G4Media.ro

Cîmpeanu: Accesul la orele remediale va fi larg, în medie vor fi…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cîmpeanu: Accesul la orele remediale va fi larg, în medie vor fi 5 ore pe săptămână / Ţine de managementul fiecărei şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că accesul la cursurile pentru recuperarea materiei neefectuate va fi larg, iar fiecare unitate de învăţâmânt va stabili necesarul acestor ore, încadrându-se în criteriile care vor fi stabilite, media săptămânală fiind de 5 ore, transmite Agerpres.

Cîmpeanu şi-a exprimat convingerea că, săptămâna viitoare, Guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă privind acţiunile remediale.

„Eligibilitatea acestor exerciţii financiare prin Programul POCU se referă la acţiuni remediale înţelese în sensul larg. Dacă un elev, din motive de dificultate acces, a înregistrat două absenţe, trei absenţe, patru absenţe, dificultate acces înseamnă dificultate mijloace electronice, dificultate acces Internet sau orice astfel de dificultate, pentru acel elev şi pentru acei profesori care au astfel de elevi programul va fi disponibil chiar dacă în cadrul orelor remediale se vor face probleme de olimpiadă, spre exemplu. Deci accesul va fi larg. Remedial într-un sens larg, deci nu numai pentru cei care sunt în riscul de a nu avea situaţia şcolară încheiată, ci şi pentru cei care au nevoie de recuperări de altă natură. Am dat acest exemplu intenţionat, inclusiv pentru cei mai buni profesori şi cei mai buni elevi”, a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, pe baza raportărilor, va exista un număr al elevilor care necesită acţiuni remediale. Numărul maxim al săptămânilor în care se pot face ore remediale este de 16, pachetul săptămânal mediu fiind de 5 ore.

„Diferenţele în plus sau în minus faţă de 5 ore pe săptămână pot fi stabilite doar la nivelul şcolii, doar de către profesori, după o evaluare a stadiului în care se găsesc elevii, imediat după revenirea în şcoală, cât de mult au pierdut. Vor aprecia dacă este nevoie de 5 ore sau dacă este nevoie de mai multe sau mai puţine ore remediale. Ţine de managementul fiecărei şcoli, acea sumă globală primită de şcoală s-o repartizeze pentru a acoperi nevoia de ore remediale”, a indicat Câmpeanu.

El a adăugat că resursele financiare alocate prin acest program acoperă, la tariful orar unic brut de 100 de lei, net 57 de lei, un număr de 2,4 milioane de ore remediale.

„Criteriile de repartiţie vor fi adoptate în momentul în care vom avea finalizate raportările. (…) Şcoala va împărţi suma primită global, raportată la numărul celor care au fost înregistraţi ca fiind în nevoia de acţiuni remediale. Mai apoi repartiţia se va face pe criterii la nivelul şcolii. Nu există posibilitatea de uniformizare la nivelul ministerului sau la nivelul inspectoratului de repartizare a acelor sume, pentru simplul motiv că nimeni nu ştie cât şi unde au pierdut elevii, câte ore remediale sunt necesare”, a menţionat ministrul Cîmpeanu.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Dacă un copil a învățat si nu are nevoie nici de remediale, nici de consolidări, îl poate obliga cineva să participe la fantezia acestui traseist?
    Că 5 ore în plus peste cele 30 din programul obișnuit, înseamnă 7 ore pe zi timp de 5 zile, în condițiile în care domnul Cimpeanu desființează orice distanțare in clasele supraaglomerate din București.

  2. Parintii vor fi obligati sa isi trimita copiii la “remediale” ca sa nu ramana in urma clasei. Va fi un cosmar pentru copii, care deja sunt suprasolicitati. In loc sa faca mai putina scoala, limse baga pe gat tot mai multa.

  3. Cu cât mai larg, cu atât se încasează mai mult!