G4Media.ro

Cinci apartamente din Botoșani scoase la vânzare de executor pentru datorii la…

Sursa foto: Pixabay

Cinci apartamente din Botoșani scoase la vânzare de executor pentru datorii la apă / Alte 100 de dosare se află în lucru la executorii judecătorești

În ultimii doi ani, din cauza pandemiei, debranșările de la serviciile de utilitate publică au fost interzise, inclusiv evacuările din locuințe, însă în Bacău operatorul de servicii SC Nova Apaserv SA are de recuperat de la populație o sumă uriașă care se ridică la 13,5 milioane de lei, urmând să se execute apartamente pentru acoperirea datoriilor, relatează Botoșăneanul.

Din această sumă 5 milioane ar fi pentru facturi curente, iar diferența de 9 milioane pentru datorii care sunt în diverse stadii de vechime.

80% dintre datorii provin de la abonații care locuiesc în condominii și unde sistarea serviciului este obligatoriu a se face individual. Multe dintre debite datează de ani întregi astfel că s-a ajuns inclusiv la situația în care instanța de judecată să accepte executarea imobiliară a datornicului.

„Avem în desfășurare executări imobiliare pentru cinci imobile. Adică se scot la vânzare apartamente. Pentru recuperarea unei sume de 116.000 de lei. Noi am cerut executare imobiliară pentru un număr de 159 de imobile, dar deja au fost scoase la licitație un număr de cinci imobile”, susține Liviu Ștefan, director general SC Nova Apaserv SA.

Alte 100 de dosare pentru facturi neplătite la serviciile de apă și canalizare se află în lucru la executorii judecătorești care încearcă să identifice veniturile debitorilor și să instituie popriri.

Alte aproape 40 de dosare sunt pe rolul instanțelor de judecată, aproape de încuviințarea executării silite.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Sa iti pierzi casa pentru ca nu ai avut cu ce sa platesti apa….In ce tara traim..

    • … într-o țară capitalistă, cu discrepanțe financiare uriașe între cetățeni, in care o minoritate plesnește de bunăstare, iar multi, precum cei de mai sus, cu salarii-pensii de mizerie, cu copii care se culca, zilnic, flamanzi etc etc

  2. „insă în Bacău operatorul”… deci e vb de Bacau sau Botosani?

  3. Oamenii acestia nu puteau face un imprumut la banca pentru plata apei? sint 2,5 milioane de euro, nu e o suma uriasa…dar depinde cate apartamente, cati oameni sunt in situatia asta…si apoi cat costa apa??? Se poate strange in doi de ani de pandemie o datorie de peste 3000 de euro care sa duca la executarea silita?

  4. Revin: 5 apartamente a 500 mii de euro consum de apa de fiecare???

  5. se vor muta in Bucuresti, aici centrul l-au ocupat abuziv si nu intereseaza pe nimeni

    e plin de ei in case istorice parasite in centrul buc