G4Media.ro

CIA afirmă că Xi Jinping este „preocupat” de „dificultățile” cu care se…

sursa foto: GREG BAKER / AFP

CIA afirmă că Xi Jinping este „preocupat” de „dificultățile” cu care se confruntă Rusia în Ucraina

Președintele chinez Xi Jinping este „preocupat” de dificultățile cu care se confruntă Rusia în invazia din Ucraina, a afirmat marți directorul CIA William Burns, citat de Le Figaro.

„Cred că președintele Xi și liderii chinezi sunt un pic neliniștiți de că văd în Ucraina”, a spus oficialul american, în cadrul unei audieri în Congres. „Nu au anticipat dificultățile importante pe care rușii le vor întâmpina” în Ucraina, a explicat e.

China, care are relații bune cu Moscova, a evitat să discute despre invazia din Ucraina, mulțumindu-se să-și exprime „regretul” față de conflictul din această țară, cu precizarea că „înțelege” preocupările Rusiei în materie de securitate.

Șeful CIA a mai spus că Beijingul este „îngrijorat” de impactul pe care proximitatea față de regimul Putin l-ar putea avea asupra „reputației” sale, urmărind îndeaproape și eventualele efecte asupra economiei chineze.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. China se teme sa nu se schimbe regimul din rusia să-și piardă aliatul

  • Nu sînt aliati sînt ” parteneri strategici”
   În traducere liberă idioți utili
   Cînd nu vor mai fi …
   Vor sfârși ca hitler germania si berlinul dupa ww2

  • Lumea deja e împărțită în două mari plăci tectonice fie ca ne place fie ca nu.
   Rămâne India să se decidă – cu care Putin (conform India Today) s-a băgat în cârdășie cu Brahmos’urile și alte câteva și deși e ca nuca în perete, el fiind deja in NATO, Erdogan (care ăsta joacă mai dihai ca Orban, profesionist cu două fețe (Erdogan).. Ăștia…versus NATO. Nu sună bine deloc.. Se pregătește scena pt WW3

 2. China s-a aliat cu Dementul tocmai pentru că gândea că e „bătăușul clasei”! Acum vede nu doar că nu e așa, dar că s-a si luat in gură cu cine nu trebuie! 😏

 3. China vede în Ucraina cu ce s-ar confrunta dacă invadează Taiwanul.
  Bineînțeles, totul înmulțit cu 10.

 4. Klingonienii au amanat invazia. La cum se „lupta” comediantii din Est, e greu cu astia de pe Terra.

 5. Efectele economice la nivel mondial pot afecta grav interesele Chinei.
  Putinismul este pe moarte și asta, chiar daca este greu de recunoscut, ar putea fi o veste bună pentru China.

 6. xisimping ,stai linistit,prietenul tau cracanat si botoxat are un mare morcov in fund.o roaba de ruble egal,,,,7 euro

 7. Ştiţi acele imagini în care castelul e invadat iar asediaţii se grăbesc să închidă porţile lăsând pe dinafară pe cei care nu au apucat să intre pe porţi de frică că nu mai apucă să le închidă la timp?….no cam aşa sunteţi şi voi toţi trolii, propagandiştii, politicienii şi fanii Putinişti care vă bâţâiţi astăzi să îi susţineţi necondiţionat sau mai pe ocolite indiferent pe ce coclauri vă aflaţi că sunt mai civilizate sau nu. În momentul când Putin va izola toată Rusia de lume voi toţi ăştia care nu v-aţi izolat cu ei la timp veţi rămâne la mâna asediatorilor să îşi verse furia pe voi dacă nu pot ajunge la ei iar furia va fi mare, daaaa.
  Încă mai aveţi timp că încă nu au închis porţile castelului aşa că mai sunteţi încă pe aicea?

  Ascultaţi la Mama Omida că nu vreţi să fiţi în afara zidurilor castelului când va veni acel moment dar cum nu o ascultaţi niciodată pe Mama Omida daţi-o înainte şi bateţi-vă cu pumnii în piept că sunteţi fani înfocaţi că mulţi vedem că aveţi instinctul matern să vă arătaţi valenţele zilele astea şi mulţi fac zilele astea liste şi bifează cine cu cine e, daaaa, nu ascultaţi niciodată.

  Avem o dilemă care nu prea e dilemă şi doar o constatare care a mai fost constatată: „două state totalitariste(China şi Rusia în devenire) care sunt bot în bot şi care se vor bate în scurt timp pe acelaşi resurse limitate pentru supravieţuire dar fiecare cu partea lui de ogradă în cât timp îşi vor vedea de propriul lor interes ca să nu ajungă să îşi piardă partea lor de ogradă şi grăunţe, mai ales că doi cocoşi în aceaşi curte care se bate pe aceasi găină numai la un singur lucru va duce”…..Toţi cei care uită să se uite şi în viitor şi doar gândeşte de pe o zi pe alta va ajunge în momente în care ar fi vrut să se uite şi în viitor iar cum Mama Omida e specialistă în astea cu viitorul şi le cam are poate e bine să vă aşezaţi aşa molcom şi să nu vă grăbiţi în decizii pripite de moment.

  Nu uitaţi că China de azi nu mai e China neputincioasă şi vasală Rusiei de mai ieri de prin vremurile războiului rece aşa că vechile reguli nu vor mai funcţiona dacă îi trecea cuiva prin cap că va fi la fel ca în alte vremuri şi mi-e teamă că va fi tocmai invers motiv din ce cauză ştim că nu va funcţiona dacă în bula voastră ruşilor vă vedeaţi deja stăpâni asupra tuturor cărora aţi fost odată stăpâni în alte vremuri, ce nu pricepeţi? 🙂

 8. Rusia nu a fost niciodată cucerită de către Vest. Însă dinspre est lucrurile au stat altfel. Tot dintr-acolo se uită azi cu jind Partidul Comunist. Cu jind și cu răbdare. Peste vreo 10 ani, slăbită de sancțiunile vestului, cu tancurile lăsate să ruginească prin stepa cazacilor, Rusia va avea forța unui animal paradit. Sa vezi tu ce ieftin iși va extrage China gazul și petrolul din noile teritorii.

  • Esti optimist cu cei 10 ani. Chinezii ii vor cumpara in 1-2 ani pe rusi. Tovarasul Xi deja a zis ca e interesat sa cumpere participatii la companiile din energie inclusiv Gazprom.

  • Poate nu ar fi rău nici pentru noi, ne-ar vinde China gaz la preț chinezesc :))

  • Buna observație!!!

  • Ulciorul nu.merge de multe ori la apa ! Si cum s-a intamplat acum ca vreo cateva sute de blindate nu au pornit din cauza pieselor de schimb lipsa, asa si cu flota de rachetenuvleare balistice , care s-ar putea sa explodeze la lansare sau 100 metri mai incolo ! Cat despre precizia lor, nici in proiect nu stau ok ! Dar, pana una alta, Fereasca Domnul !

 9. Tocmai pentru că e îngrijorată China poate prelua regiunile asiatice ale Rusiei. E o țară prosperă și va transfera bunăstare materială acolo. Că oricum cu dictatura locuitorii erau obișnuiți.

 10. Asta suna a defetism, nu se incadreaza la cei 14 ani de inchisoare?

 11. „Indura, frumoasa mea”.
  E un pret mult prea mic fata de prada pe care s-o inhate – Rusia.

 12. China se uită cu atenție și interes pe sancțiuni economice. A mai riscat viitorul tehnologic aruncând în luptă gigantul Huawei. Rămâne de văzut în ce barcă va urca.

 13. Inteligenta artificiala si robotizarea productiei industriale vor permite relocarea fabricilor din China, in UE si SUA. Avantajul fortei de munca ieftine va disparea.
  De nevoie, lumea se va orienta catre energiile regenerabile, iar vanzatorii de petrol vor fi nevoiti sa-si regandeasca economia (unele state arabe deja dezvolta anumite forme de turism exclusivist, de zeci de ani).
  In timp, China va sufoca rusia, prin investitii, cumparare de active, importuri la preturi preferentiale etc.
  In 10-15 ani, lumea se va schimba radical.