G4Media.ro

Cinci probe de foc pentru Guvernul Ciucă și coaliția PNL PSD UDMR…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cinci probe de foc pentru Guvernul Ciucă și coaliția PNL PSD UDMR / Klaus Iohannis a devenit lame duck mult înaintea finalului de mandat

Prima probă de foc: valul cinci. România se va confrunta în câteva zile cu valul cinci al pandemiei, după un Crăciun și un Revelion fără mari restricții. Guvernul începe noul an nepregătit și fără instrumentele de prevenție activate, fără certificat COVID la locul de muncă.

Suntem însă, în mod bizar, singura țară cu zone verzi pe o hartă UE deja înroșită de Omicron. Raportări false? Să fi fost valul patru mai mare decât s-a văzut în statistica oficială, iar România a ajuns mai ferită decât alte țări? Neclar de ce suntem aici, însă ceva nu este deloc în regulă.

A doua probă de foc: liniștea socială, de care depinde stabilitatea coaliției. Guvernul Ciucă și președintele Iohannis se tem de reacția străzii, de proteste pe scară largă. Acesta e și motivul pentru care ezită să adopte restricții mai dure și au omorât, la solicitarea președintelui, proiectul de lege privind certificatul COVID la locul de muncă.

Starea de spirit în societate nu este deloc bună. Nemulțumirile s-au văzut clar la sfârșitul anului, când au avut loc o serie de proteste și greve: ceferiștii, angajații din sănătate, profesorii, angajații din CET-uri etc.

Tensiunile sociale s-ar putea amplifica și degenera în manifestații mai ample pe măsură ce avansăm în iarnă. Magia sărbătorilor se risipește, iar populația se întoarce la realitatea dură: facturi mărite la energie, prețuri crescute la alimente, restricții inevitabil din cauza valului cinci.

În plus, începe școala, altă sursă majoră de probleme.

A treia probă de foc: stabilitatea coaliției. Ea depinde mult de forța cu care va lovi valul cinci, de impactul restricțiilor și de reacția populației. Acum s-ar putea ca Marcel Ciolacu să regrete că partidul său a luat cele mai importante ministere. Întreaga responsabilitate pentru modul în care sunt gestionate pandemia și economia revine PSD.

Oricât de bun comunicator este, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, nu va putea masca la nesfârșit lipsa de acțiune și de hotărâre cu o mare de vorbe goale. Nici ministrul finanțelor, Adrian Câciu, nu va avea de unde să scoată mai mulți bani dacă se va trezi cu proteste la ușa guvernului. Bugetul abia l-a închis în parametri critici, cu toți indicatorii macro pe roșu.

Pe scurt, dacă vom avea o iarnă sau o primăvară fierbinte, guvernul Ciucă nu va rezista prea mult.  Foarte probabil că și coaliția PNL PSD UDMR va avea dificultăți majore să se mențină, dar aritmetica parlamentară face extrem de dificilă în acest moment orice altă combinație.

Greu de crezut, oricum, că Guvernul Ciucă prinde vara, la cât de complicate se anunță următoarele luni. Dacă guvernul Ciucă pică și coaliția se destramă, există premisele intrării într-un blocaj politic pe termen lung. În acest scenariu se va pune problema organizării de alegeri anticipate.

A patra probă de foc: fondurile europene. Atragerea celor 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență, dar mai ales cheltuirea lor în mod corect și eficient reprezintă o miză majoră.

Injectarea miliardelor de la Bruxelles în economia românească ar putea diminua impactul pandemiei asupra economiei, tensiunile sociale s-ar mai estompa. Apetitul pentru proteste scade câtă vreme apar noi locuri de muncă, există bani pe piață, iar roțile economiei se învârt.

Numai că Guvernul a înregistrat primele întârzieri în îndeplinirea țintelor din PNRR. Cea mai mare problemă va fi cheltuirea efectivă a banilor, atribuirea contractelor în timp util, în cadrul unor licitații organizate în mod corect, transparent și rapid. Altfel, dacă proiectele nu se vor finaliza în termenul prevăzut de PNRR, banii se pierd.

A cincea probă de foc: reformarea justiției. Tema este strâns legată de fondurile europene. În absența reformelor, România riscă tăieri de fonduri. România înregistrează deja întârzieri majore în îndeplinirea angajamentelor luate în cadrul MCV (desființarea secției speciale, repararea legilor justiției, modificarea Codurilor etc).

Suplimentar, a apărut problema generată de decizii și poziționări publice ale Curții Constituționale. CCR nu recunoaște supremația dreptului european în fața celui intern. Premierul Ciucă și ministrul justiției au declarat că poziția Guvernului, comunicată și la Bruxelles, este de recunoaștere a supremației dreptului european.

Presa occidentală asociază deja România cu Polonia și Ungaria, țările-problemă ale UE, care au atacat prin pozițiile lor fundamentele și valorile de bază ale construcției europene. Nu doar presa, ci și oficialii de la Bruxelles se pregătesc de o monitorizare suplimentară în cazul României, pe lângă MCV.

Guvernul mai are la dispoziție doar trei luni să desființeze secția specială, să înceteze hărțuirea magistraților incomozi cu Inspecția Judiciară și să elimine orice mecanism de control politic asupra justiției. Cu ochii pe miliardele de la Bruxelles și pe banii din bugetul național, marile partide nu vor însă o justiție puternică și independentă. Nimeni din politică nu mai dorește DNA-ul de pe vremea lui Kovesi sau Morar.

Dacă reformează justiția pe bune, nu mai pot fura bani în liniște. Dacă n-o reformează și doar mimează, riscă să piardă miliardele de la UE. Cum vor rezolva însă această ecuație politicienii români?

Nu doar Guvernul și Parlamentul vor juca un rol important în reformarea justiției, ci și sistemul judiciar. În 2022 au loc alegeri pentru noul Consiliu Superior al Magistraturii, o instituție-cheie dominată în ultimii ani de tabăra anti-reformatoare din justiție controlată de Lia Savonea.

Președintele Klaus Iohannis, lame duck. Desigur, suma problemelor guvernării este infinit mai complexă. Cele cinci mari provocări enunțate mai sus reprezintă, totuși, cele mai importante teme de urmărit în prima jumătate a anului 2022.

De notat că președintele Klaus Iohannis a devenit ceea ce americanii numesc lame duck, adică nerelevant pentru întreg sistemul de putere, mult înainte să-și încheie mandatul, la sfârșitul lui 2024.

De regulă, președinții devin lame duck în ultimul an din cel de-al doilea mandat, când privirile tuturor sunt îndreptate spre posibilul succesor.

Prăbușit în sondaje la cota de avarie, Klaus Iohannis a rămas șeful statului doar cu titulatura cu trei ani înainte să-și încheie mandatul la Cotroceni. Din cauza deselor abdicări de la exercitarea atribuțiilor prezidențiale, din cauza absențelor lungi din spațiul public, președintele Iohannis a părut mereu mai preocupat de micile sale tabieturi (golf, liniștea de la Sibiu) decât de conducerea țării.

Klaus Iohannis nu-și mai asumă azi nicio decizie importantă și fuge de propriul popor. Nu mai organizează conferințe de presă, evită ieșirile în spațiul public. Imaginea președintelui s-a făcut țăndări și în afara țării.

Presa occidentală, în special cea de limbă germană, l-a criticat fără menajamente în special după invitarea PSD la guvernare, văzută drept o mutare care pune capăt reformelor. Marea coaliție din România a fost văzută mai degrabă ca o înfrățire politică a două mari partide, PNL și PSD, dornice să-și împartă în liniște prada.

Dacă va continua pe acest drum, abandonând total calea reformelor esențiale din justiție, cu care și-a câștigat de fapt ambele mandate, președintele Klaus Iohannis riscă să termine cel de-al doilea mandat în genunchi. Dacă îl va termina.

Deja se califică pentru poziția de cel mai slab președinte de după 90, fără să lase nimic semnificativ în urma sa după zece ani la Cotroceni. Emil Constantinescu s-a declarat învins de sistem, Klaus Iohannis s-a bătut singur.

Câteva observații despre AUR, USR și UDMR

Pericolul AUR. Marele câștigător al crizelor multiple din societatea românească este partidul extremist, populist și anti-european AUR. În ultimele sondaje a ajuns la 17%, la doar un procent distanță de PNL, al doilea partid ca mărime din România.

Cu un lider foarte prezent în spațiul public, potențialul de creștere al AUR este mai mare. George Simion stăpânește bine comunicarea online și offline și se comportă tot mai des ca un Vadim Tudor de cartier, venit din galeriile de fotbal. N-ar fi exclus să ducă AUR unde era PRM la sfârșitul anilor 90, marcați de un lung șir de crize sociale și politice.

Problema AUR în contextul politic mai larg, cu o Rusie tot mai agresivă, care somează Occidentul să se retragă din Europa de Est, este că joacă fie rolul idiotului util, fie de instrument conștient de ce face. În ambele cazuri, AUR reprezintă un pericol și o vulnerabilitate pentru statul român.

Dezorientarea USR. Trimis în opoziție și cu o nouă echipă de conducere, USR nu pare să-și găsească direcția. Dacian Cioloș nu s-a impus ca lider de opoziție și nici nu s-a dovedit până acum locomotiva de care partidul are nevoie.

Drept dovadă, partidul a scăzut în sondaje la 10% în loc să profite și să crească din poziția de adversar al puterii. Dacă scăderea în sondaje va continua și partidul cade sub pragul psihologic de 10 precente, s-ar putea ca USR să-și pună în discuție conducerea și să caute alt lider.

Orice partid care cade în opoziție în loc să crească are întâi de toate o problemă de lidership.

UDMR, portavocea FIDESZ? A devenit aproape un loc comun să spui despre UDMR că este echilibrat, serios și responsabil. Însă UDMR pur și simplu dorește să guverneze cu toată lumea, indiferent de partid. Se plasează mereu la fileu și nu angajează poziții radicale ca să nu supere pe nimeni, de aici echilibristica permanentă și jocul de glezne.

Este adevărat însă că UDMR scoate în față politicieni mai competenți, mai instruiți și mai rezonabili decât partidele românești, de unde și o imagine mai bună.

Dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa. Pe tema justiției, UDMR rămâne un partid profund anti-reformist, o frână majoră în calea desființării secției speciale și un adversar feroce al DNA.

Apoi, dacă ne uităm la ultimele inițiative parlamentare ale UDMR avem toate motivele să spunem că formațiunea condusă de Kelemen Hunor se comportă mai departe ca portavocea FIDESZ în Guvernul de la București, introducând în societatea românească teme care au consacrat regimul de la Budapesta ca iliberal. UDMR joacă în Guvern rolul unui AUR ceva mai sofisticat, manevrat de Viktor Orban.

 

 

 

 

 

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

102 comentarii

 1. Certificatul verde, n, are nici, o treaba cu răspândirea virusului el a fost gândit pt alinierea tuturor la conceptul globalist de încălcarea drepturilor constituționale, rog useristi neomarxisti și trolii globalisti, sa se abțină de la lozinci Soroșiste

  • Si eu te rog sa ii zici rusnacilor tai sa te plateasca in Euro ca traiesti in EUROPA si nu ai ce face cu rublele .

  • @0I0

   Corect!

  • In schimb tu nu te abtii de la lozinci șoșociste.

  • Mrs. Beebee

   Alt disc zgariat nu ai decat asta cu rusii ?!

   Pt toti #kondensatorii

   Bre, voi nu va dati seana ca teoria voastra cum ca noi,

   astia care nu vrem vaccinarea obligatorie,

   suntem platiti de putinika

   E IN AER.

   I n rusika vaxxarea e OBLIGATORIE !!!

   Mai degraba VOI SUNTETI CU RUSII.

  • pe ambele parti se exagereaza….Fani faizer o tin cu certificatul izbavitor, ceilalti o tin cu drepturile constitutionale etc….dar lucrurile sunt mai complicate…controlul bolii nu se poate face intr-o democratie….singura solutie, epidemiologic vorbind, e ceea ce face China….carantina locala stricta, strada, zona, oras sau provincie…testeaza tot ce prinde, infectatii internati in spatii speciale de carantina/tratament…..plus ca aia au deja camere cu recunoastere faciala montate peste tot, plus telefoanele mobile etc…..Inchide un cartier din Bucuresti si testeaza toti contactii unui infectat?…..pai iese revolta…la fel in Paris, Londra sau oriunde…..asa ca modelul suedez, cu toate victimele colaterale, e solutia……cateva luni de lockdown in 2020 si restrictii din cand in cand de atunci, ne-a adus pe buza prapastiei, cu toata propaganda, situatia e naspa…criza energetica e doar inceputul

  • TRATAMENT in ambulator !

   asta e solutia !

   Medicamente in farmacii date pe.reteta medicului.de.familie.

  • Pt.toti.# kondensatorii care o ‘ard” ca nu mai e experimantal.ce este etichetat drept vaccin

   https://thehighwire.com/videos/these-patients-deserve-to-be-heard-vaers-whistleblower/

  • Pt.toti.# kondensatorii care o ‘ard” ca nu mai e experimantal.ce este etichetat drept vaccin

   thehighwire.com/videos/these-patients-deserve-to-be-heard-vaers-whistleblower/

  • Nu va vaccinați! Scăpăm de voi, votanții psd și aur!

  • Limitarea expunerii persoanelor nevaccinate, mai vulnerabile, împiedica virusul să circule. Iar certificatul de vaccinare contribuie la limitarea expunerii. Concluzia este că certificatul de vaccinare contribuie și el la împiedicarea răspândirii virusului.
   Pentru dl cu linkul- așa scrie in sursele dvs dubioase că experimentele se fac mai nou la scara de 8 miliarde Intr-un an? Asta e experiment, va dați seama ce enormități spuneți? Terminați cu dezinformarea.

  • @0IQ (zero IQ),mai lasa A3 si Rtv ,ca ti-au netezit creirul,vorbesti de globalizare, si folosesti cel mai puternic insrument al globalizarii,INTERNETUL. Cu ce te imbraci si ce mananci? Este produs in Romania? Globalizarea este ,poate urmatorul pas in evolutia omenirii,iar asta nu inseamna ca o sa ne pierdem identitatea.

  • Dragy, inca nu ai pro.dus linku la stu.diul ala in care zice ca vaccinatii se infe.cteaza si transmit mai putin. Inca asteptam cu su.fletul la gu.ra…

   Intre timp, dupa 90 de zile vaccinul are efic.ienta negativa, ceea ce inseamna ca vac.cinatii se infecteaza MAI MULT decat nevac.cinatii cu omicron. Evident, transmit mai mult. Certificatul de sclav e doar de sclav, nu de sanatate.

   medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v2.full.pdf

   Ultima pagina.
   Scade.rea este eno.rma: fata de un nevaccinat, un vaccinat cu Pfizer este cu 77% mai pred.ispus la infectie. Pentru cei cu Moderna, 39%…

  • Lasă-l să folosească, ce vrea el. Nu pentru libertate au murit în 89? Că-i va fi nociv – și lui și poate și altora – e cu totul altceva, asta pentru că există un preț al libertății; dar aia nu înseamnă că cineva să-i suprime acea libertate.
   Îndeosebi un necunoscut via online.

  • Eu nu sunt userista ba dimpotrivă, dar o lozincă tot o să-ți spun” devi plictisitor”

  • Draggy: „Concluzia: certificatul de vaccinare contribuie și el la împiedicarea răspândirii virusului.”

   Contribuie.
   Însă, tu știi bine că nu împiedică răspândirea virusului și asta nu doar NU în totalitate, ci nici măcar într-un procent semnificativ.
   Dat fiind (nici n-ar fi trebuit să-ți spun) dat fiind că vaccinații transmit virusul.

   Desigur, nu poate fi estimat vreun procent, dar din presupuneri evaluări se întrevede că ar face-o într-o măsură destul de mică, nesemnificativ – comparativ cu masca de pildă.

   (Dacă o să mă iei „De unde, Domnu’ Dorel ați măsurat procentele măsurătorile? De unde știți? etc” – o să înțeleg că fie nu ai interes să porți o discuție realistă și deci postezi la bâză, fie nu ai argumente /fie ambele).

   Ok, să continui.
   Da’ ia spune te rog, tu ai pe cineva rudă în Guvern, de susții ce susțin ei? Asta, cu Certificatul?
   Hai, sincer..

   De ce întreb..
   Știi .. dacă logica ta e bună .. (fraza de la începutul commentului) ei bine, MOTIVAȚIA ta în schimb pentru care faci această pledoarie pro-Certificat pare cusută un pic, cu ață albă: sună a promovare – făcută fiind cu regularitate, în mod aproape insistent – e îndoielnică, sub semnul întrebării.
   Adică trimite cu ideea, că ții trena cuiva ‘din vârful piramidei’.
   Așa este?

   Ai vreun tătic (la propriu) acolo la butoane, în Guvern de faci asta?

   Pentru că .. știi cum e .. Patrioții – dacă sunt patrioți și le pasă cu adevărat de țară, de popor – nu rămân în anonimat: ci se jertfesc într-un fel sau în altul, pe ei înșiși.. Iar la tine nefiind cazul până acum – cel puțin mie nu ai reușit să-mi atragi atenția de nu știu ce Patriotism (după cum nici eu n-am făcut-o ci ne menținem în limitele românimii comune) –

   Întrebarea e: care ar fi ‘motivația’ până la urmă, de promovezi Certificatul?

  • De pe wiki:
   argumentum ad populum (latină: „apelul la lume”) cunoscut și ca apelul la majoritate, în logică, este o eroare de argumentare care conclude că o propoziție este adevărată deoarece foarte multă lume crede că este adevărată; cu alte cuvinte „dacă mulți cred, atunci așa este”. În etică acest argument este formulat astfel: „Dacă mulți consideră că este acceptabil, atunci este acceptabil.”
   Acest argument mai este cunoscut sub diverse denumiri: apelul la mase, apelul la credință, apelul la lume, apelul la popularitate, apelul la consens, apelul la vogă, autoritatea celor mulți, tirania majorității, iar în latină sub denumirile: ‘argumentum ad populum’ („apelul la lume”), argumentum ad numerum („apelul la număr”) sau consensus gentium („consensul clanurilor”). Este de asemenea fundamentul unor serii de fenomene sociale, printre care susținerea comunitară, efectul „la modă” (peiorativ numit și instinctul de turmă).

  • Ca sa ai o concluzie corecta, trebuie ca si premisele sa fie corecte. Rationamentul tau este corect formal, insa continutul este eronat – tehnica asta este folosita de cei care vor sa induca in eroare, de manipulatori. Prima premisa a rationamentului tau este „Limitarea expunerii persoanelor nevaccinate, mai vulnerabile, împiedica virusul să circule”. Aceasta afirmatie este corecta atat in cazul persoanelor vaccinate, cat si al celor vaccinate. Limitarea la persoanele vaccinate arata clar intentia de manipulare. Ar fi corecta aceasta premisa daca ai spune ca limitarea expunerii persoanelor vulnerabile reduce numarul cazurilor cu simptome severe si al deceselor. Dar acest lucru nu serveste scopului tau. Si in loc sa iti ajustezi teoriile la realitate, modifici realitatea ca sa raspunda teoriilor tale.

  • @altu

   Aloo domnu , matale citesti din studiul ala doar ce-ti convine si tragi niste concluzii tendentioase cu care vrei sa manipulezi . De unde pana unde eficienta negativa inseamna ca vaccinatii se infecteaza mai mult decat nevaccinatii ? Unii mai stim engleza si citim tot studiul asa ca:
   1. eficienta negativa e la cei vaccinati doar cu 2 doze si cu 90-150 zile trecute de la vaccinare , prin booster se restabileste eficienta
   2. eficienta negativa se datoreaza unor focare de coronavirus aparute in urma unor evenimente sociale la care au participat multi tineri

   Asa ca las-o jos ca macane.

  • @kokos

   1. In Romania (si posibil si in alte tari), majoritatea vaccinatilor sunt cu doua doze, trecuti de 3 luni. Deci e corect sa spunem ca vaccinatii se infecteaza si transmit mai mult.

   2. Nu, pentru ca studiul compara, pe aceeasi perioada (20.11-12.12 2021), omicron cu alte tulpini. Evenimentele sociale respective ar fi avut acelasi efect si pe Delta, impotriva caruia tabelul zice ca vaccinul isi pastreaza inca oarece eficienta.

  • @altu

   Aberezi în continuare. Eficienta negativa NU înseamnă că cei vaccinati se infectează mau ușor decât nevaccinatii , scrie clar în studiu ca datele sunt alterate din cauza unor evenimente superspreader , adică foarte infecțioase, la care s-au infectat mulți tineri vaccinati și care nu se infectau asa mulți dacă evenimentele nu aveau loc.
   Și mai spune-ne și care e concluzia studiului dacă ești corect și nu manipulezi. Cumva concluzia e ca trebuie accelerata vaccinarea și efectuarea boosterului?

  • Am explicat mai sus – acele evenimente super spreader ar fi trebuit sa aiba acelasi efect si pe alte tulpini, dar uite ca nu au avut. Deci explicatia nu e corecta.

   Concluziile sunt evident abe.ratiile obisnuite in ultima vreme: daca vaccinul nu merge, singura solutie e sa vaccinam si mai mult, sa mai facem o doza, ca aia sigur o sa functioneze…

  • @altu

   Ce efecte sa aibă evenimentele pe alte tulpini , omule? Acolo sunt cazuri reale , nu teoretice . Dacă acei mulți tineri s-au infectat in urma evenimentelor cu omicron , tu spui ca explicația nu e corecta pentru ca nu s-au infectat cu delta! Pe bune , tu citești ce scrii?

  • De ce? Erau evenimente exclusiviste, nu se intra decat cu omicron? Faceau PCR inainte sa fie siguri?

 2. Ce tensiuni sociale visezi, băiete? Tinerii liberi și frumoși ies în stradă? De când s-au scuipat cu PNL nici nu mai vorbesc de proteste, că se fac de râs, ies 100 de ciudați în stradă.

  • Trece iarna….vine Buhuceanu cu un Pride de vreo 2000 de ciudati si 2000 de curiosi pe margine….se aseaza Ciolos si toata adunatura gen Bulai in frunte…siturile prietene or sa spuna ca sunt 30000 de cetateni revoltati care lupa pentru drepturile lor……Deci? sunt mai mult de 100

 3. AUR creste si restul scad, in special USR, pentru ca sunt singurii care se opun pe fata certificatului de sclav. E foarte simplu. Orice alte inflorituri si justificari sunt doar minciuni.

  Cu cat celelalte partide se trezesc mai repede si se alatura acestei opozitii la certificat, cu atat mai putin vor pierde in alegeri.

  Pentru USR e prea tarziu deja. Talibanii vor ramane in transee pana la final. Nu vor iesi din parlament, dar nici nu vor mai vedea prea curand cei 18% sau cat au avut data trecuta.

  • Foarte bine ca scade USR, Romanistan trebuie sa ramana oaia neagra a Europei inca 30 de ani
   La multi ani !!!

  • Si-au facut-o cu m.ana lor.
   Nu te poti pune impotriva a 70% din pop.ulatie si sa te astepti sa cresti in sondaje sau sa mai fii relevant vreodata.

  • Nimic nu este întâmplător, chiar dacă unele lucruri sunt aparent întâmplătoare.
   Nu sunt simpatizant AUR.
   Dar așa cum ai punctat, se poate să avem schimbări majore pe Harta Politică Românească.

 4. Proba trei -stabilitatea coaliției- și proba patru – reforma justiției- nu vor fi trecute, ce a ce înseamnă că guvernul va rămâne repetent (citește se va destrăma).

  Asta nu inseamna că va fi mare pagubă, ci doar ca va întârzia reformele așteptate,mai ceva decât trenurile de călători ale cefereului lui Grindeanu.

 5. Banditii si-au dat drumul la teroare și sânge, nu mai au demult restricții la tâlharii și comis atrocitati asupra populației.

 6. 50 la sută din populație nevaccinată
  Doză 3 este singura doză norocoasă.
  Omicronul vine într-o săptămână sau două
  Poți să-mi spui cum b.a.gi. 3 doze în 7 / 14 zile ?
  Dar nu rata ocazia să le iei și pâinea cu certificatul, bravo .

 7. USR va continua sa scadă, n-au niciun orizont. Numai visătorii mai cred că USR poate face ceva fără o alianță cu PNL. E o utopie sa crezi ca un partid progresist poate câștiga alegerile în România. Ar fi bine să se schimbe mentalitatea romanilor atât de mult încât sa voteze cu progresiștii, în masă. Sa fim serioși…
  Mai degrabă vor eșua răsunător în 2024 (sub 10%), încep sa se certe între ei (mai mult decât de obicei), și în final pun de o fuziune prin absorbție cu PNL.

 8. Tăpălagă, ai inceput bine anul, specific și propagandistic.
  Te informez de pe acum, USR și PSD dacă nu inceput cat mai repede procedurile de demitere ale AKA TO-LO.MA.CUL, s-a terminat distracția, fiindcă fiecare zi care trece ( mai ales în contextul crizelor actuale) va aduce AUR la 30+% .
  Apropo , deja sunt pe la 23%
  Pwp, vorbim la anul

 9. Eu cred că se ascunde Adevarul si se vrea manipulare in masă dupa tot ceea ce se întâmplă, pina si autoritățile se dau pe brazdă pentru a nu ași asuma răspunderea.Nu degeaba unii politicieni au devenit precauți si se tem de ce este mai rău.Eu cred ca este un sabotaj pe față, poate din cauza unor dosare penale facute de anumite servicii si nu numai,mai ales nedreptatilor din justiție.

 10. Supărare mare!
  Supărat, supărat sunt Doamne, supărat….

 11. bunul samaritean spune:
  2 ianuarie 2022 la 13:51
  Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
  Nu putem sti dar putem banui sau daca nu putem nici banui putem vedea ce s-a intimplat , in istoria recenta , cu alt partid asemeni celui numit azi AUR .Romanul este schimbator din fire si isi aranjeza decizia politica functie de interesele personale si mai putin de vreo forma de doctrina (opropo : are partidul AUR asa ceva ).Ce poate oferi AUR mai mult decit a oferit fostul partid asa zis nationalist si care avea totusi , prin conducatorul lui ,o imagine de forta , ceea ce evident AUR nu are ?Singurul motor de propulsare al AURului este cel numit DEZAMAGIRE .Daca actuala coalitie ce are toate ingrdientele la dispozitie sa performeze (majoritatea de doua treimi in Parlament , o crestere economica bunicica , sume uriase de bani din PDNL , PNNR ca si accesul in viitorul imediat la alte sume uriase din UE ) , nu o face .atunci AURse duce in 2024 in cistigator fie doar datorita spiritului de impotrivire al cetatenilor tarii .Eu unul nu vad decit un foc de paie ce se va stinge repede . A fi roman si nationalist adevarat nu pare a putea fi si parte a acceptului vorbelor (fapte in afara saritului de garduri nu prea exista ) fara substanta aduse in spatiul public de putinii reprezentanti vizibili ai AURului .Dar ma pot insela si poate pentru unii dintre noi vorbele sunt suficiente .

  • Nu e nici superficial și nici ” foc de paie”, au tonus, consistență, au viziune.

  • Da, viziunea de a înjumătăți populația României cu lozinci de doi bani.

  • AUR = Rusia, o epoca dupa care multi PSDisti sunt nostalgici si astfel devin AURisti. Iar oamenii astia voteaza, nu ca hipsterii indolenti din orasele mari.

 12. Mie imi place retorica asta cu certificatu verde si dreptul de miscare mai ales cand vine de la astia care nu au iesit din cartier toata viata .

 13. Odata si odata tot va ieși la suprafață unele inechitati in privința pandemiei mai ales că sint tot mai multe voci care se lupta ptr dreptate si adevăr.

 14. Pe scurt : Presedintele Iohannis , urmare a plecarii USR si a plecarii unei mici factiuni din PNL , de la guvernare si din Partid ,a respectat Constitutia Romaniei (statul trebuie sa functioneze ) si a acceptat guvernarea PSD PNL UDMR care a dovedit puterea de a forma o majoritate solida purtatoare de decizii ce pot modifica totul .Au peste 2 treimi vot in Parlament .Guvernarea actuala are toate ingredientele de performanta . Coalitia are procentele , banii si intelepciunea de a ramane unita pentru inca un mandat .USR ,cei plecati din PNL si AUR raman in opozitie inca cel putin sapte ani pe o perioada in care UE ofera sume uriase de bani negociate deja de catre presedintele Iohannis .Cetatenii au inteles asta si acum isi vad de cotidianul lor de zi cu zi .Protestele de anul trecut au fost mici ca si amploare. Unii de inca mai sar garduri aducind astfel zimbetul pe fata multora dintre noi .Justitia va fi si ea reformata dar totul se va face in etape ce vor culmina cu deciziile de maxima importanta undeva la inceputul anului 2024 . Singurul partid care mai poate creste este PNL ce are doi ani la dispozitie sa arate cetatenilor reformele promise . Pandemia se sfirseste curind si cei care politic au mizat pe antivaccinism vor deveni irelevanti .

  • Da, hai sa musamalizam refuzul PNL de a face vreo reforma vreodata.

  • Hai că m-ai liniștit!

  • @bunul samaritean: este clar, tu esti din alt film! Reforme in 2024??? Serios? Iohannis nu a negociat nimic, pentru ca nici nu era el cel indreptatit sa negocieze si nici nu e in stare, chiar si de-ar fi fost! Aberatia asta nu unde-ai mai scos-o, cand o tara intreaga stie ca suma ce a revenit Romaniei ar fi fost aceeasi, indiferent de lider, si ca PNRR-ul este opera integrala a USR-ului (Ghinea!).

 15. PSD+PNL+UDMR nu va face absolut nimic din ce a promis! Astia au venit sa-si umple buzunarele si atat! Iar voi ii veti vota din nou, in speranta ca veti primi si voi ceva din firimiturile de la masa lui Ciolacu/Iohannis.

 16. Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.
  Vreți „succese” de pandemie ca în vest, luați măsuri că în vest, vom avea și noi sute de mii de infectați, câștigă cine a pariat pe Pfizer!
  Sa nu se termine pandemia, căci se termină și starea de alertă, și banii de la guvern pt campanii de îngrozire, și banii de la buget acordați fara licitații .
  Dar UE va deveni și ea irelevantă pe plan mondial, va putea fi „globalizată” fara probleme de Rusia și China.

 17. bugetarii sunt niste paduchi pe spatele celor ce muncesc

 18. Și sclavi suntem toți, Țarălungă!

 19. Ultima mea dorința este: numele meu nu este trandafir negru, stimabile Ciucă!

  Prisecaru D. Oana

 20. Previziuni catastrofice parca ar fi făcute de U SR. Partidul a părăsit guvernarea convins ca va fi chemat înapoi în aplauze. Nu a fost sa fie. Ghinion. Facem un punctaj la sfârșitul anului dar nu va amăgiți, va fi aceeași guvernare și cu rezultate, unele notabile

  • usr a fost dat afara de la guvernare si da, astept cu sufletul la gura „rezultatele notabile” ale actualului guvern … deocamdata DOAR niste tunuri cu bani de la buget, promovari in grad ale ofiterilor de la servicii, marirea bugetelor serviciilor, angajari pe interes peste tot in aparatul bugetar si intoarcerea interlopilor si a condamnatilor in structura guvernului

 21. Certificatul COVID la locul de muncă nu ajuta la nimic, vezi italia.
  Nu zic de cazurile noi ci de numărul de decese care este mai are decât maximul din valul din sept-oct. (in medie mobila la 7 zile).

 22. Pandemia se sfirseste . Viata revine la normal . Banii din PNNR si alte fonduri Europene vor produce dezvoltare . Coalitia de la guvernare nu are motive de destramare pina in 2027 cel putin . Ciuca ramane premier inca sapte ani . Pensiile cresc , lefurile vor creste spre final de an 2023. Legile pe justitie se schimba .Oare este greu sa credeti ca asa se va si intimpla ?

 23. Băi ce răi sunteti toți ăștia care huliți peeseedee și peeneelee, va faceți că nu vedeți cum au „gestionat” ei țara în ultimii 32 de ani, cum au „făcut” ei reforme peste reforme de s-a ajuns să curgă lapte și miere in loc de apă pe râuri… Aaa, să nu uităm de „meritele” ude mereu, care a fost la putere ori cu peeseedee, ori cu peeneelee, acum cu amândouă, propasind România pe cele mai înalte culmi ale… ale „bunăstării”, mai ales opunandu-se creșterii economice în Har-Cov, că nu cumva sa se schimbe componenta etnică din zonă. Bravo lor, ce sa zic, numa’ voi nu le apreciați munca și clevetiți… O atenționare specială către asistații social: dacă nu votați peeseedee, vă lingeți pă bot de ajutoarele sociale 😈
  Bietul Caramitru, s-o dus și nu mai poate vedea cum guwernerul actual „se face că lucrează” așa cum a îndemnat el în direct cu 32 de ani in urmă, doar cei care au prins în direct „indemnul” știu ce zic : „Mircea fă-te că lucrezi”. A fost omul aproape profetic, dar cine să-l înțeleagă? Nimeni nu e profet in tara lui…

  • Băi Grivco, Vuvuzela gica p*ta mică, Guvernul de Budăi si foarte probabil tot ăla care-mi zicea: “Cioloș, tu esti măh?”,, ca următoarea zi sa aducă elogii lui Barney:
   Ești un neserios!

  • Caramitru a spus ”mircea, ARATĂ-LE ce lucrezi” (tocmai spusese că lucrează la o proclamație pentru țară, și i-a cerut lui dinescu să o arate). Caută singurel videoclipul, este peste tot, am încredere că ai să te descurci dacă ai capacitatea intelectuală de a folosi goolge :D. Minciuna asta fesenistă pornită de iliescu în anii 90 văd că rezistă și în 2022. Ori ești nătărău care a pus botul la o manipulare veche de 30 de ani, ori ești din vechiul fsn, actualmente noul USL 😀

 24. Este clar pentru noi toti cum banii din UE vor produce modernizare . Mai sunt unii ce cara mai degraba secera si ciocanul in traista unii carora nu le convine nimic .Premierul a arat foarte corect . Facem tot ceea ce e necesar si rezultatele se vor vedea rapid . Ce a fost a fost . Suntem in alta etapa a vietii nostre . Sa multumim UE ca nu am ajuns o tara in haos .

 25. Pai Maistrul IC care recent a fost premiat de siteul rusesc Sputnik il lauda si azi pe dl. George Simion ca mare om politic, dar fortele externe ostile vor face orice ca sa-l impiedice sa preia conducerea tarii.
  Pe D-na Sosoaca o indeamna parinteste sa o lase ceva mai moale cu scandalurile mediatice daca vrea si dansa sa intre in zona marilor oameni politici.

 26. Nu este nicio problema cu noul lider USR, Dacian Ciolos, procentul din sondaj ar trebui in mod normal sa fie direct proportional cu procentul celor care-si vad interesele bifate in agenda saraca a partidului.
  Ar trebui prin urmare sa fie un procent foarte mic.
  Nu mai este cazul sa mai mizeze pe visele si sperantele tinerilor, poate chiar altruisti, deoarece nu mai poate fi considerat un partid nou, acesta avand sansa sa intre la guvernare, ci pe marile lor realizari.
  Probabil din randul oamenilor care mizeaza pe nou, pe necunoscut, au luat cei de la AUR mai multe procente.

  Despre certificat, sper ca presedintele, sau premierul ne-a lasat sa trecem cu pace de sarbatori in mod intentionat si isi propune sa readuca in discutie impunerea lui la locul de munca imediat dupa.

 27. Pe masura trcerii timpului Opozitia dispare . Ne-am plictisit de antivaccinisti , de antieuropenisti ce beau votca contrafacuta cu paiul , de nationalistii care habar nu au ce-i aia , de toate „cobele ”ce prevestesc numai raul , de politicienii balivernisti ce in loc sa stea la guvernare„ fug minicind pamintul ”de saritorii de garduri de prin marginimea Parlamentului, de unii ce au fost liberali doar cit au fost ei la putere , de toata acesta minciuna aruncata pe gitul natiunii . E vremea adevarului GENERAL.

 28. Unii inca viseaza revolte , altii inca viseaza anticipate , altii doar vor demiterea Presedintelui , altiii vor sa faca „ clabuci” din opozitie , altii cred ca o sa sa moara natiunea peste 10 ani de atita vaccinare , altii sar garduri peste garduri , altii vor faca partide noi vezi doamne alea unde fusera daunazi nu mai sunt bune si tot asa o tinem din fraiereala , in fraiereala . Gata ! Totul s-a terminat .GENERALUL comanda acum .

  • Lool! Dacă postezi cu 6 nick-uri diferite crezi ca nu-si da seama lumea ca esti tot tu?

 29. Noi i-am ales .
  Poporul acesta va ști vreodată ce e democrația ?
  Cred că nu.
  Ce va fi ?
  Probabil că România NU VA MAI FI !

 30. Hai LMA ! Lma de prostie .. bag de seama ca popurul asta chiar o crede pe aia ca are dreptate tot timpul ..

  Cel putin al nostru popor a demonstrat ca e prost ca de 30 de ani isi alege aceleasi „scursaturi „ si spera la mai bine . Cum vin unii de la mai explica o iau razna ca ce el a dat „bot „ la pisede sau pnl si vrea pensie marita sau salarii mari .. cu acoperire in economie ?! Neah .. nu stie ei de astea .

  Nu vorbesc de certificat verde .. acolo ne-am aratat limitele ! Fiecare pe adn ul lui 😉 viata sau moarte usoara !

  Prosti pana la capar fiti !

 31. La creșterea AUR lucrează mai toate televiziunile știriste cu România Tv în frunte,Realitatea+ ,Antena3 dar și celelalte care îi prezintă mizeriile creându-i notorietate ce prinde la prostălăi, de aici pericolul fascismului.
  USR ar fi indicat să facă Congres extraordinar cât de repede posibil și să-l aleagă în frunte pe Drulă!

 32. Analiză corectă:
  – KWJ = ,,lame duck,, prematur
  -AUR in ascensiune / uSECUricii pe tobogan spre tomberon
  Restul e loterie, depinde de valul OhMacron.

 33. Adică daca nu sunt de acord cu șefa domnului pantozi , Von lynen înseamnă ca sunt anti-european ? Penibil scris de început de an , poate e oboseala de la revelion

 34. ,,Canard boiteux „

 35. in principal si PNL mai putinel, au nenorocit Romania. Curios, toti comentuticii injura USRistii. Ultimii au incercat sa mai schimbe cate ceva.
  Insa la o masa retrograda, nu ii poti schimba apetitul pentru manele, mici si bere…

 36. Bătaia de joc la adresa școlii mă va face pe mine să ies în stradă! Nu se mai poate! Ne stricăm de cap și noi și copiii!

 37. Atatea comentarii prezicand viitorul pana in 2027, de ce nu pana in 2127? Fain, aveti toti dreptate si stiti de ce? Pentru ca ceea ce s-a intamplat la sfarsitul anului 2021 a fost omorarea democratiei in Romania. O sa fim la infinit guvernati de acesti oameni care se aseamana ca de aceea se strang, se adun de 32 de ani: PSD, PNL si UDMR. Restul, indiferent ce epitete le aruncati in fata cu ura sau cu dorinta de bine, indiferent ce ganduri ascunse le atribuiti, sau le interpretati spusele si faptele super-biased fiind, vor dispare pentru ca Romania nu mai are masa critica de alegatori care judeca cu capul si inima. Alegatorii au fost asa cum au fost iesiti amarati din anul 1989 si nimeni nu a facut nimic sa fie mai independenti, liberi in gandirea lor. Aici au ajuns, cu contributia tuturor. Asta s-a vrut. Mai intrebati-va cui foloseste. Qui prodest? Yes, PSDPNLUDMR! Rusine Iohannis, Catu si toti cei ce ati omarat democratia din vara pana in decembrie 2021!

  Bunul samaritan suna cum a sunat Catu toata jumatatea de an. O ultima oda lui Iohannis, asteapta probabil sa reinvie cum a reinviat Grindeanu. Cum o sa reinvie Firea cu coalitia voastra cu tot! Apoi vor urma copiii lor. Salut voios de pioner! Ca cine sa aleaga pe altii?

 38. Lidership nu e in DEX!

 39. BAI, MISTO SERIALUL „TRASNITI IN NATO „.
  VACCINATUL SU NEVACCINATUL SE POATE IMBOLNAVI ,POATE TRANSMITE,POATE MURI.
  ASTA ESTE CRUDA REALITATE ,RESTUL SUNT „STRGATE DE GALERIE” .

 40. Mister Tăpălagă uite o știre mai buna de mediatizat: https://www.trtworld.com/magazine/nasa-turns-to-religious-scholars-to-prepare-humanity-for-alien-contact-53110

  Versiunea in română :
  https://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/preotii-angajati-de-nasa-vor-pregati-oamenii-pentru-contactul-cu-extraterestrii.html

  Lasă elucubrațiile progresiste , vin omuleții verzi peste noi și vom fi precum amerindienii in fața conchistadorilor spanioli.
  Politica Pandemia certificatul verde , vaccinarea sunt doar distragerea atenției populației de la ce se întâmplă.

 41. Aceasta coalitie va face tot posibilul sa reziste- compromisuri in lant, minciuni, abateri de la asa zisa ideologie. Reforme, ce reforme ? Nici pnl, nici psd nu sunt interesati. Banii de la UE si clientela politica, atat.
  Valul 5 va trece, chiar daca cu multi morti; „au murit c-asa a vrut Domnul”. Romanii o vor duce tot atat de rau, dar se vor descurca.
  La USR nu e vorba de leadership ci de politicile partidului. Pe cine intereseaza Shengen, MCV, justitie ? Mai maraie unii ca n-avem spitale si autostrazi, asa si, nu murim fara ele. Oricine ar fi presedintele partidului ( chiar si Drula), nu va face minuni. USR se va mentine undeva la 10%, daca coalitia nu face gafe enorme.
  Doar UE mai poate face ceva, prin sanctiuni pt derapaje anti europene sau pt fraude din bani europeni sau neimplementarea PNRR.
  In rest ne-am intors cu arme si bagaje in anii ’90.

 42. Recapitulam : probele de foc inventate in media .
  Valul cinci ? Omicron se dovedeste , pe zi ce trece , o infectie obisnuita ce nu are un impact devastator asupra oamenilor si care nu produce atitea pagube ca varianta Delta . Pandemia e pe sfirsite .
  Linistea sociala este parte a traiul nostru de zi cu zi . Incercarile repetate si nereusite de a prezenta (tehnicile de fimare se cunosc ca si metodele mincinoase de exacerbare prin crearea de fase situatii sunt cunoscute ) derularea de mari evenimente potrivnice vaccinariii si guvernarii au fost toate un fis .
  Stabilitatea Coalitiei, aflata la guvernare , nu poate fi pusa la indoiala de nimeni . Nici o coalitie ce are 65 de procente vot in Parlament si care este posesoarea acceptului UE ce ofera 80 de miliarde si de ce nu poate chiar mai mult dupa anul 2027 nu este atit de timpita ca sa se destrame .
  Reformarea justitiei este si ea pe cale sa devina realitate .Trei judecatori din CCR vor fi schimbati anul acesta ,CJUE decide in sensul respectarii legilor Europene indiferent de ceea ce legea interna spune , iar judecatorii de instante decid fara a fi pedepsiti .In paralel guvernul Ciuca va desfiinta si SIIJ si va recalibra intreaga legislatie cu ajutorul votului majoritar din Parlament .Daca nu doreau sa faca asta nu aduceau la guvernare UDMR .PNL,PSD,UDMR si minoritatile au posibilitatea de a modifica in Parlament orise vor .
  Presedintele Iohannis a fost atacat in ambele mandate , de PSD in primul mandat si de USRPLUS aliat cu fostul sef al PNL . In ambele cazuri Presedintele natiunii a cistigat .Este foarte clar . Acum ,cind vorbim , Guvernul Romaniei este condus de catre un Liberal numit Ciuca care are la dispozitie toate posibilitatile de a performa . Ciuca sprijinit de Iohannis si de punerea in aplicare a tuturor cerintelor cetatenesti ajunge in doi ani sa mobilizeze un scor electoral de exceptie .
  Opozitia nu mai exista la modul faptic decit in ziare si reviste . Banii din PNNR si nu numai vor mobiliza societatea iar partidele ce s-au pozitionat anti Presedinte vor fi practic in afara jocului .

  • Ginditi la fel ca si cei care au pus la cale aceasta farsa, acesta bataie de joc de voturile oamenilor.

 43. Revine obsesia certificatului maro la locul de munca, același refren plictisitor pentru a-i forța pe oameni sa se vaccineze, chiar daca acest instrument de constrângere – certificatul – nu este eficient in prevenirea transmiterii.
  Nimic despre distanțare, despre mască, muncă de acasă unde e posibil și alte măsuri care previn aglomerările, mediul în care se poate transmite virusul.

 44. O analiza gresita din start, pentru ca pleaca de la premisa ca guvernul curent ar dori sa rezolve problemele tarii, mai ales in justitie.
  Ori nu asta e grija lor. Mai bine le-ar analiza sansele de a obtine ceea ce vor cu adevarat.
  Si ce-ar fi niste linkuri catre sondajele citate pe ici pe colo?

  • Eu duminica pe 2 ian. Nu lucrez… dar sunt multi dependenti de citit – aproape echivalent cu prostit pt. Publicul de aici.
   Bugetul a fost aprobat, cui ii pasa de usr?
   Eu astept știri despre nivelul record al datoriei externe. Acum ca vin banii UE o sa scadă?

 45. „Legitimezi „acest guvern al TRADARII, don’ Tapa,culmea condus de un fost general al armatei romane ?!?
  N te agita cu „analizele” ca se va rupe alianta cat de curand.

  • Raspunsuri cetatean :
   1) prima proba : raportari false , dupa
   2) adoua proba – linistea sociala : orice ar fi mamaliga nu explodeaza, coroborat cu ce scria Eugen Barbu in revista ,,Saptamana”, ca ,, ne comportam ca o turma obedienta si lasa ” iar noi romanii suntem unici prin expresia ,, capul ce se pleaca, sabia nu l taie „;
   AUR, USR, APR ul lui Dragnra nu vor fi mediatizate .
   3) a 3 a proba –
   stabilitatea coalitiei : in primul rind dl Ciolacu, si a atins obiectivul , de sef camera , trupalui la fel , si va face orice pt stabilitate , iar atat PSD cat si PNL si ONG urile rezist, , au primit destule stipendii pentru mentinerea ,,stabilitatii” . Deasemeni ministere noi, agentii noi , etc .Televiziunile Antena 3 , Realitatea, B1, Digi, TVR, vor fi sustinatoare ale actualei coalitii.
   4) a4 a proba – fondurile europene : se vor repartiza in judetele cu cu istoric manifestant : Bucuresti, Timisoara, Cluj , mai putin in judetele cu votanti PSD, care nu sunt efectiv manifestanti
   5) noua conducere USR, este momentan total inactiva,
   Insa in ajun de alegeri parlamentare , criticile USR, AUR, APR, si in special daca se implica Basescu, Nastase, Dragnea, Barna, Ungureanu USR, Sosoaca, s ar putea sa duca actuala coalitie pe calea PNCTD .

 46. Iar eu voi vota Aur.

 47. Lasă Ovidiu că nu e chiar așa. Omuleții verzi au șanse doar acolo unde există coloana a cincea, adică o minoritate pro ruseasca. Vezi Ucraina, vezi R. M. La noi orice român oricât de prost sau corupt nu-i va sprijini nicidecum, cred ca nici Ilici, că nu mai poate. În plus au venit americanii ( în sfirsit) și ar fi bine să vină cit mai mulți si cu cit mai multa tehnica. Că ăștia nu ocupă teritorii în Europa! O putere dominanta va fi întotdeauna, dar dominația SUA va fi mereu de preferat. Totul e sa știm sa ne jucam bine cărțile, sa fim corecți, loiali și abili. Cam multe cerințe de la un popor care se lasă atit de ușor prostit, nu-i așa? Nu – ți face griji, că Ivan chiar dacă ar pune labele pe la noi știe ca s-ar frige prea tare și atunci rămâne doar cu mornaitul. Cind ursul bagă laba la scorbura cu miere e bine sa știe că sunt și citeva albine pe acolo, cu acele ascuțite, și atunci se va gindi de zece ori dacă merită sau nu efortul… Concluzie :Noi suntem albinele, scorbura încă e frumoasă și bogată dar trebuie să trăim în înțelegere. Ca în stup. Ca să-l putem păstra.

 48. Ăștia care comentați pe aici, sunteți pensionari cumva? Voi ieșiți afară din casă vreodată? Știați că după ce închideți televizoarele și părăsiți incita blocului, totul este bine si frumos in realitatea de sub cerul înstelat? Știați că nu e nicio pandemie? Voi aici sunteti in alta dimensiune la cum dezbateți acest subiect tabu, no serios!!

 49. Președintele mai are ceva de spus.
  Nu e clar ce a făcut pozitiv omul lui Petrov la DNA. Având în vedere unde a ajuns prin numire, e total incorect să îl așezăm alături de Kovesi care a trecut prin filtru profesional. Nu vreți sau nu puteți să faceți diferența…

 50. Nu sint de parere ca ar fi ajuns „nerelevant” KI : chiar el e cel care pare sa faca toate jocurile de 2 ani:
  – a impus PNL dupa alegeri cistigate de PSD
  – l-a impus premier pe Citu si l-a indepartat pe Orban
  -l-a impus pe Citu presedinte PNL
  -a indepartat USR de la guvernare
  -a adus PSD la guvernare batindu-si joc de voturile oamenilor

  A ajuns un presedinte mai „jucator” decit chiar Basescu, desi la prima vedere ai zice ca e total absent.

  Cit despre cum va reforma KI justitia ne este si frica sa stim.