G4Media.ro

Lui Chris Terheș, proaspăt candidat PSD, i-a fost suspendată calitatea de preot.…

Lui Chris Terheș, proaspăt candidat PSD, i-a fost suspendată calitatea de preot. Biserica Greco-Catolică ”l-a eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale”

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea anunță într-un comunicat de presă că a decis ca ”părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale”. Este vorba despre Chris Terheș, proaspăt prezentat de PSD drept candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai.

De asemenea, Episcopia de Oradea anunță că ”se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva”.

Comunicatul integral:

În urma liberei alegeri a părintelui Cristian Terheș de a se implica în politică, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea face următoarele precizări:

Conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activă în partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca părintele Cristian Terheș să fie eliberat de exercițiul funcțiilor sacerdotale.

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea se delimitează de orice afirmație cu caracter politic atât ale părintelui Cristian, cât și a oricui altcuiva.

Opțiunea politică a părintelui nu reprezintă poziția oficială a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestării libertății personale a părintelui.

Fidelă Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toți oamenii, Biserica Greco-Catolică din România promovează în mod permanent pacea, dialogul și buna înțelegere între oameni de credințe și opinii diferite.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Asa trebuie sa se descotoroseasca si BOR de preotii care nu merita sa fie preoti. Un exemplu pentru BOR.

  • BOR ii planteaza acolo, nu ajung de capul lor.
   cele mai multe CL si CJ au cate un preot care voteaza, la cele mai multe subiecte cum vrea partidul, dar la cele speciale cum zice preafericitul

 2. Pe pastorul Gadea nu-l da nimeni afara de unde e el pastor?
  Ca propovaduieste minciuna in locul adevarului. Si stim cine e tatal minciunii.

 3. Decizie corecta si inteleapta!

 4. Care Terhes?
  Numele lui binemeritat ar fi „Târfeş”!
  TÂRFEŞ !!!

 5. Acum e bine , nu ne mai bate Dumnezeu . Asa ca MUIE mah.

 6. Ce bine ca a scapat de o povara, de acum inainte PSD-ul il poate inscrie in listele electorale cu numele de scena: ”Antichris Terheș”….!

 7. Părintele sugerează că ar fi fost suspendat: ”cat timp voi fi in politica n-am sa mai imi exercit public functiile sacerdotale”. În comunicat se vorbește însă de eliberarea lui din funcțiile sacerdotale. Această măsură pare a fi una definitivă. Sau nu?

 8. Nu pot intelege cum un preot greco-catolic ar putea sa empatizeze cu comunisti… Cred ca se rasucesc in morminte martirii bisericii!

 9. Preoții catolici sunt renumiți in pedofilie, nu in politica.

 10. Este un excroc mincinos si pervers. Nu reprezinta pe nimeni in Statele Unite. Este doar dupa bani si interes ca toti excrocii.

 11. Raspopitul , prin comportamentul sau devoalat prin articolele publicate in tara, isi manifesta o ura organica impotriva a tot ce este corect si normal ptr. progresul si prosperitatea Romnaiei. Un raspopit , platit din banii romanilor , „ce s faca in PE”? Sa culeaga informatii si sa strige ca si croitoreasa impotriva a tot ce tine de progresul democratic al tarii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.