G4Media.ro

Cîmpeanu: Astăzi sau mâine, Direcţia juridică din minister va da un răspuns…

Foto: Codrut Olaru (InquamPhoto / Ovidiu Micsik)

Cîmpeanu: Astăzi sau mâine, Direcţia juridică din minister va da un răspuns în cazul procurorului Codruţ Olaru

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că a cerut celeritate din partea Direcţiei generale juridice a ministerului referitor la un aviz în speţa privitoare la procurorul Codruţ Olaru, care este acuzat de plagiat, urmând ca miercuri sau joi răspunsul Direcţiei să fie făcut public, relatează Agerpres.

El a fost întrebat într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria despre faptul că Liga Studenţilor din Iaşi acuză Ministerul Educaţiei că îl apără pe Codruţ Olaru prin amânarea unui aviz al Direcţiei juridice a ministerului.

„Pot să vă spun că eu refuz categoric această acuză. Pot să vă spun că ministrul – cred că nici măcar ministrul Justiţiei – nu are posibilitatea să se implice în impunerea unui aviz de legalitate. Şi dacă ar face-o, cred că ar fi un abuz. În cazul meu, nici măcar nu am competenţele şi nici dorinţa să mă amestec peste Direcţia generală juridică a ministerului, care este îndreptăţită să acorde avizul de legalitate. Îşi asumă acordarea avizului de legalitate sau de nelegalitate. Tot ceea ce am putut să fac – am cerut celeritate şi sunt convins că astăzi sau mâine vom avea un răspuns al Direcţiei generale juridice pe speţa în cauză”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că, din datele pe care le deţine, Direcţia generală juridică „a avertizat Consiliul General al CNATDCU cu privire la imposibilitatea acordării avizului de legalitate, atât timp cât decizia nu se încadrează în cadrul legal„.

Într-un comunicat de presă transmis marţi, Liga Studenţilor din Iaşi solicită Ministerului Educaţiei emiterea de urgenţă a avizului Direcţiei juridice în ceea ce priveşte „plagiatul grosier” din teza de doctorat a procurorului Codruţ Olaru, membru CSM, şi „condamnă ferm” ministerul pentru „acoperirea” cazurilor de plagiat în tezele de doctorat ale unor persoane cu funcţii înalte de conducere analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

” Organizaţia îi solicită lui Sorin Cîmpeanu să verifice şi să explice public motivul pentru care CNATDCU tergiversează chiar ani de zile luarea unei decizii în cazurile în care sunt implicate „gulere albe”: Bogdan Licu (5 ani) – procuror general adjunct, Robert Negoiţă (5 ani) – primar fost deputat şi primar PSD, Mihai Tudose (4 ani) – fost prim-ministru şi actual europarlamentar PSD, Lucian Netejoru (3 ani) – şeful Inspecţiei Judiciare, Gabriel Vlase (2 ani) – directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE)”, se spune în comunicat.

Referitor la celelalte nume invocate în comunicatul LS Iaşi, ministrul a menţionat în conferinţa de la Guvern, întrebat în acest sens, că nu se va implica în rezolvarea unor probleme ce ţin de justiţie.

„Da, mai ales inginerul din ministrul Educaţiei se va implica puternic în rezolvarea acestor probleme din justiţie… Evident că nu! Evident că nu! Ce stă în dreptul ministrului Educaţiei am făcut astăzi, în sensul în care, după ce am realizat la nivelul hotărârii de guvern de organizare a Ministerului Educaţiei un serviciu suport pentru asigurarea secretariatului CNATDCU, în care să avem şi asistenţă tehnică şi asistenţă juridică, este nevoie de o operaţionalizare a acestei schimbări la nivelul Regulamentului de organizare şi funcţionare”, a mai declarat Cîmpeanu.

Foto: Codrut Olaru (InquamPhotos / Ovidiu Micsik)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cimpeanu o scaldă si pasează problema la Directia Juridică, Directia Juridică la Consiliu, Consiliul la Comisia de specialitate.
    Si-nc-odată, mai flăcăi, hăi hăi hăi !
    Comuniști ! Ce căuta in Minister un individ precum Cimpeanu, asta e adevarata problemă.

  2. Oare câți „DOTORE” are țărișoara asta?

  3. Raspunsul de sustinere a plagiatelor a venit… Cimpeanu, inainteaza-ti demisia!!! Ori n-ai control acolo, ori crezi ca toti romanii sunt usor de prostit.