G4Media.ro

Christine Lagarde a primit undă verde din partea Parlamentului European pentru conducerea…

Christine Lagarde a primit undă verde din partea Parlamentului European pentru conducerea Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde a obţinut, marţi, la Strasbourg, sprijinul Parlamentului European pentru numirea în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), indică un comunicat de presă al PE.

Eurodeputaţii au aprobat cu 394 de voturi pentru, 206 împotrivă şi 49 de abţineri recomandarea de numire a Christinei Lagarde la conducerea Băncii Centrale Europene.

Parlamentul European emite un aviz fără caracter obligatoriu asupra numirii în funcţie a preşedintelui Băncii Centrale Europene, decizia finală fiind luată de către Consiliul European. Christine Lagarde îl va înlocui pe Mario Draghi la conducerea BCE începând cu 1 noiembrie.

Anterior votului, eurodeputaţii au dezbătut în plen candidatura Christinei Lagarde din perspectiva capacităţii sale de a ocupa această funcţie. Candidatura va fi inclusă pe agenda summitului UE din 17-18 octombrie.

În vârstă de 63 de ani, Christine Lagarde va avea sarcina dificilă de fi succesorul italianului Mario Draghi, care a făcut istorie la BCE prin introducerea mai multor instrumente necesare pentru protejarea monedei unice şi susţinerea economiei regiunii. În acest sens, intenţia exprimată de Lagarde de a „ajunge la un consens” în cadrul Consiliului guvernatorilor BCE va fi pusă rapid la încercare. Această instanţă compusă din 25 de membri pare în prezent divizată atunci când vine vorba de direcţia urmată de BCE în contextul unei economii care încetineşte în zona euro.

Christine Lagarde a avertizat deja că politica monetară „nu poate majora potenţialul de creştere pe termen lung al statelor”, făcând un apel către guvernele din zona euro să îşi coordoneze politicile economice şi să elaboreze un răspuns bugetar comun în cazul unei crize.

Foto: Christine Lagarde / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. UNIREA FACE PUTEREA. Felicitari doamnei LAGARDE

 2. Corruption!!! Ti-ai dreac’…

  • Cum era aia, iolariololoo. Hai, că se poate mai mult!:)))))

  • și dacă ăia care „votează condamnați penal” nu mai au „credibilitate acasă”, cine mai rămâne cu ” credibilitate acasă „? „Condamnații penal”înșiși: asta e mesajul postacilor mafiei PRO(ST)+PSD-ALDE pe care lumea ar trebui să-l creadă. Mai bine o dădea tot p-aia cu „coruption” ca dobitocul ălălalt,/era mai câștigat. Dar nu orice postac penal e la un nivel atât de ridicat încât să triluiască ca boul ăla.

  • Eu urmaresc sa fiu urmarit.

  • Da, da da , asta era. Bun băiat, bravo, acum poți să șezi. Stăpânii de la mafie trebuie să fie mulțumiți, la așa prestație.

 3. Si acuma sa ne uitam cum au votat membrii PNL si USR in parlamentul european. Daca au votat pentru o condamnata penal in functia asta, de ce ar mai avea credibilitate acasa?

  • Sandokan. Lagarde condamnata penal ? Nu mai spune?! Documenteaza, n-a auzit nimeni de chestia asta.

  • Sandokan e postac PSD confirmat, avea alt nick mai demult.

  • Ceea ce a făcut ea, e la noi abuz în serviciu. Penal.

  • Sandokan. De unde mai scoti si chestia cu „abuz „? In Franta a fost incadrata ca neglijenta.

  • @Sincer pentru ca prejudiciul cumulat este peste 10000 de euro, Lagarde ar fi intrat la noi pe usa din fata a DNA-ului. Francezii nu au abuz in serviciu, dar noi da. La noi, doamna Lagarde ar fi stat dupa gratii.

  • Sandokan. Ha,ha,ha, nu-mi spune cum e la noi in Romania, cea mai corupta tara din UE. Ai exemplu Rovana Plumb din capul mafiei psd, exportata la varful structurilor UE.

  • @Sincer. Ai ceva date in privinta asta, sau scoti afirmatia asta din burta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.