G4Media.ro

Chinezii de la Nio vor să lanseze în Europa un automobil electric…

Sursa Foto: Nio.com

Chinezii de la Nio vor să lanseze în Europa un automobil electric care să coste mai puţin de 30.000 de euro: Vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum

Producătorul chinez de automobile electrice Nio vrea să cucerească o parte din cota de piaţă a grupului german Volkswagen prin lansarea pe piaţa europeană a unui model care să coste mai puţin de 30.000 de euro, a declarat preşedintele companiei chineze pentru revista Der Spiegel, transmite Reuters și preluată de Agerpres.

„Da, în termeni de preţ, asta înseamnă şi că vom ataca Volkswagen mai puternic ca până acum”, a spus William Li, care este şi fondatorul Nio, fără a oferi alte detalii.

În luna februarie, mai multe surse au declarat pentru Reuters că Nio intenţionează să construiască o uzină care să producă automobile electrice cu preţuri mici sub o nouă marcă, destinate a fi exporte spre Europa, începând chiar de anul viitor.

La salonul auto de la Shanghai, care a avut loc la începutul acestei luni, William Li a spus că producătorii chinezi de automobile electrice ar trebui să se pregătească pentru posibile măsuri protecţioniste din partea guvernelor străine, în contextul în care producătorii chinezi profită de costurile lor reduse pentru a-şi majora exporturile. William Li a estimat atunci că Nio şi ceilalţi constructori chinezi de automobile electrice au un avanataj de până la 20% pe partea de costuri în raport cu rivalii precum Tesla, graţie controlului exercitat de China asupra lanţului de aprovizionare cu materii prime necesare pentru vehiculele electrice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Gura târgului zice ca automobilele chinezești sunt praf in materie de siguranța.

    • Am auzit ca si Dacia vrea sa scoata niste Loganuri care sa concureze cu Volkswagen. 😅🤣🙃😂🤣🤣

  2. Dar între timp cancelarul german a fost cu șefii de l Volkswagen im China și au mai negociat niște contracte, deschiderea de niște fabrici . Te apuca râsul ce apucătură de clovni au și nemții, și in politica și in industrie…