G4Media.ro

Cifre oficiale: peste un milion de euro cheltuiți cu circa două săptămâni…

Cifre oficiale: peste un milion de euro cheltuiți cu circa două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova

Formațiunile politice din Republica Moldova înscrise în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate ce vor avea loc pe 11 iulie au cheltuit oficial puțin peste un milion de euro, mai precis 22,5 milioane de lei moldovenești, potrivit informațiilor oferite Comisiei Electorale Centrale (CEC) de către toți concurenții electorali.

Pe primul loc la capitolul cheltuieli se află Blocul electoral „Renato Usatîi”, condus de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, care a cheltuit în primele cinci săptămâni de campanie 8,92 milioane de lei moldovenești, echivalentul a 46% din suma totală cheltuită de toate partidele intrate în cursa electorală. Pe de altă parte, partidul a primit în conturi suma de 9,17 milioane de lei.

Pe locul doi se află Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), principala formațiune politică pro-europeană, condusă până de curând de președintele Maia Sandu. Cei de la PAS au raportat 3,66 milioane de lei moldovenești cheltuiți până acum în această campanie electorală. În schimb, PAS a primit suma de 3,68 de milioane.

Podiumul este completat de către Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) care a avut cheltuieli de 2,8 milioane de lei, echivalentul a 12% din suma totală și a primit în conturi aproxmativ tot atâția bani.

Pe poziția a patra la cheltuieli se regăsește Partidul Șor, condus de oligarhul fugar Ilan Șor, care a cheltuit 1,9 milioane de lei (8%), urmat în top 5 de către Partidul Democrat și Platforma Demnitate și Adevăr, ambele raportând aproximativ 1,1 milioane de lei (circa 5%).

Conform CEC, trei alți concurenți electoral au cheltuit până acum între 500.000 și mai puțin de un milion de lei: Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (837.000) condus de fostul premier Ion Chicu, Congresul Civic (780.000) condus de fostul consilier prezidențial comunist Mark Tcaciuk și Alianța pentru Unirea Românilor (540.000) condus de către George Simion și Claudiu Târziu.

Foto: Bancnote de 200 de lei moldovenești. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.