G4Media.ro

Cîmpeanu: OUG prin care învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura…

Sursa foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Cîmpeanu: OUG prin care învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura şi online – miercuri, în şedinţa de Guvern

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va crea baza legală astfel încât învăţământul universitar cu frecvenţă să se poată desfăşura, într-o anumită pondere, şi online, informează Agerpres.

„Sunt sigur că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă (…) prin care, pentru a eficientiza pregătirea universitară, în funcţie de specificul fiecărui domeniu – medicină, socio-umane, inginerie, va fi posibilă, în cadrul formei de învăţământ cu frecvenţă, fiind redefinit spaţiul universitar, o combinaţie între fizic şi virtual. O să faceţi o parte dinte activităţi şi în format digital. Se va crea baza legală şi până la începerea anul universitar 2022-2023 vor fi definite standardele care vor permite fiecărei universităţi, în funcţie de domeniu, să vă propună o anumită pondere a activităţilor online în paralel cu cele fizice, ceea ce este un important pas înainte”, a declarat Cîmpeanu, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, organizat la Palatul Parlamentului de Uniunea Studenţilor din România.

El a precizat că verificarea îndeplinirii standardelor va fi realizată, în cel mult cinci ani, atunci când vine rândul evaluării instituţionale.

„Nu vom aştepta ca ARACIS să facă evaluări pentru a verifica noile standarde în fiecare universitate – noile standarde reprezintă o obligaţie şi trebuie realizate înainte de începerea noului an universitar -, ci vom aborda o variantă necesară în societatea românească, aceea a încrederii: universităţile îşi asumă, iniţiind acest proces combinat, prezenţă fizică-activităţi online, respectă standardele care vor fi cunoscute la începerea anului universitar, urmând să probeze acest lucru, într-un an, doi sau maximum cinci, când vine rândul evaluării instituţionale”, a adăugat Cîmpeanu.

Sursa foto: Unsplash / Glenn Carstens-Peters

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Normal ca nu maresc salariile in educatie ca trebuie sa dea pensii babane si salarii celor care ii scapa basma curata cand fura!

 2. Hai cu GREVA GENERALĂ!

 3. Le-a plăcut „online”. Acum să ia dOze și ceferticate verzi la salar!

  • Şi tu ai nevoie de educaţie. Ai nevoie să termini clasa a doua, PSDistule.

  • @ Gunoi travestit in Reclamă la Pfiz
   Esti Dottore Honoris Causa la Bioterra sau Athenaeum, unde a absolvit uSECUriciul Moșteanu, INGINERUL ?

  • Nu pierdeti nici o ocazie sa faceti propaganda anti-vaccinista chiar si pe aticole fara nici o legatura. De fapt e propaganda anti liberala si anti democratica travestita cum spuneti in anti vaccin

  • @ Draggy
   Te referi la Gunoierul Vladimir, care face reclamă la Pfiz ?
   E platit cu un EuroCent la postare de UrSula ?
   De-aia nu vrea sa publice contractele cu producatorii de vaxx-uri !🤣

 4. Ooops, unde e Mulguța să vadă ce bine merge treaba pesedeului după legea dată de ea…

  • Pai aia e priblema, că nu sunt aplicate legile facute de ea! Romanica e țara fărădelegii, nimeni nu-și asumă nimic, nimeni nu raspunde pentru nimic!

 5. După ce că o freaca de când cu onlineul , mai vor și măriri de salarii

 6. Pai stai ca nu înțeleg, greva in timpul unui guvern psd/pnl?! Ce fac sindicalistii?!

 7. Hai toți! Zici că au sunat sirenele! Cât timp nu a fost PSD a guvernare a fost mare liniște! Austeritatea de dreapta era bună și liniștitoare, asta de centru nu mai corespunde!

 8. Perfect, un certificat de sclav le mai trebuie ca sa se inflameze de tot, inclusiv aia care nu sunt inca in greva…

  • Altul cu propaganda anti-vaccin fara nici o legatura cu subiectul.

  • Crezi tu ca nu are legatura… De fapt balbaiala de acum cu certificatul are mare legatura cu toate protestele astea.
   Si mai ales cu cel al Politiei, care s-a declarat pe fata impotriva certificatului si a tuturor masurilor restrictive.

 9. ce sindicate visati ciitiva aiuriti

 10. Degeaba o scăldați, ca de ANTICIPATE NU SE SCAPĂ !

 11. Placute pt psd,usr, pnl. Proteste si stampila pe aur

 12. Salariile profesorilor sunt mai mici in toata lumea , fiindca si responsabilitatile sunt mai mici decat in alte domenii . Economia nu poate furniza profituri din ce in ce mai mari din cauza costurilor de productie si a faptului ca preturile sunt limitate de cerere si de concurenta externa, deci economia nu poate tine pasul cu cresterile de salarii cerute periodic(in fiecare an) de educatori si alte categorii de bugetari . Nici nu este corecta marirea salariilor la gramada, profita astfel si: incompetentii, pilele, coruptii, agitatorii, plagiatorii, presedintii de sindicate etc.

 13. Cu alte cuvinte am scris că 6,5 inflatie in 2022 este o mare, mare minciună pusă la cale de Guvern împreună cu mincinosul de serviciu – INS- și cu Comisia de Prognoză a lui pește!
  Ceea ce nu înțeleg este de ce tace BNR?!
  Sau iar se trezește BNR doar după razboi, adică după ce este adootat și promulgat Bugetul?!
  Eu înțeleg că nu vor să ne sperie rău, dar nici nu poți să arunci așa niste cifre total necredibile!
  Estimarea mea de inflație este undeva 15 – 20% pentru anul viitor !

 14. Cati dintre ei au terminat o facultate la stat? Ar fi interesant de stiut.

 15. Alegeri ANTICIPATE, Ficus debarcat, Cristian Terheș presedinte !
  Si România se ridică din genunchi.

 16. sindicatele au iesit in strada . ce de prosteala .

  • Dragi profesori !Situația dezastruoasă din învățământ nu se va ameliora prin creșteri salariale.Ele nu vor ajuta ca cei dintre dvs care nu depun efort (ca sa învețe ei antai și nu sa ia note de 3 pe la examene,sa nu mai accepte și să dea mită pt grade,sa accepte și slujbe în mediu rural,etc) sa fie peste noapte mai buni…Banii trebuiesc antai pt modernizarea școlilor(laboratoare,sa nu mai vedem toalete în curte,alte lucrări).Dar cel mai important este să reușim o lege buna, o curicula eficienta și disciplină.De ce nu scădeți notele la purtare și nu promovați exmatricularea copiilor problema ?De ce acceptați și unii chiar promovati bolingul împotriva unora care ar putea să aducă venituri mari țării când vor fi adulți în loc să o urască și să o părăsească ?De ce credeți fiecare că materia dvs este cea mai importantă și în câteva ora pe lună trebuiesc memorate mii de informații inutile (ani de domnitori,cote și alte date geografice,etc) ?In loc să gândim,doar memoram si umplem in continuare caiete după dictare…Pai daca inf sunt deja pe net sau in cărți ce rost are ?Că sa reții un lucru important trebuie insistat asupra lui ,întors și privit din toate părțile,făcut experimente,vizionat filme.Noi vrem totul rapid,inf multa și degeaba ca o vor uita rapid.Ce rost au la copii mari materii precum muzica,desen,religie ?Multe țin de talent și vocatie.Deja din clasa a 5-a treb pregătiți pt viața ,ce atâta cultura generala si hoby.Asta mai facă acasă,după preferinte.Locuri de munca pt dvs,asta reprezintă materiile și școlile și atât.Copii au ajuns doar un instrument ,carne de tun in loc să-i priviti ca pe ceva ce trebuie sa fie foarte capabil și eficient ca adult ,sa vă poată plăti pensiile așa cum se chinuie părinții lor sa va plătească salariile azi !Și tocmai noi nu contam ,nu trebuie sa vedem ce se întâmplă în școli(camere cu circuit închis) sau lucrările copiilor (că doar unii profesori mai binevoitori și deschiși la minte le mai scanează și le trimit pe telefon in particular,sa vezi și tu cum sta odrasla ,unde a greșit,etc).Vai de capul nostru !Bani și drepturi,atât.De aia se duce de râpă tara asta !Nu mai găsești oameni capabili și altruiști…Se va stinge lumina curând !

 17. E tare de tot , PSD contra PSD .
  Ce ați făcut 32 de ani?.

 18. Citesc cu atentie comentariile si constatca unele sunt corecte altele sunr eronate . Nesimtirea grevelor si maririle salariale ar trebui venite la pachet cu inasprirea pedepselor pentru spagari din sistemul bugetar . Anulati vaucerele de vacanta .