G4Media.ro

Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea vacanţei de primăvară, să includă atât Paştele…

sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea vacanţei de primăvară, să includă atât Paştele catolic, cât şi cel ortodox / Cele două sărbători sunt la distanță de o lună

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că ia în considerare, în actualul context epidemiologic, extinderea vacanţei de primăvară astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie, relatează Agerpres.

Observând evoluţia epidemiologică din ce în ce mai gravă, corelată cu starea sistemului sanitar, luăm în considerare – şi vom anunţa acest lucru – extinderea perioadei vacanţei de primăvară în aşa fel încât avantajele să fie următoarele: să includă şi sărbătorile pascale catolice şi sărbătorile pascale ortodoxe; să permită o micşorare a mobilităţii pe perioada lunii aprilie, care se anunţă ca fiind cea mai dificilă; să permită organizarea examenului de bacalaureat la aceleaşi date chiar dacă vom fi nevoiţi, ca anul trecut, să echivalăm competenţele şi să organizăm proba de competenţe digitale după bacalaureat. Al patrulea avantaj – să permită încheierea simulărilor pentru Bacalaureat şi Evaluarea naţională până pe 31 martie, deci să rămână deschise până la 1 aprilie, având avantajul că putem derula toate simulările – clasa a VIII-a , clasa a XII-a, clasa a XIII-a. Se susţin la datele planificate evaluările pentru clasa a IV-a şi a VI-a”, a declarat Cîmpeanu, la o dezbatere organizată de Senat pe tema finanţării învăţământului superior.

El a menţionat că sunt şi o serie de dezavantaje ce decurg din extinderea perioadei vacanţei de primăvară.

„Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie – începea pe 20 aprilie – să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a afirmat ministrul Educaţiei.

În acest an, Paștele catolic va fi pe 4 aprilie, iar Paștele ortodox în 2 mai. În structura anului școlar sunt prevăzute două vacanțe de câte o săptămână în perioadele: vineri, 2 aprilie – duminică, 11 aprilie și vineri, 30 aprilie – duminică, 9 mai.

sursa foto: Inspectoratul Școlar al Municipiului București/Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Deci nu se permite continuarea școlii online dar închidem școlile de tot o luna sub forma unei vacanțe….pe care eventual o vom prelungi și ulterior

 2. Eu zic sa bagati si Ramadanul in ecuatie. Nu trebuie multa carte penttru recoltarea sparanghelului. Dupa clasa a patra, e deja pierdere de timp.

 3. Hă Hă! Nu va placea scoala online cand mai aveau copiii ceva de facut ziua? Stati acasa cu ei o luna gratis, cu masuri de limitare a circulatiei.

  • Bravo, le-ai tras-o maxim. Si daca e vacanta, ha, ha, ha, nici money nu le da. Asa ca acum vor avea plozii pe cap si pe banii personali, nu ai statului. Yupiiii

 4. Trecere la online mai subtila :))

 5. Am o intrebare, pt cunoscatori. Stie cineva daca anticorpi dobanditi de o persoana (femeie), in urma infectarii cu un virus, pot fi transmisi ulterior copilului oferindui o oarecare protectie la o eventuala infectie cu acelasi tip de virus? Multumesc anticipat!

  • Nu stiu sigur daca si in urma infectarii, e posibil, dar dupa vaccinare da. Din Wasington Post:

   „Vaccinated mothers pass covid antibodies to babies in utero and through breastmilk, early studies show”

 6. Nu vor sa treaca online nici la 6 la mie cazuri de infectare, dar se da o luna de vacanta. Bravo!! Asa da scolarizare, iar vara, probabil tot 3 luni de vacanta, nu cumva sa recuperam ceva, ca dupa 1 an aproape fara scoala trebuie si copiii sa se odihneasca.

 7. Excelent!
  Acum o luna ziceai: hai la scoala!
  Scoala , scoala…
  Acum prelungesti vacanta la o luna ca vezi doamne nu mai e mobilitate!
  Tocmai ca nu înțelegi:
  Acum de bine de rău copii sunt ținuți si la scoala si la online fara sa umble brambura.
  Prea mult!
  O luna de pe 02.04. nici nu invata nimic, nici copi&paste nici probleme facute prin aplicatiile de pe net.
  Nimic.
  Nimeni nu i opreste!
  Sa circule buluc la munte, mare, in parc!
  In haită!
  Sa vezi exemplu de socializare cu familia, familiile prietinilor si altii.
  Se vezi ca aceasta masura va multliplica propagarea virusului!
  Se va vedea după ziua 20 de la începerea vacanței!
  După 20 aprilie începe cresterea exponențială a nr. de infectari zilnice!
  Se atinge vârful după 10 mai 2021!

 8. De ce? Se poate trece în online. Dar sa dai din pix o lună de vacanță e iresponsabil. Mai ales că deja copiii au pierdut mult din materie.

 9. Noaptea mintii.