nu au respectat regulile de siguranta? Si de ce accepta sa munceasca in situatii de rahat? Pt ca romanul le stie pe toate, pt ca se merge pe ideea , las-o ba, ca merge-asa” si rezultatul este cel obtinut ori moare ori cade lucrarea cu totul!