G4Media.ro

Chioșcurile din școli și din apropierea acestora intră în verificarea autorităților, pentru…

Chioșcurile din școli și din apropierea acestora intră în verificarea autorităților, pentru eliminarea produselor tip fast-food. Inspectoratul București și Protecția Consumatorului anunță și o campanie de educare a copiilor să citească etichetele produselor

Autoritatea pentru Protecția Consumatorului anunță că începe verificarea școlilor și liceelor din București, “pentru a ne asigura că sunt respectate toate normele în vigoare privind produsele comercializate în unitățile de învățământ”. Instituția a încheiat miercuri un protocol de colaborare cu Inspectoratul București și cu Federația Părinților, în urma căruia lansează o campanie pentru educarea “micilor consumatori cu privire la citirea etichetelor produselor”. Inspectoarea școlară Maria Manea a declarat pentru Edupedu.ro că “în fiecare an am asistat la filmări cu camera ascunsă care au relevat faptul că încă se comercializează, în ciuda existenței unui Ordin de Ministru, nr. 1563/2008, în chioșcurile existente în spațiul școlilor sau în proximitatea acestora, alimente nerecomandate preșcolarilor și școlarilor”.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a semnat miercuri un protocol de colaborare cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar din București și cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Eduardt Cozminschi, președintele ANPC, a anunțat că “avem în vedere și verificarea școlilor și liceelor din București, în perioada următoare pentru a ne asigura că sunt respectate toate normele în vigoare privind produsele comercializate în unitățile de învățământ”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Lesin, de unde sunt burgerii aia?