G4Media.ro

China și Rusia își intensifică colaborarea militară, avertizează Japonia

Sursa foto: Kremlin.ru

China și Rusia își intensifică colaborarea militară, avertizează Japonia

Japonia și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea militară dintre Rusia și China în Asia, afirmând că cele două țări își „întăresc” exercițiile comune, transmite Sky News.

Ministrul de externe Yoshimasa Hayashi a declarat că situația de securitate în Europa și în regiunea Indo-Pacific este indivizibilă de când a început războiul din Ucraina.

Invazia Rusiei a „zdruncinat însăși fundația ordinii internaționale”, iar Vladimir Putin trebuie să se confrunte cu un răspuns unitar din partea comunității mondiale, a declarat el miniștrilor internaționali din Suedia.

„În plus, China și Rusia își consolidează colaborarea militară, inclusiv zboruri comune ale bombardierelor lor și exerciții navale comune în apropierea Japoniei”, a declarat Hayahshi.

China, care revendică cea mai mare parte a Mării Chinei de Sud, precum și insulele deținute de Japonia în Marea Chinei de Est, afirmă că are dreptul de a-și apăra suveranitatea și interesele de dezvoltare.

Japonia susține ferm Ucraina în război, dar China a declarat că rămâne neutră, declarând în același timp o relație „fără limite” cu Moscova și acuzând SUA și NATO de provocarea conflictului.

Premierul japonez Fumio Kishida a vizitat capitala ucraineană Kiev în martie, în același timp cu președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit cu omologul rus Vladimir Putin la Moscova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probabil China studiază vulnerabilitățile Rusiei, pentru o viitoare acaparare.

  2. Zicala aia cu pe cine sa tii mai aproape