G4Media.ro

Cinci persoane din aceeaşi familie, o femeie însărcinată și mai mulți tineri…

Cinci persoane din aceeaşi familie, o femeie însărcinată și mai mulți tineri proaspăt căsătoriţi se numără printre victimele tragediei aviatice din Indonezia

Zborul SJ182 a pierdut contactul cu controlorii de trafic sâmbătă, la scurt timp după ora locală 14.40, la aproximativ patru minute de la decolarea de pe aeroportul internaţional Soekarno-Hatta. La bord se aflau 50 de pasageri şi 12 membri ai echipajului. Salvatorii, care până acum au găsit în mare bucăţi de avion şi rămăşiţe umane, caută în continuare, transmite News.ro.

CNN şi BBC prezintă detalii despre câteva dintre victimele tragediei:

AGUS MINARNI ŞI MUHAMMAD NUR KHOLIFATUL AMIN

Agust Minarni şi Muhammad Nur Kholifatul Amin călătoriseră de la locuinţa lor din Mempawah la Jakarta pentru a fi prezenţi la înmormântarea tatălui lui Amin, la Ponorogo. Când erau la Ponorogo, cei doi au putut petrece ceva timp cu unul dintre fiii lor, care studiază la o şcoală cu cazare acolo.

Când cei doi au revenit la Jakarta, fratele lui Minarni, Yudiansyah Yunus, le-a cerut ajutorul pentru a obţine un loc la o şcoală cu internat pentru unul dintre copiii săi. Atunci Yunus a vorbit ultima dată cu cei doi. Minarni şi soţul ei ar fi trebuit să plece acasă în 5 ianuarie, cu altă companie aeriană, Nam Air, dar marţi, când au venit la aeroport, lor li s-a spus că pentru a se îmbarca trebuie să facă un test PCR pentru coronavirus, ceea ce le-a întârziat plecarea cu câteva zile.

După ce au primit rezultatele testelor, cei doi şi-au rezervat bilete pentru zborul către casă, însă de această dată la compania Sriwijaya Air, chiar pentru avionul care s-a prăbuşit sâmbătă.

CINCI PERSOANE DIN ACEEAŞI FAMILIE

Rizki Wahyudi, în vârstă de 26 de ani, soţia sa de aceeaşi vârstă Indah Halimah Putri şi fiul lor de 7 ani se aflau în avionul care s-a prăbuşit. Alături de ei erau şi mama lui Wahyudi şi încă o rudă.

Cei cinci fuseseră în Insulele Bangka în vizită la rude şi plecau către casă, în Kalimantanul de Vest, via Jakarta.

Duminică, doi unchi ai lui Wahyudi au oferit ADN pentru a ajuta la procesul de identificare.

O FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ ŞI FAMILIA SA

Ratih Windania, fiica sa Yumna (2 ani) şi nepotul său Athar Rizki Riawan (8 ani) şi-au făcut un selfie înainte de decolarea zborului SJ182.

Windania, care era însărcinată în patru luni, a vizitat împreună cu copiii mai mulți membri ai familiei sale la Jakarta, iar înainte de decolare le-a transmis zâmbind rudelor un mesaj de rămas bun.

PILOTUL AFWAN

Căpitanul aeronavei, Afwan, în vârstă de 54 de ani, a plecat în grabă de acasă sâmbătă, în ziua în care avionul s-a prăbuşit. Nepotul său a povestit pentru BBC Indonezia că pilotul s-a plâns că nu i se călcase cămaşa. Înainte de a pleca, pilotul le-a cerut iertare celor trei copii ai săi pentru că trebuie din nou să plece.

Afwan şi-a început cariera de pilot în forţele aeriene, iar în 1987 a devenit pilot de zboruri comerciale.

ANGGA FERNANDA AFRION

Marinar, Angga a devenit tată în urmă cu doar o săptămână, când soţia sa a dat naștere unui băieţel. Faptul că a devenit tată l-a motivat să muncească şi mai mult, spune mama bărbatului.

Aceasta a povestit că fiul său a sunat-o vineri târziu şi i-a spus că trebuie să plece cu avionul la Pontianak pentru că nava sa are o defecţiune şi şeful său i-a cerut să vină urgent.

Angga Fernanda Afrion făcea deseori călătorii de lucru în arhipelag, însă prefera deplasările cu vaporul, lua avionul rar.

IHSAN ADHLAN HAKIM ŞI PUTRI WAHYUNI

Proaspăt căsătoriţi, Ihsan şi Putri se deplasau la Kalimantan pentru a face o petrecere de nuntă pentru membri ai familiei lui Ihsan care locuiesc în Pontianak.

“Planul era ca evenimentul să aibă loc sâmbăta viitoare”, spune fratele mai mic al lui Ihsan, Arwin Amru Hakim. Însă acum întreaga familie se roagă pentru cei doi, a menţionat Arwin.

Citește și – Tragedia aviatică din Indonezia: Au fost descoperite obiecte ale pasagerilor și fragmente de corpuri

Foto: Operațiuni de căutare a rămășițelor avionului prăbușit în Indonezia pe 9 ianuarie 2021. Sursa: Agerpres / EPA / Autor: Bagus Indahono

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.