G4Media.ro

Cîmpeanu vrea să se renunțe la masca de protecție în timpul orelor…

Cîmpeanu vrea să se renunțe la masca de protecție în timpul orelor de educație fizică. Urmează discuții cu Ministerul Sănătății

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține renunțarea la purtarea măștii de protecție în timpul orelor de educație fizică, bazându-se pe regulile din alte țări europene.

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că a solicitat o analiză privind regulile din celalte state UE, iar în Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda și Suedia nu este obligatorie masca de protecție în timpul orelor de educație fizică. În Luxemburg se solicită purtarea măștii de la vestiar până la locul unde se derulează activitățile fizice, iar în Franța nu se poartă mască, însă orele de educație fizică se desfășoară exclusiv în aer liber.

„Am găsit un singur exemplu în Europa, în regiunea Veneto din Italia, în care se solicită purtarea măștii la educație fizică”, a precizat Cîmpeanu.

Acesta a precizat că, pe baza acestei analize, Ministerul Educației susține adoptarea modelului din Luxemburg – masca obligatorie între vestiar și locul în care se desfășoară orele de educație fizică.

„Vom avea și punctul de vedere medical, cred că cei cu specialitatea medicină sportivă sunt cei mai în măsură să se pronunțe”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește și

Sorin Cîmpeanu: Purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv la orele de educaţie fizică

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Dar o demsie ceva ?
  Hai Paisano curaj .
  Lasă-ne lasă -ne.

 2. Una din culmile prostiei la domn ‘ ministru.Bine că și-a mai revenit.

 3. Ne-persistarea in greseala nu e semn rau.

 4. Unii sunt cu ochii pe copchii, iar altii cu ochii pe ATI. E clar ca ministrul nu face parte din niciuna din cele 2 categorii.

 5. E incredibila disonanta apostolilor pandemiei.
  Adica la sala de fitness e voie fara masca, ca de, faci sport, obosesti, transpiri etc. Dar copiii la ora de sport sa poarte masca?!

 6. Pe vremuri si noi dadeam masca jos dupa exercitii fizice, ba chiar ne puneau sa cantam. Trei Culori cunosc pe lume, in tim ce dadeau cu lacrimogene…
  Same shit, different day.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.